Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θ. Παιδής : Αμεσες εκτιμήσεις - δίκαιες αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ και ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας (φωτο)

Επιτακτική είναι η ανάγκη για ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας μετά και τις τελευταίες καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα - επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.
Αυτή την επισήμανση την έκανε από τις πληγείσες περιοχές όπου βρέθηκε,  ο π. Αντιπερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, που δείχνει με κάθε τρόπο πως είναι δίπλα  σε όσους έχουν ανάγκη.


Για μπορέσουν οι αγρότες να διασφαλίσουν την συγκομιδή της παραγωγής τους και να την προστατέψουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις, μιας και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, όπως φαίνεται, θα μας απασχολεί πιο συχνά και πάντα δυσάρεστα. Βαριά βιομηχανία της χώρας μας, είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός και για αυτό η κυβέρνηση, πρέπει άμεσα να δράσει βοηθώντας ποικιλοτρόπως τον παραγωγικό πληθυσμό που υποφέρει. Έτσι μόνο μπορούν οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους, με προοπτική, μέριμνα και ανάπτυξη. Έτσι μόνο μπορεί να πάει μπροστά αυτή η χώρα.

Ο Θανάσης Παιδής κοντά στους πληγέντες παραγωγούς σε περιοχές του Δ. Τυρνάβου

Ο Θανάσης Παιδής κοντά στους πληγέντες παραγωγούς σε περιοχές του Δ. Τυρνάβου
Κοντά σε αγρότες στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τύρναβου - και συγκεκριμένα στα Δένδρα και στο Δαμασι - βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, το οποίο ήδη πραγματοποίησε την πρώτη αυτοψία σε καλλιέργειες και υποδομές που υπέστησαν σημαντικές ζημιές. 


Υπογραμμίζεται ότι οι ημέρες που προηγήθηκαν ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, η οποία επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ραγδαίες βροχοπτώσεις, ισχυρές χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι άφησαν πίσω μεγάλες καταστροφές σε όλες τις καλλιέργειες, όπως και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με τους παραγωγούς πλέον να αναμένουν την στήριξη της Πολιτείας ώστε να ανταπεξέλθουν σ’ αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία.
Ο Θανάσης Παιδής έγινε δέκτης της αγωνίας των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που μετρούν σημαντικές ζημιές. Συνάμα, προς τα στελέχη του ΕΛΓΑ τόνισε την ανάγκη για άμεσες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις, που θα επιτρέψουν στους παραγωγούς να καλύψουν ότι είναι εφικτό να περισωθεί μετά την πρόσφατη κακοκαιρία. Σημειώνεται ότι ο κ. Θανάσης Παιδής έχει άψογη συνεργασία με τον Μιχάλη Λιόντο, προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, όπως και με τα στελέχη του Οργανισμού.


Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Μετά και από τις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή μας καθίσταται ακόμη πιο δεδομένη η αναγκαιότητα για ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αφενός με συχνότερες – αποτελεσματικότερες πτήσεις αεροσκαφών και αφετέρου με την εγκατάσταση αντιχαλαζικών διχτυών, η οποία θα επιδοτείται έως και 100%.
Παράλληλα, καθώς η τεχνολογία κάνει συνεχώς άλματα, θα μπορούσε να διερευνηθεί η ανάπτυξη νέων μοντέλων μετεωρολογικής πρόγνωσης, σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές σχολές, ώστε να υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την άμεση ανάπτυξη πλέγματος ασφαλείας που θα θωρακίζει – κατά το δυνατόν – καλλιέργειες και περιουσίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.

Κίνηση "ματ" από το Δαμασιακό που πήρε παικταρά !!!

Το ταλέντο του, αδιαμφισβήτητο... το πάθος του για τη μπάλα, άσβεστο... η αξία του στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο",  συνεχώς ανεβαίνει... οι προτάσεις από τις ομάδες, πέφτουν "βροχή" , αλλά εκείνος προτίμησε την πρόταση του Δαμασιακού.