Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυναμικό συλλαλητήριο θα κάνουν οι σεισμόπληκτοι στην πλατεία του Τυρνάβου

Επιτέλους οι σεισμόπληκτοι της πολύπαθης περιοχής μας, έκαναν επιτροπή διεκδικήσεων και αποφάσισαν να κάνουμε δυναμικό συλλαλητήριο με αφορμή τα 3 χρόνια από τη μέρα του σεισμού.

Γενική Συνέλευση - κάλεσμα της νέας Δημοτικής αρχής του Τυρνάβου, έγινε το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι. Σκοπός αυτής της ανοιχτής Γ.Σ. ήταν για να οργανώσουν δήμος και κάτοικοι του πολύπαθου Δαμασίου από κοινού, τις διεκδικήσεις στα θέματα του σεισμού, των πλημμυρών με τα αντιπλημμυρικά εργα που πρέπει να γίνουν κυρίως στη Γαλλογαύρα, των έργων υποδομής, της καθαριότητας, της οδοποιίας στο χωριό και τους κάμπους, τα αθλητικά έργα κλπ.


Εκτός από το δήμαρχο Τυρνάβου Αστέριο Τσικριτσή και το Δημοτικό συμβούλιο, τον πρόεδρο του χωριού Γιώργο Τσανάκα, τους κοινοτικούς συμβούλους, το παρόν έδωσε και η πρόεδρος του Μεσοχωρίου Ελένη Ματούλη αλλά και κάτοικοι του Δαμασίου που ανταποκρίθηκαν στο καλεσμα. Από κοινού οι τοπικοί "άρχοντες" με την πρόεδρο του Μεσοχωρίου και τον πρόεδρο των Πλατανουλίων έφτιαξαν μια 8μελη επιτροπή διεκδικήσεων για τα θέματα του σεισμού.

Δείτε στο βίντεο όσα έγιναν και αποφασίστηκαν στη γενική συνέλευση στο Δαμάσι.


2 Μαρτίου 2024 στις 12:00 αποφασίστηκε να γίνει μεγάλο και δυναμικό συλλαλητήριο των σεισμόπληκτων με αφορμή τα 3 Χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 2021 αλλά και την κυβερνητική κοροϊδία.


«Τέρμα πια η κοροϊδία. Θα βγούμε στους δρόμους και θα Δυναμώσουμε την πάλη για να ζήσουν οι σεισμόπληκτοι με αξιοπρέπεια στον τόπο τους». Με αυτό το σύνθημα η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας εκατοντάδων σεισμόπληκτων του δήμου που 3 χρόνια μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις έως και 6,3 Ρίχτερ, στις 3 Μάρτη του 2021, που αναστάτωσαν τον νομό και την ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια, σχολεία, υποδομές, διαπιστώνουν με τραγικό τρόπο ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για «άμεση επισκευή και κατασκευή καινούριων σπιτιών», πλήρη «αποκατάσταση» των πληγέντων έγιναν καπνός.




Ενα δυναμικό συλλαλητήριο αποφασίστηκε να γίνει με στόχο να αναδειχθεί η κυβερνητική αδιαφορία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε πριν από 3 χρόνια ο καταστροφικός σεισμός στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας θα διοργανώσουν η δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου και οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής του Δαμασίου, των Δένδρων και της Ποταμιάς Ελασσόνας, το Σάββατο 2 Μαρτίου στον Τύρναβο, όπως αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της ανοικτής λαϊκής συνέλευσης στο Δαμάσι παρουσία του δημάρχου, αντιδημάρχων του προέδρου της κοινότητας και κατοίκων του χωριού.



Οπως διαφάνηκε για μία ακόμη φορά, αν και πέρασαν 3 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό οι σεισμόπληκτοι, παλεύουν μόνοι τους χωρίς να έχουν επιλυθεί τα βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανέγερση νέων κατοικιών, πλην ελάχιστων περιπτώσεων αφού όπως αναφέρθηκε οι φάκελοι παραμένουν στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών που λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία.




Αυτά τα προβλήματα αναμένεται να αναδειχθούν με δυναμικό τρόπο στο συλλαλητήριο της 2ας Μαρτίου και να απαιτηθούν άμεσες λύσεις και απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.


Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου ορίστηκε μία 8μελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τους εκλεγμένους τοπικούς συβούλους του Δαμασίου, από σεισμόπληκτους του Δαμασίου, των Δένδρων και του Μεσοχωρίου Ελασσόνας.


Πέραν των προβλημάτων των σεισμόπληκτων στη χθεσινή συνέλευση συζητήθηκαν διεξοδικά και άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο, τα αντιπλημμυρικά και η αγροτική οδοποιίας, αλλά και ο δημοτικός φωτισμός.


Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής αφού τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η όσο το δυνατό πιο άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι για τη νέα δημοτική αρχή ήλθε για να ενώσει τους κατοίκους και να αντιμετωπίσει όλους τους δημότες με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα τί ψήφισαν στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι άλλοι επενδύουν στην αντιπαλότητα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.