Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η τύχη του πρωτάρη με το Κιλελέρ και τα παράΔΟΞΑ του ποδοσφαίρου (βίντεο)

Πάθος, ένταση, δύναμη, καλό ρυθμό, γκολ, αποβολές, διαμαρτυρίες, απ' όλα είχε το ματς στο Κιλελέρ.
Οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της νεοφώτιστης ομάδας του Θεσσαλικού κάμπου για την πρεμιέρα των αγαπημένων τους ομάδων στην Α' ΕΠΣΛ, πήραν με το "καλημέρα" για γερή δόση "γεύσης" ντέρμπι.


Κάτω από πολύ ζέστη για την εποχή, διεξήχθη μια πολύ δυνατή αναμέτρηση στο Κιλελέρ με την τοπική ομάδα στην παρθενική της εμφάνιση στην Α’ ΕΠΣΛ, να έχει την "τυχη του πρωταρη" και να επικρατεί με σκορ 1-0 της Δόξας Βλαχογιαννίου, που αν και έπαιζε για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, "βομβάρδισε" και σπατάλισε πολλές ευκαιρίες για πετύχει κάτι παραπάνω από το "0" που πήρε.


Στο πρώτο ημίχρονο, λίγο το άγχος της πρεμιέρας, λίγο η ζέστη δεν επέστρεψαν στους παίκτες των δύο ομάδων να δημιουργήσουν πολλές και καλές ευκαιρίες στις δύο περιοχές. Παιζόταν παιχνίδι  κέντρου με πολύ δύναμη και αρκετά λάθη και από τις δύο πλευρές. Στο 39' ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία όταν το Βλαχογιάννι βγήκε στην αντεπίθεση με αξιώσεις. Ο  Αλεξίου έκανε το σουτ από πλάγια θέση και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε ο Καρυώτης. 
Λίγο αργότερα στην επόμενη φάση, ο Μπαντής έκανε καλό σουτ, η μπάλα όμως πέρασε λίγο άουτ.
Πολλές συστάσεις από τον παρατηρητή στους δύο πάγκους για διαμαρτυρίες.
Πολύ καλή η άμυνα του Βλαχογιαννίου που έκοψε όλες τις απόπειρες των γηπεδούχων να απειλήσουν.


Στην επανάληψη και ενώ η ζέστη υποχώρησε λίγο, οι δύο ομάδες έδειξαν στα πρώτα λεπτά πώς δεν "βολεύονται" με τη "λευκή" ισοπαλία και έγιναν πιο απειλητικές η μία για την εστία της άλλης.
Στο  56’ ήταν η στιγμή που "επέσε το πρώτο λάδι στη φωτιά" όταν ο διαιτητής Ντελέζος, έδωσε κίτρινη κάρτα στους δύο παίκτες του Βλαχογιαννίου που συμμετείχαν στην πρώτη αλλαγή. Και ο Μάριος Γκουρομπίνος που μπήκε και ο Χριστοδούλου που αποχώρησε τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα επειδή έκαναν την αλλαγή, χωρίς την παρουσία του βοηθού που δεν ήταν στο σημείο. Ο βοηθός και ενώ ο διαιτητής σταμάτησε για την αλλαγή, μάλλον θα ξεχάστηκε λένε από το Βλαχογιάννι και δεν πήγε στο σημείο με αποτέλεσμα πάνω στο πάθος του αγώνα να γίνει η αλλαγή χωρίς την παρουσία του. Ο πάγκος του Κιλελέρ φώναζε και έκανε υπόδειξη στο διαιτητή πώς πρέπει να τιμωρηθούν και οι δύο παίκτες με κάρτα  κάτι που έγινε.


Εκεί που "άναψαν για τα καλά τα αίματα" ήταν 3 λεπτά αργότερα όταν σε μια εκ πρώτης όψεως, όχι ξεκάθαρη φάση, ο νεοεισελθόντας Μάριος Γκουρομπίνος 
αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα που είδε ο Ντελέζος. 
Μέσα στην αναταραχή με την αποβολή, έγινε και η εκτέλεση φάουλ του Φαρμάκα που έστειλε την μπάλα απευθείας στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαϊωάννου.  Το 1-0 που ήταν και το παρθενικό γκολ του Κιλελέρ στην Α' ΕΠΣΛ, πανηγυρίστηκε έντονα και η ιστορία έγραψε πως σημειώθηκε από τον Φαρμάκα ή "ΦΟΞ" σε βάρος της πρώην του ομάδας.


Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να απαντήσουν, αλλά στο 
φάουλ του Μπαντή η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. 
Η ένταση και οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και από τους δυο πάγκους. Η έντονη διαμαρτυρία του  Βάϊου Φακίντσα προς το βοηθό διαιτητή, ήταν η αιτία να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Το Βλαχογιάννι αν και με παίκτη λιγότερο, έβγαλε χαρακτήρα, πείσμα και πάθος και πίεσε ασφυκτικά το Κιλελέρ που οπισθοχώρησε και από κούραση αλλά και από τακτική για να κρατήσει το αποτέλεσμα. 


Η Δόξα έχασε τρεις - τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και οι παίκτες του Πλίτση έκαναν τα πάντα για να "ροκανίσουν" το χρόνο, ειδικά στις αλλαγές και στα φάουλ ο διαιτητής θα μπορούσε να δείξει έστω μια κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις.
Στο 67’ εκτέλεση κόρνερ του Μπαντή μεγάλη απόκρουση του Καρυώτη.
Στο 70’ σουτ του Τσούντζουρα η μπάλα λίγο άουτ. Στο 75’ το σουτ έκανε ο Ιγγλέζος, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 78’ το σουτ του Αλεξίου έδιωξε με τα πόδια ο Καρυώτης. Στο διάστημα αυτό το Κιλελέρ στάθηκε κάτι παραπάνω από τυχερό και πήρε τη νίκη και τους πρώτους του 3 βαθμούς.
Δείτε στο βίντεο το γκολ, τις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα καθώς και τις στιγμές έντασης.


Ειδυλλιακό το ηλιοβασίλεμα πίσω από την εστία του Καρυώτη με εντυπωσιακά χρώματα, όχι όμως για τη Δόξα Βλαχογιαννίου, παρά μόνο το Κιλελέρ και του "εραστές" του ποδοσφαίρου.

Α.Ε. Κιλελέρ (Φώτης Πλίτσης – Γιάννης Βαΐτσης):Καρυώτης, Γουρνάρης, Ζιόμπουρας (78′ Μίλι), Παλάσκας, Καρακάνος, Αργύρης, Τάχας, Καρβούνης (92′ Κασσιός), Φαρμάκας (70′ Κολοβός), Παπαχρήστος, Γαγάρας (66′ Κουσιώρας).


Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίτσας):Παπαϊωάννου, Τσούντζουρας, Χριστιανίδης, Δραγατσίκης, Αθανασούλης, Χριστοδούλου (56′ Μ.Γκουρομπίνος), Βίδρας (70′ Ιγγλέζος), Λάκης (90′ Πέτρου), Φακίτσας Σ., Μπαντής, Αλεξίου.


Διαιτητική τριπλέτα: Ντελέζος Ι., Καραγιάννης, Κοτούμπας Δ.


Γκολ και θέαμα στην πρεμιέρα της Α' ΕΠΣΛ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (16/9) η πρώτη αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΛ. Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Αετό Μακρυχωρίου στην Ελασσόνα με σκορ 1-2. Την ίδια ώρα η ΑΕ Κιλελέρ πέτυχε μια σημαντική νίκη στην έδρα της κόντρα στην Δόξα Βλαχογιαννίου. Τέλος Δόξα Αργυροπουλίου και Τύρναβος έμειναν στο 1-1, ενώ ο Αχιλλέας Φαρσάλων πήρε το 3ποντο χωρίς αγώνα μιας και ο Κίσσαβος Συκουρίου αποχώρησε από το πρωτάθλημα. 


Τυχερός και έξυπνος και ο έτερος νεοφώτιστος, ο Αμπελωνιακός που πήρε τη νίκη κόντρα στο Δαμασιακό.

Ο Αμπελωνιακός που το Σάββατο 15/9, ήταν ουσιαστικός και καλά "στημένος" επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία "με το δεξί" και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, κερδίζοντας το Δαμασιακό με 2-0.


Ο Αμπελωνιακός στο 41’ με την επιμονή του Λιάκου, που ήταν πάρα πολύ καλός στο παιχνίδι, έφτασε στο γκολ αφού διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα 2 φορές από δεξιά και από τον χώρο του κόρνερ, έκανε σέντρα - σουτ προς την εστία. Ο Μιγδάνης απέκρουσε ασταθώς, ο Μπέλτσιος όμως, που "διάβασε" τη φάση δεν χαρίστηκε και με προβολή εκανε το 1-0.
Δείτε στο βίντεο τις καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου και το γκολ του Σπύρου Μπέλτσιου που πανηγύρισε σα μικρό παιδί.


Στο 57' ήταν το λεπτό που κρίθηκε το ματς, όταν μετά από προσπάθεια και πάλι του Λιάκου, πήγε να διώξει ο Ιωαννίδης και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-0.
Δείτε στο βίντεο τις καλύτερες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου καθώς και το γκολ.


Δείτε στο βίντεο  πώς είδαν το παιχνίδι ο Κώστας Μαντζιώκας και ο Νίκος Χρόνης. Θα συζητηθούν όσα είπε ο προπονητής του Δαμασιακού Νίκος Χρόνης, που αντικειμενικά ήταν ουσιαστικός και είπε τα πράγματα με το όνομα τους.


Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

Ηρακλής Λάρισας-Αετός Αμυγδαλέας 5–1
Δωτιέας Αγιάς-Φαλανιακός 0–1
Σμόλικας Φαλάνης-Λάρισα 2012 2–0
Αμπελωνιακός-Δαμασιακός 2–0
Δόξα Αργυροπουλίου-Τύρναβος 2005 1-1
ΑΕ Κιλελέρ-Δόξα Βλαχογιαννίου 1-0
ΠΟ Ελασσόνας-Αετός Μακρυχωρίου 1-2
Αχιλλέας Φαρσάλων - Κίσσαβος Συκουρίου 3-0 (α.α.)

Η βαθμολογία

1. Ηρακλής Λάρισας 3
2. Αχιλλέας Φαρσάλων 3
3.Αετός Μακρυχωρίου 3
4. Σμόλικας Φαλάνης 3
5. Αμπελωνιακός 3
6. Φαλανιακός 3
7. Κιλελέρ 3
8. Δόξα Αργυροπουλίου 1
9. Τύρναβος 1
10.Δωτιέας Αγιάς 0
11.Λάρισα 2012 0
12. Δόξα Βλαχογιαννίου 0
13.Δαμασιακός 0
14.ΠΟ Ελασσόνας 0
15.Αετός Αμυγδαλέας 0
16.Κίσσαβος Συκουρίου ***

*** Ο Κίσσαβος Συκουρίου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η 2η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΛ
Κυριακή 23/9/2018
Ώρα 17:00

Δαμασιακός – Αχιλλέας Φαρσάλων
Αετός Μακρυχωρίου – Κίσσαβος Συκουρίου 3-0 α.α.
Λάρισα 2012 – Αμπελωνιακός
Φαλανιακός – ΠΟ Ελασσόνας
Αετός Αμυγδαλέας – Σμόλικας Φαλάνης
Τύρναβος 2005 – Δωτιέας Αγιάς
Δόξα Βλαχογιαννίου – Ηρακλής Λάρισας
Δόξα Αργυροπουλίου – ΑΕ Κιλελέρ

Η βραδιά που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα με Γιάννη Καψάλη, Γιώτα Γρίβα και Μάκη Τσίκο !!!

Ο Αθλητικος Ομιλος Δαμασιακος χορεύει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται άλλη μια ακόμα μοναδική βραδιά ξεφαντώματος μέχρι το πρωί !!!


Ο πολύ αγαπημένος και μοναδικός Γιάννης Καψάλης η Γιώτα Γρίβα και στο κλαρίνο ο Μάκης Τσίκος, θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου σε μια βραδιά που σας μείνει αξέχαστη! !!




  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook.https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.