Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δαμασιακός 4×4 πάτησε και τον Κίσσαβο Συκουρίου ( φώτο + βίντεο )

Την 4η σερί νίκη,  πέτυχε ο Δαμασιακός κόντρα στον 2ο της βαθμολογίας, Κίσσαβο Συκουρίου και πάει για το 5 στα 5 κόντρα στη Δόξα στο Βλαχογιάννι την επόμενη (9η)αγωνιστική.


Με άμυνα από ατσάλι, η ομάδα του Νίκου Χρόνη, έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στις τέσσερις τελευταίες αγωνίστηκες, δείχνει χαρακτήρα, βγάζει πάθος και "χημεία" και καταφέρνει και παίρνει τους 3 βαθμούς νίκης, ανεβαίνοντας συνεχώς τα ...σκαλιά στη βαθμολογία.

Το ματς 

Άλλη μια νίκη, με σκορ 1-0,  πανηγύρισε ο Δαμασιακός, αυτή τη φορά απέναντι στον Κίσσαβο Συκουρίου για την 8η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Λάρισσας - DeTox.
Ο Νίκος Χρόνης επιβράβευσε την πολύ καλή εμφάνιση του Θέμη Δούκα και του Μανώλη Οικοκονόμου και τους  ξεκίνησε και σε αυτό το παιχνίδι και τον έβγαλαν για άλλη μια φορά ...ασπροπρόσωπο. Τη θέση του Καρατζιόλη πήρε ο Ιωαννίδης στους βασικούς, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες της 11αδας ήταν ίδιοι, όπως και το σύστημα που καθιερώθηκε στο 4-2-3-1 και δεν αλλάζει μέσα - έξω.


Ο ΑΟΔ,  ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλός,  ίσως ο καλύτερος Δαμασιακός που έχουμε δει μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα και δικαίως πήρε τη νίκη, κόντρα σε μια σκληροτράχηλη ομάδα που μέσα στο γήπεδο απέδειξε πως δεν βρίσκεται τυχαία στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι γαλανόλευκοι σε όλες τις γραμμές ήταν άψογοι και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο επιθετικό μέρος, ήταν οι μόνοι που δημιούργησαν ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Αυτό συνέβη επειδή η αμυντική λειτουργία ήταν άψογη και όλοι παίκτες έτρωγαν. .. σίδερα με αποτέλεσμα ο ...πολύς κύριος Πλιάγκας να μοιάζει με "άσφαιρο" πρώην πολυβόλο. Άλλωστε αυτό του τον εκνευρισμό, τον έβγαλε στην εξέδρα με την οποία συνεχώς είχε κουβέντα με χειρονομίες και βρισιές δίνοντας έτσι κάκιστο παράδειγμα στα δεκάδες παιδάκια που ήταν στις εξεδρες. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από το κακό στόμα και τον κάκιστο χαρακτήρα του κυρίου Πλιάγκα δεν ξέφυγαν ούτε οι διαιτητές τους οποίους ...στόλισε με ουκ ολίγα ειδικά στο τέλος του αγώνα. όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στη στήλη για τη διαιτησία.



Ο Κίσσαβος αν και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να μετατρέψει αυτή του την υπεροχή σε γκολ και ετσι έχασε από τον Δαμασιακό με 1-0. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά έπεσαν πάνω στον κορυφαίο για άλλη μια φορά Γιάννη Ιωαννίδη που μαζί με τον Χρήστο Ντόκο που έπαιζε στο αριστερό άκρο της άμυνας, σταματούσαν κάθε επιθετική προσπάθεια των παικτών του Κισσάβου.
Με αυτή του την ήττα το Συκούριο,  δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την συντριβή  του πρωτοπόρου Ηρακλή Λάρισας από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και έτσι παραμένει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ελπίζει το επόμενο Σάββατο στο Συκούριο να τον κερδίσει και να περάσει πρώτος.


1ο ημίχρονο 

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε περισσότερο παιχνίδι κέντρου, με τις δυο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την άμυνα τους.
Ο Δαμασιακός ήταν ωστόσο πολύ καλύτερος από τον Κίσσαβο και πολύ πιο απειλητικός. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω.
Ο ΑΟΔ, είχε αρκετές καλές στιγμές για να πετύχει γκολ απέναντι στο Συκούριο που δεν φάνηκε απειλητικό στο παιχνίδι του.
Μάλιστα εκεί που κρίθηκαν όλα ήταν στα 5 τελευταία λεπτά όταν οι γηπεδούχοι ευτυχήχησαν να πάρουν την ψυχολογία του αγώνα με το μέρος τους, όταν ο Μιγδάνης απέκρουσε πέναλτι και ο Τσιάλτας ευστόχησε  στην εκτέλεση του πέναλτι του ΑΟΔ, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στο 40' το χαμένο πέναλτι για τον Κίσσαβο Συκουρίου. Το πέναλτι προήλθε από αμφισβητούμενη φάση, όταν μετά από κόντρα της μπάλας αρχικά στο πόδι του Μπακαΐμη, μετά βρήκε στο χερι του και διαιτητής Βλιώρας με μεγάλη ευκολία "είδε" πέναλτι.
Ο πορτιέρο του ΑΟΔ όμως, Δημήτρης Μιγδάνης που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο έμπειρος επιθετικός του Κισσάβου Πλιάγκας.
Στο 44' οι ρόλοι αντιστράφηκαν αφού 
ο Δαμασιακός ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα μετά το γέμισμα του Αστέριου Λέτσιου βρήκε στο χέρι του Τσιανάκα που έπεσε και με προβολή προσπάθησε να διώξει.
Το 1-0 έκανε ο Τσιάλτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και όλο το γήπεδο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Σουγλής στο 33', (που σε άλλο ένα παιχνίδι η απόδοσή του ήταν σε υψηλά επίπεδα) όταν το πλασέ του από τη μικρή περιοχή δεν κατέληξε στα δίχτυα αλλά το συμβολή των δοκών.
Και ο Τσιάλτας που ξαναβρήκε τον καλό του αγωνιστικό ρυθμό, προσπάθησε σουτ  που ομως πέρασε άουτ.
Δείτε στο βίντεο τα δύο πέναλτι και το γκολ του Δαμασιακού καθώς και τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου.



Β' ημίχρονο 

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν διαφορετικό. Οι παίκτες του Δαμασιακού "έδωσαν γήπεδο"  στον Κίσσαβο προφανώς για να διαφυλαξουν το 1-0, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει αυτές τις εντολές ο προπονητής.

Το δεύτερο μέρος είχε πολλά γεμίσματα κυρίως από τους παίκτες του Κισσάβου χωρίς ωστόσο κάποιο από αυτά να είναι ιδιαίτερα απειλητικό. 
Στο 55' ο Ντόκος εκτέλεσε φάουλ ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ.
Δυνατές μονομαχίες και νεύρα κυρίως από τον Πλιάγκα που τα είχε με όλους και όλα χρησιμοποιόντας σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες ακατανόμαστες εκφράσεις και χειρονομίες.
Στο 75' ο Γκαμπέτας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο , η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή του Δαμασιακού, η άμυνα του όμως αδράνησε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι.
Στο 77' το σουτ του Δίχρη πέρασε άουτ.
Τα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου κύλισαν χωρίς μεγάλες ευκαιρίες για τις δυο ομάδες πέραν μια δυο καλών στιγμών.
Στο 87' ο Πλιάγκας εκτέλεσε κόρνερ και η κεφαλιά του Τσιανάκα πέρασε άουτ.
Ο Κίσσαβος πίεσε περισσότερο, έχασε ευκαιρίες να ισοφαρίσει, με το 1- 0 όμως να είναι το τελικό και δίκαιο αποτέλεσμα.
Στο 90' ο Κίσσαβος έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Ραφαήλ Δίχρης δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον κ. Βλιώρα για αντιαθλητική προβολή με τα δύο πόδια στο Σουγλή.
Στο 94' η τελευταία και μεγαλύτερη ευκαιρία για το Συκούριο όταν το καλό σουτ του Πετράκη έφυγε άουτ.

Δείτε στο βιντεο τις καλύτερες φάσεις του δεύτερου ημιχρόνου καθώς και τους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων μετά τη λήξη.



Συνθέσεις

Δαμασιακός 4-2-3-1 (Νίκος Χρόνης): Μιγδάνης, Μπακαΐμης (89' Βίδρας), Ντόκος, Ιωαννίδης, Οικονόμου, Τσιάλτας, Μουσιάρης (90'+ Δεληχάς), Δούκας (75' Μόκας), Λούτσος, Σουγλής, Λέτσιος Α.(68' Καρατζιόλης).


Κίσσαβος Συκουρίου 4-2-3-1  (Φερραίος Γιαννακός - Λευτέρης Τέας) : Φαρμάκας,  Γκαμπέτας, Χριστιανίδης, (87' Ζαϊρές) Κουτσοκέρας, Τσιανάκας, Αγγέλης,  Δίχρης, Τζιούρας, (64' Καρβούνης) Πλιάγκας,  Μάντζαρης,  Πετράκης


Δείτε στο βίντεο τον προπονητή του Δαμασιακού Νίκο Χρόνη να εξηγεί πώς έφτασε η ομάδα του στην 4η σερί νίκη αλλά και τι τον ενόχλησε. Ο εκ των προπονητών του Κισσάβου αναλύει πώς ήρθε το 1-0 τους στόχους της ομάδας του αλλά και τι πιστεύει για το Δαμασιακό.



Κίτρινες κάρτες 

15' Αγγέλης 
59' Πλιάγκας 
66' Μάντζαρης 
68' Μουσιάρης 
69' Δούκας 
74' Κουτσοκέρας 
90' Καρατζιόλης 
90' + Βίδρας 

Κόκκινες κάρτες 

90' + Δίχρης

 

Οι διαιτητές στο ... μικροσκόπιο

1ος διαιτητής 
Λάμπρος Βλιώρας

Βοηθοί 
Κώστας Αρχοντής
Κώστας Μακρής


Αυτή τη φορά ο Λάμπρος Βλιώρας έχασε με τις αποφάσεις του τον έλεγχο του αγώνα και είναι δική του καθαρά ευθύνη το ότι δεν απέβαλε τη "μεγάλη φίρμα" του ματς τον Πλιάγκα που ήταν παράδειγμα προς αποφυγή για άλλη μια φορά μαλώνοντας, βρίζοντας και απειλώντας τους πάντες. Μάλιστα όταν ο Κώστας Αρχοντής ο βοηθός του του είπε να αποβάλει τον Πλιάγκα επείδη όπως μου μετέφεραν τον έβρισε, εκείνος αδιαφόρησε για δικούς του λόγους που ελέγχονται. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε με τον Πλιάγκα να βρίζει οπαδούς της εξέδρας και να κάνει άσεμνες χειρονομίες, με δεκάδες μικρά παιδιά να βλέπουν αυτή την απρεπή συμπεριφορά ενός ανθρώπου που έπαιξε στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου και θα έπρεπε να γνωρίζει πως ποτέ δεν ασχολείσαι με τους οπαδούς. Ο Βλιώρας ελέγχεται και για το πέναλτι που έδωσε σε βάρος του ΑΟΔ, μιας και η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυντικού μετά από καραμπόλα. Οι βοηθοί άψογοι σε όλα.
Δείτε στα βίντεο τα δύο πέναλτι καθώς και τη λήξη του αγώνα και ...καμαρώστε το ήθος του κυρίου Πλιάγκα.






Οι κορυφαίοι του αγώνα 

Από το Δαμασιακό ξεχώρισαν οι Μιγδάνης, Ιωαννίδης, Μουσιάρης και Σουγλής.
Ενώ από τον Κίσσαβο οι Τσιανάκας, Πετράκης και Γκαμπέτας.
Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο Δημήτρης Μιγδάνης που έπιασε το πέναλτι και έδωσε μεγάλη ψυχολογία στους συμπαίκτες του.



Η 8η αγωνιστική διεξήχθη στις 5/11 στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Λάρισας DeTox με πολύ σημαντικές αναμετρήσεις.

Ξεχώρισε το εντυπωσιακό και ευρύ 5-2 του Οικονόμου Τσαριτσάνης απέναντι στον πρωτοπόρο Ηρακλή Λάρισας ο οποίος παρά την ήττα παρέμεινει πρώτος έχοντας 17 βαθμούς, έναντι 14 του Οικονόμου που είναι ισόβαθμος με τον Δωτιέα.
Η ομάδα της Αγίας ηττήθηκε με 2-0 από την Γιάννουλη η οποία είναι στο -1 από την κορυφή και ισοβαθμεί με Κίσσαβο Συκουρίου και Αργυροπούλι.
Ο Δαμασιακός με την 4η συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά απέναντι στον Κίσσαβο Συκουρίου, είναι με 13 βαθμούς στο  -4 από την κορυφή.
Τέλος σκορ και θέαμα στα Βούναινα στη νίκη της τοπικής ομάδας απέναντι στον Τύρναβο με 4-3. Ο Τύρναβος που συνεχίζει να προβληματίζει και να απογοητεύει βρισκόταν με 1-3 στο ημίχρονο και τελικά κατάφερε να χάσει ξανά.

Δείτε τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΛ 

Αετός Αμυγδαλέας - ΠΟ Ελασσόνας 1-2
ΑΕ Βουναίνων - Τύρναβος 2005 4-3
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Φαλανιακός 0-1
Δήμητρα Γιάννουλης - Δωτιέας Αγιάς 2-0
Σμόλικας Φαλάνης - Λάρισα 2012 1-0
Δόξα Αργυροπουλίου - Δόξα Βλαχογιαννίου 2-1
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Ηρακλής Λάρισας 5-2
Δαμασιακός - Κίσσαβος Συκουρίου 1-0

Η Βαθμολογία σε 8 αγώνες 

1. Ηρακλής Λάρισας 17
2. Κίσσαβος Συκουρίου 16
-. Δήμητρα Γιάννουλης 16
-. Δόξα Αργυροπουλίου 16
5. ΠΟ Ελασσόνας 15
6. Δωτιέας Αγιάς 14
-. Οικονόμος Τσαριτσάνης 14
8. Σμόλικας Φαλάνης 13
-. Δαμασιακός 13
10. Αετός Αμυγδαλέας 11
 -. Λάρισα 2012 11
12. Φαλανιακός 7
13. Βούναινα 6
 -. Δόξα Βλαχογιαννίου 6
15. Τύρναβος 2005 5
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 1

9η αγωνιστική
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
Ώρα 15:00

Αετός Αμυγδαλέας - ΑΕ Βουναίνων
ΠΟ Ελασσόνας - Αστραπή Ν. Πολιτείας
Τύρναβος 2005 - Δήμητρα Γιάννουλης
Φαλανιακός - Σμόλικας Φαλάνης
Δωτιέας Αγιάς - Δόξα Αργυροπουλίου
Λάρισα 2012 - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Δόξα Βλαχογιαννίου - Δαμασιακός
Κίσσαβος Συκουρίου - Ηρακλής Λάρισας


Ευχαριστώ πολύ το φίλο Νίκο Γκάτα για την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στη συγκέντρωση του ρεπορτάζ σε κάθε αγώνα με την καταγραφή των φάσεων όσο εγώ τραβάω το βίντεο .



  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  8. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  9. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.