Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σ.Ροντούλης : " Εργασίες συντήρησης να γίνουν στο Κάστρο του Δαμασίου και όχι στο Χαμάμ του Τυρνάβου "

Από τον τοπικό Τύπο  πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κόκουρας ανακοίνωσε εργασίες συντήρησης στο Χαμάμ του Τυρνάβου , ύψους 95.000 ευρώ. 

Για τον σχεδιασμό αυτό του κ. Κόκουρα , η "Δράση Πολιτών" εκφράζει δημοσίως την πλήρη διαφωνία και εναντίωσή της. Το Χαμάμ είναι ένα κατάλοιπο της Τουρκοκρατίας, η οποία τόσα δεινά επισώρευσε στον τόπο μας , ώστε οι μνήμες της καλό είναι να σβήσουν με την πάροδο του χρόνου , παρά να διατηρηθούν , συντηρούμενες  μάλιστα με δαπάνες του λαού μας.



Εξάλλου, ο κ. Κόκουρας  πρέπει να καταλάβει ότι οι ονειρώξεις του για το Χαμάμ θα διχάσουν την τοπική κοινωνία και θα παροξύνουν πάθη , που καλό είναι να μένουν σε λήθαργο και να μην έρχονται στην επιφάνεια.

Για αυτό το λόγο, η  "Δράση Πολιτών" αντιπροτείνει τα 95.0000 ευρώ να διατεθούν για εργασίες συντήρησης του χώρου  στο παραμελημένο Κάστρο του Δαμασίου , για το οποίο ήδη υφίστανται κάποιες πρωτόλειες μελέτες.

Η δική μας πρόταση, εύκολα γίνεται αντιληπτό , ότι εμφανίζει μόνο πλεονεκτήματα . Ρίχνει χρήματα στην τοπική κοινωνία μιας σεισμόπληκτης περιοχής , τώρα που τα έχει ιδιαίτερη ανάγκη , αναδεικνύει έναν αρχαιολογικό χώρο , του οποίου η επισκεψιμότητα θα μπορούσε να ανατάξει τη χειμαζόμενη τοπική οικονομία , και επιπροσθέτως επιτυγχάνει όλα τα παραπάνω χωρίς διαιρέσεις, πάθη και οξύτητες.

Προτρέπουμε, λοιπόν , τον κ. Κόκουρα να αναθεωρήσει τα σχέδιά του για το Χαμάμ και να προωθήσει προς υλοποίηση τη δική μας πρόταση. Σε τελική ανάλυση , θα έχει αποφύγει ένα ασυγχώρητο  πολιτικό ολίσθημα, καθώς το Χαμάμ είναι το σύμβολο μιας εποχής ιδιαίτερα μισητής στον κόσμο του Τυρνάβου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.

Κίνηση "ματ" από το Δαμασιακό που πήρε παικταρά !!!

Το ταλέντο του, αδιαμφισβήτητο... το πάθος του για τη μπάλα, άσβεστο... η αξία του στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο",  συνεχώς ανεβαίνει... οι προτάσεις από τις ομάδες, πέφτουν "βροχή" , αλλά εκείνος προτίμησε την πρόταση του Δαμασιακού.