Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπορούσε και το διπλό ο Δαμασιακός του 2ου ημιχρόνου κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας

Σε ένα ματς όπου Ηρακλής Λάρισας και Δαμασιακός είχαν από ένα ημίχρονο τελικά μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις για την πρεμιέρα της Α' ΕΠΣ Λάρισας. Οι δύο ομάδες χωρίς να εντυπωσιάσουν προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν η μία τα λάθη της άλλης και τελικά αυτό που κατάφεραν ήταν να πετύχουν από ένα γκολ. 


Στο ματς που έγινε στο γήπεδο του Ελευθεραί, είχε αρκετό κόσμο που πηγε παρα τη ζέστη, να παρακολουθήσει τις δύο ομάδες με τα νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα. 


Δυστυχώς όμως η αναμέτρηση επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του νεαρού παίκτη του Ηρακλή Λάρισας, Δημήτρη Κοντοθανάση σε μια φάση στο κέντρο (από αυτές που συμβαίνουν συχνά στα γήπεδα και το μόνο που μπορείς να πεις την κακιά η στιγμή), αλλά και την ένταση που ακολούθησε.

Το κύπελλο του πρωταθλητή της Α1 ΕΠΣΛ στον Ηρακλη Λάρισας.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας Δημήτρης Μπουχλαριώτης, απένειμε το κύπελλο στην γηπεδούχο ομάδα αλλα και μετάλλια στους ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλάματος της Α1 τοπικής κατηγορίας.



Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής Λάρισας έδειξε να έχει καλύτερα "πατήματα" στο γήπεδο καθώς κυκλοφορούσε την μπάλα με πιο μεγάλη άνεση από το Δαμασιακό που έμοιαζε μουδιασμένος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρεθούν περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν 2-3 ευκαιρίες παραπάνω από το Δαμασιακό που όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ολοένα και περισσότερο τη μαχητικότητά του.
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 9’ για τον Δαμασιακό. Ο Καρατζιόλης εκτέλεσε φάουλ, την κεφαλιά πήρε ο Σουγλής, απομάκρυναν ψύχραιμα ομως οι αμυντικοί του Ηρακλή.

Από την άμυνα, αμέσως στην αντεπίθεση. Στο επόμενο λεπτό με μεγάλη μπαλιά ο Ηρακλης "ξεχύθηκε" στην αντεπίθεση και συγκεκριμένα με τον γρήγορο επιθετικό Ηρακλή Γκιουρσάνη, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκουτζουρέλα που δεν μπόρεσε ωστόσο να αντιδράσει και να σταματήσει το πλασέ μέσα από την περιοχή. Έτσι άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης και έγινε το το 1-0.


Παιχνίδι ανούσιας κατοχής για τον Ηρακλή που ήταν φλύαρος τόσο στο κέντρο όσο και στην επίθεση για αρκετά λεπτά, χωρίς καμία ουσιαστική απειλή για την εστία του Δαμασιακού. 

Στο 40' ο Καρατζιόλης βρέθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής του Αναστασίου όπου με άνεση επιχείρησε σουτ το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
2-3 λεπτά αργότερα ο  Γιαννακόπουλος με τον Αποστόλου έκαναν το ένα – δύο με τον τελευταίο να κάνει το σουτ  μέσα από την περιοχή από το ύψος του σημείου του πέναλτι. Ο Γκουτζουρέλας όμως, σε εκεινο το σημείο έδειξε την κλάση του και έδιωξε με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Τα πάνω κάτω στην επανάληψη με το Δαμασιακό να κλέβει τις εντυπώσεις !!!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δαμασιακός παρουσιάστηκε αλλαγμένος και αφυπνισμένος. Με ψυχή και πάθος οι παίκτες του Κώστα Καζάκη κυριάρχησαν κατά κράτος των αντιπάλων τους που πολλές φορές βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. 
Στο 56' σε μια φάση από αυτές που γίνονται πολύ συχνά στα γήπεδα, Ιωαννίδης και Κοντοθανάσης προσπάθησαν στο κέντρο να πάρουν την κατοχή της μπάλας.  Ο Κοντοθανάσης όμως που είχε πάρει κίτρινη κάρτα 4 λεπτά νωρίτερα μπήκε πιο δυστακτικά με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τραυματίας. 



Για λίγο επικράτησε ένταση εντός και εκτός του γηπέδου με σκηνές και εκτάσεις από την πλευρά των γηπεδούχων κυρίως που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο.

Οι Δαμασιώτες όμως είχαν την κατοχή της μπάλας, μάρκαραν σωστά και έξυπνα σε όλες τις γραμμές και στο 69' μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Γεωργαντζιά από δεξιά, ο Τσιάλτας έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας με γυριστό πλασέ το 1-1 από το πρώτο δοκάρι.



Ο Ηρακλής αποσυντονίστηκε ακόμα περισσότερο μετά τον τραυματισμό του παίκτη του και δεν μπόρεσε να λειτουργήσει όπως στο πρώτο μέρος. 
Ο Δαμασιακός με αυτά τα δεδομένα στο 71’ έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Ντόκος έκανε το γέμισμα από αριστερά και ο Λούτσος με πολύ καλό σουτ που επιχείρησε, έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.
Στο 82' ο Ηρακλής έχασε μια αρκετά καλή ευκαιρία όπως και στο 86' όταν και πάλι ο πολύ καλός Γκουτζουρέλας με εντυπωσιακή προσπάθεια προστάτεψε στην εστία του σε διπλή φάση μετά από κόρνερ.
Η λήξη στο 99' βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 αλλά και με αρκετούς παίκτες να έχουν δει την κίτρινη κάρτα.

*Η διοίκηση του Δαμασιακού με τον πρόεδρο κ. Θοδωρή Τόκα, τον προπονητή και τους παίκτες εύχονται ταχεία ανάρρωση στον Δημήτρη Κοντοθανάση.


Ηρακλής Λαρισας - Γιάννης Τσακμακίδης (4-2-3-1)
Αναστασίου, Πατσής, Γιαννακόπουλος, Μόσχος, Φορτομάρης (46’ Παπαμάνος), Μπάμης, Κοντοθανάσης Δ. (59’ λ.τ. Παπαγιαννούλης), Νάστας, ( 90+ Σπανός) Ζαφειρίου, Αποστόλου, Γκιουρσάνης (84’ Φώτος).


Δαμασιακός - Κώστας Καζάκης  (4-1-4-1)
Γκουτζουρέλας, Ντόκος (78’ Βίδρας Θ.), Μπακαΐμης, Μόκας, Ιωαννίδης, Σουγλής, Τσιάλτας, Τιούτιος, Καρατζιόλης (60’ Ραπτοτάσιος), Γεωργαντζιάς, Λούτσος (90’ + Νάκας).


Οι Διαιτητές στο ... μικροσκόπιο

1ος διαιτητής - Αδάμος Κουκούλης
Βοηθοί διαιτητές
Δημήτρης Παραφέστας - Δημήτρης Τέγος


Ένταση και διαμαρτυρίες προκάλεσαν οι αποφάσεις των διαιτητών και από τις δύο ομάδες. Ωστόσο οι αποφάσεις τους σε καμία περίπτωση δεν επιρρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η πρώτη αγωνιστική της Α' ΕΠΣΛ είχε εκπλήξεις.

Πρώτη αγωνιστική σήμερα Σάββατο 16/9 στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας του πρωταθλήματος της ΕΠΣΛ.
Στην πρεμιέρα είχαμε ωραία παιχνίδια με πολλά γκολ πάθος και θέαμα.

Δείτε τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της πρεμιέρας της Α' ΕΠΣΛ

Κίσσαβος Συκουρίου - Αετός Αμυγδαλέας 0-0
Ηρακλής Λάρισας - Δαμασιακός 1-1
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Δόξα Βλαχογιαννίου 5-0
Δόξα Αργυροπουλίου - Λάρισα 2012 1-0
Σμόλικας Φαλάνης - Δωτιέας Αγιάς 1-1
Δήμητρα Γιάννουλης - Φαλανιακός 1-0
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Τύρναβος 2005 1-2
Βούναινα - ΠΟ Ελασσόνας 2-3

Η Βαθμολογία 

1. Οικονόμος Τσαριτσάνης 3
2. ΠΟ Ελασσόνας 3
3. Τύρναβος 2005 3
4. Δήμητρα Γιάννουλης 3
5. Δόξα Αργυροπουλίου 3
6. Δωτιέας Αγιάς 1
7. Δαμασιακός 1
8. Σμόλικας Φαλάνης 1
9. Ηρακλής Λάρισας 1
10. Αετός Αμυγδαλέας 1
11. Κίσσαβος Συκουρίου 1
12. Βούναινα 0
13. Αστραπή Νέας Πολιτείας 0
14. Φαλανιακός 0
15. Λάρισα 2012 0
16. Δόξα Βλαχογιαννίου 0

Η 2η αγωνιστική
Κυριακή 24/9
Ωρα: 17:00

Δόξα Βλαχογιαννίου - Ηρακλής Λάρισας
Λάρισα 2012 - Δαμασιακός
Δωτιέας Αγιάς - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Φαλανιακός - Δόξα Αργυροπουλίου
Τύρναβος 2005 - Σμόλικας Φαλάνης
ΠΟ Ελασσόνας - Δήμητρα Γιάννουλης
Αετός Αμυγδαλέας - Αστραπή Ν. Πολιτείας
Βούναινα - Κίσσαβος Συκουρίου


*** Λόγω βλάβης στο κινητό (δεν διαβάζει την κάρτα μετά από πτώση) δυστυχώς δεν υπάρχουν σε βίντεο και εικόνα τα στιγμιότυπα της ισοπαλίας (1-1) του Δαμασιακου με τον Ηρακλή Λάρισας στο Ελευθεραί.
Θα προσπαθήσω να κάνω ανάκτηση δεδομένων για να απολαύσουμε (όπως και πέρσι)τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα για την 1η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΛ.


  1. Μάθετε τα νέα από το asteriosstelios.blogspot.gr
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο.
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios όπως και στο Instagram
  4. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  5. Σχολιάστε ελεύθερα, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται
  6. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου , φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.