Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα έργα που ξεκίνησαν στο Δαμάσι κι αυτά που επείγει να γίνουν(φωτο)

Επιτέλους ξεκίνησαν οι εργασίες για την κάλυψη - εγκιβώτιση με τσιμέντο του αύλακα στο πολύπαθο Δαμάσι.

Το πολυπόθητο έργο γίνεται στο σημείο που είναι ο οικισμός με τα κοντέινερ των σεισμόπληκτων. Αποτέλεσε ένα μακροχρόνιο αίτημα των Δαμασιωτών και ειδικά των 65 οικογενειών που ζουν στους οικίσκους εδώ και 20 μήνες, που ευτυχώς, έστω και τώρα, παίρνει "σάρκα και οστά". 

Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησαν και προχωρούν οι εργασίες έτσι ώστε να πάψει ο αύλακας να αποτελεί πολλαπλό κίνδυνο, για όσους ζουν εκεί. Οι τοπικοί εκλεγμένοι "άρχοντες" με όσους μένουν στη νεα "γειτονιά" των σεισμόπληκτων κι όχι μόνον, έδωσαν "μάχες" για να καταφέρουν να γίνει αυτό το έργο. Τελικά όπως θα δείτε και από το Φωτορεπορτάζ το έργο προχωρά και όπως μαθαίνουμε, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.











Εδώ βλέπετε πως είναι το έργο ολοκληρωμένο μέχρι το γήπεδο του Δαμασιακού, απέναντι από τα κοντέινερ και έτσι αναμένεται να γίνει η εγκιβώτιση του αύλακα, μέχρι τον πλάτανο, που είναι στην αρχή της συνοικίας Πανόραμα Δαμασίου.



Τώρα, πρέπει ως χωριό, να πιέσουμε τους υπεύθυνους να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες μετά τους σεισμούς, για την αποκατάσταση των σπιτιών μας αλλά και την ανέγερση των νέων. 









Επίσης πρέπει να πιέσουμε να γίνει οπωσδήποτε κάποιο συμπληρωματικό έργο, για να μην μας πλημμυρίσει η Γαλλογαύρα. Άλλωστε τα τελευταία 3 χρόνια, δύο φορές έφτασε στο όριο να υπερχειλίσει και να μας πνίξει και πάλι... και λέμε πάλι επειδή όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι, τη δεκαετία του "70" τα νερά της, δύο φορές έφτασαν μέχρι την εκκλησία, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στα σπίτια ως εκείνο το σημείο.







Οι φωτογραφίες είναι από τον περασμένο χειμώνα. Ευτυχώς τα ξημερώματα εκείνης της μέρας, σταμάτησε να βρέχει, πριν γίνει και άλλο ένα κακό στο πολύπαθο χωριό μας.

Εσείς τι λέτε, ποια έργα πρέπει να πιέσουμε να γίνουν γρήγορα???
Γράψτε εδω κάτω στα σχόλια 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.