Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

... Συγνώμη

Η ηθική και η ανθρωπιά σήμερα, δυστυχώς κατάντησαν να είναι υποκειμενικές έννοιες. 
Ο καθένας μας τις βάζει σε προτεραιότητα, αναλόγως με το συμφέρον του. Το Δίκιο και η Αλήθεια όμως είναι έννοιες αντικειμενικές και θα λάμπουν Πάντα! !!Το δικό μου "συμφέρον" μέσα από την ιδιότητα μου, ως δημοσιογράφου που αγαπάει και νοιάζεται για τον τόπο του, είναι να ενημερώνω τον κόσμο, (μετά από διασταύρωση της πληροφορίας) ειδικά για θέματα δημόσιας υγείας, όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού. Βάζω πάντα πιο ψηλά την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια, ειδικά των ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν τα μέγιστα από αυτό τον ιό. Ότι και να μου πείτε όσα παραδείγματα και μου φέρετε, σε τέτοια θέματα, θα σας λεω πάντα πώς η ανθρώπινη ζωή έχει τη μεγαλύτερη αξία από όλα. Μακάρι να μην έχει κανένας τίποτα αλλά η αμεσότητα ως αντίδραση είναι η καλύτερη αποτρεπτική δύναμη. 


Μέσα από τη δημοσιογραφικη δεοντολογία, που πάντα τηρώ, φροντίζω ότι μεταφέρω να είναι τουλάχιστον διπλοτσεκαρισμένο. Ποτέ δεν εξέθεσα, ούτε "φωτογράφισα" κάποιον ασθενή του κορωνοϊού, πολυ απλά επειδή θέλω το καλύτερο για εκείνον και το πλησίον του. Θα γράψω κάτι μόνο, αν ο ίδιος ή οικογένεια του μου δώσει το "ελεύθερο". 
Αλλα προς Θεού, δεν θα σας μάθω μέσα από ένα κείμενο, όσα σπούδασα και όσα έμαθα 24 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, για το πως γίνεται η δημοσιογραφία. 
Επανέρχομαι ....Ποτέ δεν διεκδίκησα θέση ή αξίωμα στην τοπική κοινωνία και ότι έκανα, το έκανα μόνο για το καλό του χωριού και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, θυσιάζοντας χρόνο, προσωπικές στιγμές και χρήμα. Μακάρι να μπορούσα και να είχα τα μέσα, να προσφέρω ακόμα περισσότερα για τον τόπο μου και τους συναθρώπους μου. Έτσι είμαι, έτσι με δίδαξαν,  οικογένεια και ζωή. 
Αν κάποιοι νομίζουν ότι μια τέτοια τόσο σοβαρή εξέλιξη και η δημοσιοποιήσή της με προσοχή, είναι κουτσομπολιό και δεν πρέπει να ενημερωθεί η μικρή τοπική κοινωνία, για να λάβει τα μέτρα του ο καθένας ...τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά για την ποιότητα μας ως άνθρωποι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Φυσικά και συμπάσχω με το όποιο πρόβλημα και θέλω το καλύτερο ειδικά για τους συγχωριανούς μας και όσους έχουν ανάγκη. Κυρίως όμως, θέλω με την άμεση ενημέρωση να προλάβουμε τα χειρότερα, ειδικά γις τις ευπαθείς ομάδες. Ο κορωνοϊός δεν είναι "παίξε - γέλασε" και έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα και επικινδυνότητα...Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε γρήγορα. Για κάποιους μπορεί να πέρασε ή να περάσει ανώδυνα, για κάποιους άλλους όμως ίσως να αποβεί μοιραίος.  Η άμεση κινητοποίηση σώζει από τα χειρότερα λένε οι ειδικοί, όπως οι μάσκες, τα μέτρα αυτοπροστασίας, με τις κοινωνικές αποστάσεις κλπ.
Οι περισσότεροι έχουμε μέσα στα σπίτια μας κάποιον που είναι σε άμεσο κίνδυνο και είναι τουλάχιστον ντροπή να θέλουμε να κρύψουμε ένα περιστατικό - κρούσμα, ειδικά όταν έχει έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Η ατομική ευθύνη είναι κοινωνική ευθύνη και όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε. 

"Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω"

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω είχε πει ο Ιησούς Χριστός, αλλά ξέρω εσείς που με "πυροβαλάτε" με κάθε τρόπο, χρόνια τώρα, ποτέ δεν κάνατε λάθος, ούτε κουτσομπολέψατε, ούτε "θάψατε" κανέναν, ούτε είπατε ψέματα, ούτε κάνατε κακό ακόμη και στην οικογένειά σας, ούτε, ούτε, ποτέ καιτίποτα...ΑΘΩΟΙ !!! Άλλωστε το βλέπω και στην εκκλησία, σπάνια έχουμε την ανάγκη της Θείας Εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας ... Τι τα χρειαζόμαστε άλλωστε, αφού το ξέρουμε καλά για τον εαυτό μας, πως είμαστε "σωστοί και ακριβοδίκαιοι"... ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑΡΟΙ !!!
Έμαθα από την οικογένεια μου, φταίω δεν φταίω, να ζητάω συγνώμη.  
Οπότε, συγνώμη που σας ενημέρωσα για να προλάβουμε τα χειρότερα... 
Συγνώμη που προσπαθώ για όλους μας... 
Συγνώμη που δεν είμαι δημοσιογράφος αντάξιος του... επιπέδου σας ...
Από εδώ και στο εξής, με αφορμή το bulling που δέχτηκα από αρκετούς, ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί που εκτιμούν όσα κάνω για το χωριό, δεν πρόκειται να σας ενημερώσω ξανα για τέτοια θέματα... ο καθένας από μόνος του πλέον και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... Βίντεο και άρθρα για σοβαρά θέματα όπως ο κορωνοϊός,  η ζημιές από χαλάζι κλπ ΤΕΛΟΣ. - Από εδώ και πέρα να ξέρετε, άρθρα μόνο μπαλίτσα και πανηγύρια,  ζώδια και αυτά πάλι, με "ΑΝ" ... Ξέρετε ποιοι με ώθησαν σε αυτή την απόφαση... πάντα τους ξέρατε ... είναι το γνωστό κατεστημένο που ηθελε και θέλει πάντα την "πίτα ολόκληρη". Από αυτούς ζητήστε τις ευθύνες, αυτοί με ξενέρωσαν εντελώς ...άλλωστε το ήξερα πως "κάνεις άγιος στον τόπο του"
Δεν με νίκησαν όμως, έχω ακόμα κουράγιο, είμαι από σκληρό υλικό... εγώ κάνω για λίγο πίσω και οπότε γουστάρω και για όποιον γουστάρω, θα επανέρχομαι. 
Οι μάσκες για άλλη μια φορά έπεσαν και κάποιοι έδειξαν ποιοι είναι και γιατί νοιάζονται. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ!!!
43 χρονια τωρα, είδα και άκουσα  πολλά,  αλλά κατάλαβα ακόμα περισσότερα για πρόσωπα και καταστάσεις, που κρατούν το χωριό στάσιμο, για ίδιον όφελος, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε τι έγινε στο παρελθόν και ποιες οι ευθύνες όσων έπραξαν ή παρέλειψαν να πράξουν σε σημαντικά θέματα για την πορεία του χωριού μας, θα μας πάρει καιρό και θα μπλέξουμε άσχημα.  Φυσικά και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τις οποίες όμως, η τοπική κοινωνία αποφάσισε, να το πω λαϊκά,  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΠΙΑ" και κάποιοι άλλοι τον "ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ" .
Όπως το πάνε κάποιοι, θα μου πούνε πως φταίω εγώ για όλα τα παραπάνω αλλά και όσα κακά συμβαίνουν στο χωριό μας, όλα αυτά τα χρόνια.
Τέλος πάντων...
Όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται και ότι σπέρνει θα θερίσει. 
Για να τελειώνουμε επειδή ότι έγραψα,  το έγραψα ως ηθική υποχρέωση απέναντι σας. 
Ο νόμος λέει ξεκάθαρα : "εγκληματίας" δεν είναι μόνο αυτός που διαπράττει το "έγκλημα" αλλά και εκείνος που το ξέρει και το αποκρύπτει επί τούτου. 
Εσείς ...οι δικαστές,  σε ποια κατηγορία θέλετε να ανήκετε???
Μόνο ο Θεός είναι Δίκαιος Κριτής και από Εκείνον θα περάσουμε όλοι, κάποια στιγμή.
Εύχομαι όλα να πάνε κατ ευχήν Θεού και να μην υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό τις επόμενες μέρες. Εύχομαι υγεία, ευτυχία και ευημερία σε όλους και καλή Παναγιά. 

*** Στο κείμενο για να μην "μπερδευτείτε" κάποιοι που σας αρέσει αυτό, εξηγούμαι και δεν απολογούμαι 

Σχόλια

  1. Λυπάμαι επειδή φαντάζομαι την συναισθήματικη αγανάκτηση σου για πράγματα αυτονόητα...Αυτό από έναν άνθρωπο που η δημοσιογράφικη σου συμπεριφορά βοήθησε την μάνα του να είναι δίπλα στον τόπο της και να μαθαίνει οποιαδήποτε είδηση αντικείμενικα και χωρίς υποκειμενικα σχολεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.