Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο Δαμάσι για τον παγετό, γεωπόνοι του ΕΛΓΑ

Στο Δαμάσι θα βρίσκονται το πρωί της Δευτέρας 11/5/2020, γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για να δούνε από κοντά καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου. 


Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Γιάννης Γκανάς, οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα έρθουν για να καταγράψουν το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε ο παγετός σε καλλιέργειες στο Δαμάσι - Τυρνάβου. Πρώτα όπως μας είπε, θα ξεκινήσουν από καλλιέργειες με πρώιμες ποικιλίες όπως κεράσια, ροδάκινα βερίκοκα (κ.λ.π) και μετά θα προχωρήσουν και στις υπόλοιπες περιπτώσεις.


Δεν μας έφτανε όσα μας έχουν βρει και θα μας βρουν, με τον νέο κορωνοϊό covid-19, δεν είναι το άγχος στους αγρότες για το τι θα απογίνει με τη φετινή παραγωγή(με όλα αυτά που συμβαίνουν), είναι και τα καιρικά φαινόμενα που από νωρίς φέτος, έκαναν τη ζημία τους. Όλοι κάνουν το σταυρό τους πλεον και αναλογίζονται τι μας περιμένει, έτσι όπως έχει αλλάξει και ακόμη διαμορφώνετε η κατάσταση με τον κορωναϊό.  Τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Μαρτίου 2020 σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και εδώ στο Δαμάσι και στην επαρχία Τυρνάβου και Ελασσόνας, έκανε παγετό με θερμοκρασίες από -3°C μέχρι και -5°C κατά τόπους. Και στο Δαμάσι αντίστοιχες ήταν οι αρνητικές θερμοκρασίες που κατέγραψαν εκείνο το βραδυ τα θερμόμετρα.
Όπως μας είπαν οι αγρότες της περιοχής, Δενδρώδεις καλλιέργειες που ήταν σε ανθοφορία και καρπόδεση αλλά και πρώιμες περιοχές με αμπελοκαλλιέργειες, έχουν υποστεί ζημιές, που πρέπει άμεσα να καταγραφούν από τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ αλλά και να αποζημιωθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.