Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνταγή : οικονομική παραδοσιακή σπιτική κομπόστα ροδάκινο (βίντεο)

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ευλογία και
ακόμα μεγαλύτερη ευλογία είναι τα εξαιρετικής ποιότητας, αγροτικά προϊόντα αυτού του τόπου!!! Τέλος Ιουλίου σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, οι αγρότες μαζεύουν τα αποκαλούμενα βιομηχανικά ροδάκινα που είναι εξαιρετικής ποιότητας. 


Έτσι λοιπόν κι εμείς, όπως κάθε χρόνο, ετοιμάσαμε την "κάβα" μας για τον χειμώνα φτιάχνοντας την νοστιμότατη κομπόστα Ροδάκινο με αγνά Δαμασιώτικα υλικά.

🔔🔛🔔ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ :
✳️Δείτε  στο βίντεο που ακολουθεί πως φτιάχνω οικονομική παραδοσιακή σπιτική κομπόστα - κονσέρβα ροδάκινο.
↪️Κάντε #εγγραφή στο κανάλι μου στο Youtube Asterios Stelios AS δείτε το βίντεο και τη #συνταγή :
▶️Τα Μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα


Η συνταγή :

- Επιλέξαμε ποιοτικά νόστιμα και αρωματικά ροδάκινα βιομηχανικής ποικιλίας από το εξαιρετικό περιβόλι των Ορέστη και Σπύρο Ανδρέου, στο σεισμόπληκτο Δαμάσι Τυρνάβου, του Θεσσαλικού κάμπου. Η συγκομιδή έγινε στα τέλη Ιουλίου του 2022.
- 10 κιλά βιομηχανικά ροδάκινα (προσοχή δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ ώριμα αλλά ούτε και άγουρα)
Τα καθαρίσουμε, τα ξεπλένουμε καλά να φύγει το χνούδι και τα κόβουμε είτε στα 2 (στη μέση) είτε στα 4, είτε σε μπουκίτσες όπως το κάναμε εμείς στο βίντεο.
Για το σιρόπι:
- 2.5 λίτρα νερό (αν θέλετε περισσότερο σιρόπι βάλτε 3 λίτρα)
- 2-3 κιλά ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκιά τη θέλετε)
- 7 γυάλινα βαζάκια του κιλού
- 7 καινούρια καπάκια για τα βαζάκια
Βράζουμε το σιρόπι να "δέσει" (όχι υπερβολικά όμως και σας βγει πολύ πηχτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ροδάκινα στο βραστό σιρόπι. Τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν λίγο έως πολύ, αναλόγως τα γούστα. Τα αφήνετε στη φωτιά αναλόγως πόσο τραγανά τα θέλετε και δοκιμάζετεστη διαδικασία. Μετά και αφου έχετε αποστειρώσει βράζοντας τα βαζάκια σας, κάνετε το ίδιο και μετά καπάκια. Με μεγάλη προσοχή και ειδικά γάντια, για να μην καείτε, με κουτάλα, γεμίζετε καλά τα βαζάκια με την καυτή κομπόστα. Τα σφραγίζετε πολύ καλά και τα τοποθετείτε ανάποδα στο τραπέζι πάνω με μια πετσέτα η ένα μεγάλο βετεξ.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.