Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Δαμάσι κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ (Φωτο)

Ευχάριστα νέα προέκυψαν για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Δαμάσι,

μετά τον επιστημονικό έλεγχο που έκανε κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ. 

Πολιτικοί μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ, με επικεφαλής τον κ.Αντώνη Γιαννούτσο, Πολιτικό Μηχανικό, Προϊστάμενο του Τμήματος Δ’ (Εποπτείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών) της ΔΑΕΦΚ-ΚΕ και με την παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα και του αντιδημάρχου κ. Χριστόφορου Κατσαρού επισκέφθηκαν την σεισμόπληκτη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Δαμάσι για δούνε τις ζημίες και να αποφασίσουν τον τρόπο αποκατάστασης αυτών. Ο κ. Γιαννούτσος, αφού είδε μέσα και έξω τον ιερό ναό, έβγαλε το πόρισμα του και επικοινώνησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτωνα και του ανακοίνωσε ποιες εργασίες θα πρέπει να γίνουν καθώς και την εκτίμησή του πως του χρόνου, του Αγίου Νικολάου που γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος του σεισμόπληκτου Δαμασίου, η εκκλησία θα είναι έτοιμη. Μια είδηση που χαροποίησε ιδιαίτερα και τον Δέσποτα και το εφημέριο του Αγίου Νικολάου τον πάτερ Γεώργιο Τζήκα. 



















Πάντως, θα πρέπει να πούμε και ένα μπράβο στους πολιτικούς μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ και τον προϊστάμενο τους τον κ. Αντώνη Γιαννούτσο, που πάρα τα όσα προβλήματα υπάρχουν στην υπηρεσία τους, πολλές φορές υπερβάλουν εαυτούς και τρέχουν τις υποθέσεις με τις αιτήσεις των σεισμόπληκτων, πολύ πιο γρήγορα έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν οι παθόντες από τους σεισμούς να βρεθούν και πάλι στα σπίτια τους. 

Μακάρι όλα να πάνε κατ ευχήν, όπως τα υπολογίζουν οι αρμόδιοι και σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη και η εκκλησία μας. Μακάρι σύντομα "να μπει το νερό στο αυλάκι" και ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου να είναι λειτουργικός και ασφαλής για τους πιστούς. Μακάρι αντίστοιχα νέα να έχουν και όλοι οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας και σύντομα οι υποθέσεις τους να έχουν αίσιο τέλος και οι ζωές μας να επιστρέψουν στην "κανονικότητα" όσον αφορά αυτό το κεφάλαιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.