Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γκρεμισμένα όνειρα - παχιά λόγια και κούφιες υποσχέσεις (3 βιντεο)

3 Μαρτίου 2021 - 3 Μαρτίου 2024.

3 χρόνια πέρασαν από τους καταστροφικούς σεισμούς του Μαρτίου το 2021 και είναι σα να μην πέρασε μια μέρα για τους περισσότερους που έμειναν στο έλεος της τύχης.

Δύο σπίτια ξεκίνησαν να χτίζονται στο πολύπαθο Δαμάσι, παραμονές των βουλευτικών εκλογών πέρσι και άλλα δύο παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών και πολύ λίγα κίτρινα άρχισαν τι διορθώσεις. Δεν ξέρω ξέρω αν είναι τυχαίο ότι οι αρμόδιοι έδωσαν άδειες για αυτά τα σπίτια παραμονές εκλογών (θα φανεί σύντομα που έρχονται οι ευρωεκλογές) αλλά οι διαδικασίες πηγαίνουν πολύ αργά και από το λεφτά υπάρχουν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, φτάσαμε να είμαστε ξεχασμένοι σε κοντέινερ και επικίνδυνα σπίτια. 


Ο οικισμός με τα κοντέινερ βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο Δ.Μουσιάρης-Α.Ζέρμας στο Δαμάσι και εκεί μένουν τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερες από 60 οικογένειες. Οι κάτοικοι προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους και με δάκρυα στα μάτια, περνούν και βλέπουν τα κατεστραμμένα τους σπίτια, ενώ αισθάνονται ξεχασμένοι από την πολιτεία. Ξεχασμένοι και "χορτάτοι" από παχιά λόγια και κούφιες υποσχέσεις από τους κυβερνώντες ζητούν άμεσα έργα για να επιστρέψουν στην "κανονικότητα.



Σήμερα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, με πρωτοβουλία του Δήμου και ήταν όλοι εκεί, προκειμένου να ζητήσουν από την πολιτεία να επισκεφθούν ξανά την περιοχή οι αρμόδιοι και να προχωρήσουν οι διαδικασίες να φτιάξουν ξανά τα σπίτια τους.




ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ


Η Ελλάδα και οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να δώσουν λύσεις σε σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους ανά την επικράτεια. Τα χρήματα που ανακοινώθηκαν ως αποζημίωση με το σχετικο ΦΕΚ του 2021 δεν φτάνουν με τίποτα... σε όλα τα οικοδομικά υλικά διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν οι τιμές και καμιά τράπεζα δεν δίνει το άτοκο δάνειο (80% κράτος + 20% τράπεζες)  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με το ΦΕΚ. 





Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 12:00, ο Δήμος Τυρνάβου διοργάνωσε μεγάλο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων κατοίκων της σεισμόπληκτης περιοχής μας, με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.