Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως σε 50 χρόνια κυρίως με υποχωρήσεις, μικραίνουν την Ελλάδα

Για να καταλάβετε που πάμε ως χώρα, δείτε μια σύντομη αλλά περιεκτική ιστορική αναδρομή, με όσα έγιναν και γίνονται στη χώρα μας, από τη μεταπολίτευση και μετά, με τους "γείτονές και τους συμμάχους" μας. Εμείς δηλώνουμε δύναμη σταθερότητας στην περιοχή και συνεχώς μικραίνουμε και οι Τούρκοι με επιθετική πολιτική κερδίζουν και από τα δικά μας.  


Βάλτε στο μυαλό σας τους χάρτες με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και θα καταλάβετε τι σημαίνουν όλα αυτά που έγιναν και γίνονται και αν αποτελούν όλα μέρος οργανωμένου σχεδίου, δεδομένου πώς το πετρέλαιο σε λίγα χρόνια τελειώνει από τον πλανήτη Γη. 


Επί Χούντας το 1974, χάσαμε τη μισή Κύπρο μετά από σκηνοθετημένο ελληνοκυπριακό αλαλούμ. Χάσαμε και πολλούς συνανθρώπους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να προασπιστούν πατρίδες, ενώ οι μεγάλοι εκτελούσαν έξωθεν εντολές ...


Το 1976 ο Ανδρέας Παπανδρέου πιθανότατα σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή,  είπε την ιστορική φράση: «Βυθίσατε το Χόρα» και οι Τούρκοι τα μάζεψαν...


Το 1987 το Χόρα, ως Σισμίκ πλέον, επιστρέφει στο Αιγαίο για έρευνες Πετρελαίου, αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει εντολή για πολεμική ετοιμότητα, ενώ στα νησιά και τη Θράκη κηρύσσεται γενική επιστράτευση. Η Τουρκία στέλνει διαδοχικά Πίρι Ρέις και Σισμίκ στο Αιγαίο, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν θα σεβαστεί την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών (την οποία ακόμη δεν αναγνωρίζει) και θα το στείλει σε χωρικά ύδατα που δεν θεωρεί ελληνική επικράτεια.  Η κρίση εκτονώνεται κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών και λίγους μήνες αργότερα υπογράφεται η Συμφωνία του Νταβός με το ιστορικό Mea Culpa...


Τον Ιούνιο του 1995 στην Ελλάδα με κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε η δημοσίευση του Νόμου 2321/1995 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α 136). 
Με το νόμο αυτό  επικύρωνε και τυπικά τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και αποκτούσε και μέσω αυτής, το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων μέχρι τα 12 ν.μ. από τα 6 ναυτικά μίλια που δυστυχώς έχουμε μέχρι τώρα  Αμέσως μετά την ψήφιση της Σύμβασης, από την Ελληνική Βουλή στις 31 Μαΐου 1995, η Τουρκία, στις 8 Ιουνίου του 1995, με την Εθνοσυνέλευσή της, πήρε απόφαση με την οποία μετεβίβαζε στην Τουρκική Κυβέρνηση τις αρμοδιότητές της, για τη λήψη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, σε περίπτωση εφαρμογής από την Ελλάδα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Προγενέστερα, σχεδόν όλοι οι Τούρκοι Πρωθυπουργοί θεωρούσαν την επέκταση των χωρικών μας υδάτων ως αιτία πολέμου (casus belli) αλλά δεν υπήρχε κάτι επίσημο. Ελλάδα και Τουρκία σήμερα στο Αιγαίο, διατηρούν τα έξι (6) ναυτικά μίλια. Με το καθεστώς αυτό, η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία στο 35%, η Τουρκία στο 9% και το 56% είναι διεθνή ύδατα. Με τυχόν επέκταση, εκ μέρους της Ελλάδας, στα δώδεκα (12) μίλια, η Ελλάδα θα ασκεί κυριαρχία στο 64%, η Τουρκία στο 10%, και το 26% θα είναι διεθνή. Από τα στοιχεία αυτά, καταλαβαίνει κανείς γιατί η Τουρκία θεωρεί την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. ως αιτία πολέμου (casus belli). Δυστυχώς μέχρι τώρα καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν είχε το σθένος να πάει στα 12 ν.μ. με ότι συνεπάγεται αυτό για την εθνική μας κυριαρχία και την οικονομία της χώρας που συνεχώς βυθίζεται.


Το 1996, ο Κώστας Σημίτης στην εισβολή Τούρκων στα Ίμια, είπε ευχαριστώ στους Αμερικανούς και ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε πως την σημαία μας την πήρε ο αέρας από το νησί και όχι οι Τούρκοι. Χάσαμε 3 στρατιωτικούς με την "πτώση" του ελικοπτέρου μας και έτσι αποκτήσαμε "Γκρίζες Ζώνες" στο Αιγαίο και πολλά άλλα τραγικά για τη χώρα ...


Το 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου στο Καστελόριζο (καθόλου τυχαίο) και μετά το ιστορικό "λεφτά υπάρχουν", ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης βάζοντας τη χώρα στα μνημόνια με μέτρα σκληρής λιτότητας... έτσι η χώρα έχασε την κυριαρχία της και άρχισε να είναι πλήρως εξαρτώμενη (σε όλες τις αποφάσεις της) από τους δανειστές. Μέχρι και τώρα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, σε όλα τα θέματα εθνικής κυριαρχίας, "χορεύουν στο ταψί" των εκβιασμών τους με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μικραίνει συνεχώς.
Με τα μνημόνια και την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, όπως ήταν φυσικό τα εξοπλιστικά μας προγράμματα πήγαν ...περίπατο. Άφησαν τη χώρα ...όλως τυχαίως, με όσα είχαμε, ενώ και η Τουρκία, που έχει πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα από εμάς, συνεχώς εξοπλίζεται και γίνεται ακόμα πιο δυνατή. 


Το 2018 στα Ίμια με Αλέξη Τσίπρα,  2 φορές Τουρκικά πλοία, εμβολίζουν δικά μας με σκοπό να τα βυθίσουν, ενώ δεν σταματούν οι προκλήσεις τους με έρευνες στα δικά μας ύδατα για υδρογονάνθρακες. Η ελληνική αντίδραση περιορίζεται και πάλι σε διαβήματα και αντιδράσεις για εσωτερική ...κατανάλωση.
Εν τω μεταξύ οι ελληνικές κυβερνήσεις, όλα  αυτά τα χρόνια σε ένδειξη "καλής γειτονίας"... "και καλά" (κρύψου και φώναξε) παραχωρούν σε Λιβύη, Αλβανία και Ιταλία κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ όταν τους ρωτούσαμε για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στα χωρικά μας ύδατα, μας απαντούσαν ειρωνικά πώς δεν υπάρχουν και να σταματήσουμε τις συνωμοσιολογίες. 


Το 2019 λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, από μόνος του ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, υπογράφουν στις Πρέσπες με τον Ζαεφ, τη συμφωνία των Πρεσπών. 


Με αυτή τη συμφωνία η Ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε το ονόμα Μακεδονία στα Σκόπια, που από τότε αποκαλούνται και επισήμως Βόρεια Μακεδονία. Όλα αυτά, πάρα τις έντονες αντιδράσεις, σχεδόν όλης της Ελλάδας, που βγήκε στους δρόμους για να πει όχι, σε αυτή τη προσβλητική, για την ιστορία μας παραχώρηση.


Μέσα σε όλα αυτά ελληνόπουλα άνεργα φεύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο, την ίδια ώρα που νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες κάνουν κατάληψη στην ελληνική επικράτεια με τις ....ευλογίες των Τούρκων. 


Η Ελλάδα για να το εμπεδώσουμε μια και καλή, αποδυναμώνεται από νέους - ικανούς Έλληνες και στη θέση έχουμε ξένους κυρίως μουσουλμάνους και ισλαμιστές, με ότι αυτό συνεπάγεται. 


Τον Ιούλιο του 2020 με κυβέρνηση Κυριακού Μητσοτάκη, ο Ερντογάν μετατρέπει την Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, ξανά σε τζαμί, αδιαφορόντας για την UNESCO και τις συστάσεις πολλών χωρών που τον προτρέπουν να αφήσει τη χρήση της, ως μουσείο και να μην προκαλεί.


Ταυτόχρονα με όσα συμβαίνουν στην Αγιά Σοφιά,  οι Τούρκοι επιστρέφουν προκλητικά και οργανωμένα με νεα NAVTEX στα ελληνικά χωρικά ύδατα για έρευνες υδρογονανθράκων, μιας και η Ελλάδα δεν έχει κατοχυρώσει Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) πάρα μόνο με τους Ιταλούς. Με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Λιβύη ακόμα δεν τολμήσαμε, ίσως για να μην μας κάνουν "ντα" οι δανειστές μας, που έχουν εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας με την Τουρκία. 


Με έξοδο του πολεμικού τους στόλου καθώς και του ερευνητικού Ορούτς Ρέις σε ΝΑ Αιγαίο και Μεσόγειο, επιδιώκουν μόνο να κερδίσουν. Επιθυμούν σφόδρα την "γαλάζια πατρίδα" και το μισό Αιγαίο μας, να γίνουν κυρίαρχοι των μουσουλμανικών - ισλαμικών χωρών αλλά και να καταστεί η χώρα τους ο πιο ισχυρός "παίκτης" στη Μεσόγειο, σε στρατιωτική και ενεργειακή "σκακιέρα". 


Σε κόκκινο συναγερμό και οι ελληνικές δυνάμεις αλλά η κυβέρνηση που δηλώνει πως θα αντιδράσει με κάθε τρόπο, ζητά συνεχώς από τους "συμμάχους" μας να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, αντί να προχωρήσει σε επέκταση από τα 6 στα 12 Ναυτικά Μίλια. 


Μάλιστα μετά από προτροπή Γερμανίας Αμερικής και Αγγλίας κάθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους για να μη γίνει πόλεμος και φυσικά να μην ξεχνάμε, την ίδια μέρα το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης μας δίνει 70 δις ευρώ και εμείς ταυτοχρόνως "παγώνουμε" την υπογραφή αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλια που τάσσεται ευθέως υπέρ μας ... γιατί άραγε τόσες συμπτώσεις ???
Να συζητήσεις άραγε τι, με κάποιον που θέλει να σε "πετσοκόψει" ως χώρα ???
Αυτά είναι τα γεγονότα και αυτές οι αντιδράσεις των ελληνικών κυβερνήσεων σε θέματα καυτά, που από τη μεταπολίτευση και μετά, δυστυχώς μόνο μας μικραίνουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.