Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Θετικός στον Κορωνοϊό και ο 75χρονος από το Δαμάσι.

Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν βγήκε αληθινό. Ο 75χρονος από το Δαμάσι,
που ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, επειδή τις προηγούμενες μέρες, είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, μετά από εξετάσεις που του έγιναν βγήκε θετικός στον κορωνοϊό - covid19. Η αγωνία και ανησυχία ειναι εύλογη, τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του, όσο και για τους κατοίκους του Δαμασίου και των γύρω περιοχών. 


Εμείς να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και να είναι σύντομα υγιής ο συνάνθρωπός μας όπως και ο γιατρός ο Χαρίλαος Ταμπαθάνης και όλος αυτός ο συναγερμός να λήξει εδώ. 
Ας ελπίσουμε να μην έχουν κολλήσει και άλλοι τον κορωνοϊό. Πλέον θέλει ακόμη πιο μεγάλη προσοχή από όλους μας.
Αν #ΜένουμεΣπίτι η αλυσίδα της μετάδοσης θα σπάσει γρήγορα και έτσι να πετύχουμε να νικήσουμε αυτό το αόρατο ...τέρας. Αλλά είπαμε, δεν θέλει ευησυχασμό σε καμία περίπτωση με αυτή τη ύπουλη ασθένεια, που είναι ένας αόρατος εχθρός που δεν κάνει διακρίσεις. Είναι πάντως απορίας άξιον πώς στο Πανεσπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που αποτελεί κέντρο αναφοράς του κορονοϊού για την περιοχή μας, δεν δέχθηκαν να κάνουν εξετάσεις στην βοηθό του γιατρού και τους οικείους της καθώς και στη γυναίκα του κου Ταμπαθάνη που ήρθαν σε άμεση επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα... Όπως μας είπανε οι ιδιοι πάντως σε επικοινωνία που είχαμε, πήγαν τόσο στο Πανεπιστημιακό όσο και το Παλιό Νοσοκομείο Λάρισας και επειδή δεν έχουν ακόμα συμπτώματα δεν τους πήραν δείγμα για εξέταση και τους συνέστησαν να παραμείνουν σε καραντίνα 15 ημερών στο σπίτι.

Τις πληροφορίες για του ... άπιστους Θωμάδες τις έχουμε απευθείας από την οικογένειά του και τα παιδιά του που θέλησαν να γίνει γνωστό πως ο πατέρας τους κόλλησε τον Κορωνοϊό από την 2η επίσκεψή του στο ιατρείο του ΩΡΛ Ταμπαθάνη στις 26/3/2020. Η πρώτη επίσκεψη του ήταν στις 24/3 το πρωί. Όπως ενημέρωσε ο γιατρός με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα, το απόγευμα της 24ης Μαρτίου βρέθηκε σε σούπερ μάρκετ και εκεί ένας ηλικιωμένος,  φτερνίστηκε και πιθανόν από εκεί να κόλλησε και εκείνος. 
Προς Θεού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιούμε τον κόσμο που νοσεί από τον άκρως επικίνδυνο ιό covid19. 

Επειδή λοιπόν με ρωτάτε συνεχώς ποία είναι τα αποτελέσματα για τον συγχωριανό μας που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, επειδή είχε 39 πυρετό, σας ενημερώνω :
1.Σε επικοινωνία που είχα με τα παιδιά του , μου είπαν πως ο 75χρονος σήμερα νιώθει και είναι καλύτερα στην υγειά του.
2.Δεν νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, αλλά σε απομόνωση στην ΩΡΥΛΑ και ο πυρετός του άρχισε να υποχωρεί.
3.Η σύζυγος του παραμένει σπίτι χωρίς συμπτώματα και σήμερα, μετά από επισήμανση-συμβουλή των αρμοδίων.
4.Εχουν ενεργοποιηθεί όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση για τη διαχείριση του περιστατικού, που μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα, αντιμετωπίζεται προληπτικά, ως ύποπτο κρούσμα με κορωνοϊό covid19 (λόγω της επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα).

Αυτά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 4/4/2020

5.Τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων
για Κορωνοϊό (covid19) βγήκαν το απόγευμα 4/4 και αμέσως όπως σας υποσχέθηκα σας τα γνωστοποιώ για έχετε την πλήρη εικόνα με στοιχεία.
6.Από την αρχή ή φαρμακευτική αγωγή του ήταν και με ειδικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση του covid19.
7.Αμέσως ο 75χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πιθανότατα σε θαλάμι αρμητικης πίεσης.
8.Όπως ενημερώθηκα οι γιατροί είναι πολύ αισιόδοξοι μιας και μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο.
9.Όλες οι εξετάσεις του είναι πολύ καλές τόσο οι ιατρικές όσο και οι ακτινογραφία. Τα συμπτώματα που έχει είναι 37.5 πυρετό και ελαφριά δύσπνοια.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν θέλει πανικό αλλά γρήγορες και σοβαρές κινήσεις με ευθύνη για τον ίδιο που ήρθε σε επαφή αλλα και όλους μας ως σύνολο. Αν ξεφύγει η κατάσταση θα μπούμε ως χωριό σε καραντίνα.

Οσοι δεν ενημερωθήκατε χθες, αφορα για ενα περιστατικό που είναι ύποπτο κρούσμα (μιας και ήρθε σε επαφή όπως έγινε γνωστό με τον γιατρό Ταμπαθάνη που νοσηλεύεται στη Λάρισα με κορονοϊό). Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να σας πανικοβάλω πάρα μόνο να σας εμημερώσω για την δική σας-μας προστασία. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και για αυτό καλό είναι να προσέχουμε και να #ΜένουμεΣπίτι

#ΜένουμεΣπίτι αν θέλουμε την υγεία μας

Μετά και το κρούσμα #κορωνοϊού #covid19, στον Τύρναβο, καλό θα ήταν να μένουμε σε απόσταση ο ένας από τον άλλο...
Αν δε το κάνουμε αργά ή γρήγορα θα μας έρθει και εμάς ο ιός που έχει πολύ εύκολη μεταδοτικότητα...
Όσοι ήρθαν σε επαφή με το γιατρό καλό θα ήταν να πράξουν τα δέοντα, να ενημερώσουν το γιατρό τους, αν χρειαστεί να εξεταστούν και να μείνουν μέσα...
Οι άσκοπες μετακινήσεις που μας φέρνουν σε επαφή με ανθρώπους που ενδεχομένως κόλλησαν τον #κορονοϊό από τον γιατρό (Ταμπαθάνη ή και από αλλου), θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας και ειδικά όσων αποτελούν ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα...
Σεβαστή η αγωνία και η ανησυχία αλλά προς Θεού δεν θέλει πανικό. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας και προσέχουμε να έχουμε απόσταση μεγαλύτερη των 2 μέτρων από τους διπλανούς μας. Αν ήρθαμε σε επαφή με κρούσμα covid19, μένουνε σε καραντίνα στο σπίτι μας δε απομονωμένο χώρο και απολυμαίνουμε όλες τις επιφάνειες συχνά, ειδικά τις κοινόχρηστες. Σίγουρα όλοι θα είδατε στην τηλεόραση τι προτείνουν οι ειδικοί. Αυτοί ξέρουν και αυτά πρέπει να κάνουμε άμεσα μόλις παρουσιάσουμε τα πρώτα συμπτώματα.
Η πρόληψη πάντα είναι καλύτερη από την καταστολή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.