Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έτσι πρέπει να αφήσουν τους "μάρτυρες" οι αμπελοκαλλιεργητές στους ροδίτες στο Δαμάσι

Διευκρινήσεις για το πως πρέπει να αφήσουν τους αποκαλούμενους "μάρτυρες", δίνει με την παρακάτω ανακοίνωση ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελοκαλλιεργητών Δαμασίου.

Σε αντίθεση με όσα εφαρμόστηκαν με τους "μάρτυρες" στα μοσχάτα, που τα κούτσουρα που αφήναμε έπρεπε να είναι διάσπαρτα, στους ροδίτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένα σε δύο διπλανές σειρές.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελοκαλλιεργητών Δαμασίου Ανακοινώνει : 

Οι παραγωγοί που έχουν ποικιλία Ροδίτη και έχουν ζημία στην καλλιέργειά τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (παγετούς - χαλάζι), πρέπει να αφήσουν συγκεντρωμένους "μάρτυρες" (και όχι διάσπαρτους όπως στο Μοσχάτο) για να μπορέσουν να τους βρίσκουν πιο εύκολα οι ελεγκτές - γεωπόνοι του ΕΛΓΑ. Διευκρινίζουμε : Τα "κούτσουρα - μάρτυρες" πρέπει να είναι εμφανείς, δηλαδή να έχουν σημάδι και πρέπει να είναι 4 κολώνες (δύο σε μια σειρά και άλλες δύο στη διπλανή της), αν το αμπέλι μας είναι 10 σειρές όλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.