Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με την απογραφή, να κάνουμε το Δαμάσι όσο πιο δυνατό γίνεται

Η απογραφή του πληθυσμού γίνεται κάθε 10 χρόνια και είναι πολύ σημαντική για τον τον τόπο μας. 

Το 2011 κατά την τελευταία απογραφή, στο Δαμάσι καταμετρήθηκαν πως ζουν 1380 κάτοικοι, ενώ σε όλο τον Δήμο Τυρνάβου 1440. 

Αυτές τις μέρες ξεκίνησε η νέα απογραφή από παιδιά του χωριού που πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και απογραφουν το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού μας. Φυσικά κάποιοι ίσως να έχουν απογραφεί μέσω αλληλογραφίας ή διαδικτυακά. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως όσο μεγαλύτερο είναι ένα χωριό τόσο περισσότερα μπορεί να διεκδικήσει σε κονδύλια για προγράμματα έργων Υποδομών αλλά και σε λοιπά  προγράμματα ανάπτυξης και χρηματοδότησης. Για αυτό λοιπόν καλό θα ήταν όσοι Δαμασιώτες ζουν σε Τύρναβο - Λάρισα κλπ, να δηλώσουν κάτοικοι του χωριού έτσι ώστε να μπορέσει το χωριό μας να βγει όσο πιο δυνατό γίνεται.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελοκαλλιεργητών Δαμασίου, Γιάννης Γκανάς, με αυτή την ανακοίνωση του θέλει να ενημερώσει αλλά και να επισημάνει σε όλους τους συγχωριανούς την χρησιμότητα που υπάρχει στο να δηλώσουν οι εκτός χωριού Δαμασιώτες, κάτοικοι Δαμασίου. Αυτό μακροπρόθεσμα, θα αποβεί σε καλό τόσο για τα παιδιά που το μέλλον τους ανήκει, όσο και για τους μεγαλύτερους αλλά και τους ηλικιωμένους.  Επίσης καλό θα ήταν , όσοι ζουν εκτός χωριού και έπαθαν ζημία από το σεισμό και εχουν "κοκκινα" - κατεδαφιστέα τα σπίτια, να καταγραφούν στο Δαμάσι έτσι ώστε να ενισχύσουν το δυναμικό και τη δυναμική του χωριού.

Έτσι μόνο μπορεί το χωριό μας να βγει κερδισμένο και πιο δυνατό για την επόμενη 10ετια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.