Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλό καλοκαίρι με Β.Πέγιο και πολύ χορό, από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Δαμασίου- Νο1(βίντεο + φωτο)

Καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι στο Δαμάσι δεν γίνεται, όπως επίσης δεν γίνεται να έχεις να ακούσεις το κλαρίνο του Βαγγέλη Πέγιου και την φωνή του Νίκου Σόλια από τον Άγιο Θεόδωρο !!!

Για αυτό κι ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου, το Σάββατο 30/6/2018 21:00μ.μ έκανε με μεγάλη επιτυχία
την ετήσια χοροεσπεριδα για το κλείσιμο της φετινής σεζόν και έτσι είχαμε και πανηγύρι και Πέγιο.


Στην εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χορό του Δημοτικού  σχολείου, παραβρεθηκαν εκατοντάδες θαμώνες αλλά και Αθανάσιος Παιδής με τη μητέρα του Ιωάννα, που ως γνωστόν είναι Δαμασιώτισσα και αγαπάει πολύ το χωριό, όπως και ο γιος της που το δείχνει με έργα και πράξεις.







Παιδιά από 5 μεχρι 15 χρονών χόρεψαν με κέφι και μεράκι παραδοσιακούς χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδας συνοδευόμενα από την πολύ καλή και αγαπητή στους Δαμασιώτες, ορχήστρα του Βαγγέλη Πέγιου και την υπέροχη φωνή του Νίκου Σόλια.


Το χορό πρώτα έσυραν τα Νήπια του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου σε παραδοσιακούς χορούς και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα για την προσπάθεια τους.


Παιδιά της 1ης και 2ας Δημοτικού του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου, εντυπωσίασαν με τους βλάχικους χορούς που παρουσίασαν.


Παιδιά 3ης και 4ης Δημοτικού του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε χορούς Ηπείρου.


Χορούς της Δυτικής Μακεδονίας χόρεψαν άψογα τα παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου.


Τέλος το εφηβικό του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου έδωσε ρεσιτάλ χορού σε Ηπειρώτικα τραγούδια.


Αυτό ήταν το πρώτο μέρος. Ακολούθησε γλέντι με χορό από τον κόσμο μέχρι το ξημέρωμα.  Θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με πολύ πολύ χορό και ξεφάντωμα, με την ορχήστρα του Βαγγέλη Πέγιου που δεν χάλασε χατίρι σε καμία παραγγελία.


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.