Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έβαλε ... 5η και πέρασε και από το Βλαχογιάννι ο Δαμασιακός ( φώτο - βίντεο)

Ένα ωραίο ματς με δυνατές συγκινήσεις έγινε στο Βλαχογιάννι, το μεσημέρι του Σαββάτου (18/11) ανάμεσα στην τοπική Δόξα  και τον Δαμασιακό, για την 9η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Λάρισας.
Το ματς

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο, αλλά με το Δαμασιακό όμως να είναι αυτός που πήρε τελικά τους 3 βαθμούς της νίκης, για 5ο σερί ματς...όσα παιχνίδια δηλαδή, έχει το Νίκο Χρόνη ως προπονητή.


Αρκετός κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο. Οι οπαδοί του Δαμασιακού έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους σε εκτός έδρας ματς. Ο καιρός ήταν ιδανικός (συννεφιά) για μπάλα και ο Δαμασιακός τελικά ήταν σα να έπαιζε εντός έδρας,  μιας και περίπου 130 άτομα βρέθηκαν στο Βλαχογιάννι για τον στηρίξουν.

Το παιχνίδι είχε αρκετές ιδιαιτερότητες και αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με τα "πήγαινε - έλα" παικτών από τη μία ομάδα στην άλλη.  Μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στη Δόξα οι Δαμασιώτες Ιωαννίδης, Γεωργατζιάς και Μουσιάρης και σε αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ καλοί για τον ΑΟΔ. Ο προπονητής του Δαμασιακού που μέχρι στιγμής έχει το 5 στα 5 είναι από το Βλαχογιάννι και ο Καλογιάννης έφυγε φέτος από το Δαμασιακό και πήγε στη Δόξα.

Καλυτερη η Δόξα Βλαχογιαννίου στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ο Δαμασιακός "ξύπνησε" και "μπήκε" στο παιχνίδι όταν δέχτηκε το γκολ. Πολύ καλή ήταν όλη η ομάδα των φιλοξενούμενων ειδικά στο β' ημίχρονο, ενώ η γηπεδούχοι μετά το 60' έπεσαν αισθητά.


Ο Δαμασιακός, η ομάδα του Νίκου Χρόνη έφτασε στη νίκη, παίρνοντας άλλο ένα "διπλό" με 1-3. Αν και ο ΑΟΔ βρέθηκε να χάνει με 1-0, έκανε την ανατροπή και έφυγε με την 5η νίκη. Από την άλλη η Δόξα Βλαχογιαννίου φωνάζει για την διαιτησία της αναμέτρησης κυρίως για την φάση που γίνεται το 1-1 και στην οποία ο σκόρερ του Δαμασιακού υποστηρίζουν (κακώς) πως είναι offside. Γκολ που σωστά ακυρώθηκε πέτυχε στο 28' και η ομάδα του Νίκου Φακίτσα.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κορέστη Αντώνη, του διαιτητή που έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή πριν λίγες μέρες και για αυτό είχε αναβληθεί η αγωνιστική που παίχτηκε αυτό το Σάββατο 18/11.


1ο ημίχρονο

11' σουτ του Γκουρομπίνου. Ανενόχλητος μετά από κόντρες στα καρέ του Μιγδάνη, στέλνει τη μπάλα άουτ.

16' απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαντή, αποκρούει ο Μιγδάνης και στην συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

1-0 γκολ
25' Γκολ για την Δόξα. Ωραία ενέργεια από δεξιά του Ιγγλέζου, το σουτ που κάνει κοντράρει στο Ντόκο και στην συνέχεια της  φάσης ο Φακίτσας Σ. με σουτ ανοίγει το σκορ.
Δείτε σε βίντεο το γκολ τη ομάδας του Βλαχογιαννίου



1-1 γκολ
Η ισοφάριση για τον ΑΟΔ ήρθε στο 33'με πρωταγωνιστές δύο πρώην "Βλαχογιαννήτες". Φάουλ του Γεωργατζιά λιγο πιο κάτω από την μεσαία γραμμή. Ο Ιωαννίδης πηδάει ... στο Θεό, προλαβαίνει την έξοδο του Βλιώρα και ισοφαρίζει σε 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Δείτε στο βίντεο την ισοφάριση του Δαμασιακού 



38' Εκτέλεση φάουλ του Μπαντή, αποκρούει ο Μιγδάνης, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι θα πετύχουν τέρμα αλλά ο σκόρερ θα υποδειχθεί σε θεση οφσάιντ από τον βοηθό διαιτητή που ήταν σε καλή θέση.

Δείτε στο βίντεο το γκολ της Δόξας που ακυρώθηκε ως οφσάιντ 


Στο 43' ενα σουτ του Μουσιάρη εκτός περιοχής θα καταλήξει άουτ.

Στο 44' ο Σουγλής θα φύγει στην αντεπίθεση αλλά το σουτ που κάνει δεν βρίσκει στόχο.

----------------Τελος ημιχρονου----------------


2ο ημίχρονο

Στο 2ο ημίχρονο ο ΑΟΔ ήταν εμφανώς καλύτερος, χάνοντας 2-3 ευκαιρίες για να προηγηθεί.

1-2 γκολ
Η ανατροπή για τους γαλανόλευκους ήρθε με τον Τσιάλτα στο 61'  με μια βολίδα απο πλάγια θέση δεξιά,  καρφώνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι.


Η Δόξα προσπάθησε να ισοφαρίσει με 2 χαμένες κλασσικές ευκαιρίες  αλλά ο Μιγδάνης ήταν για άλλη μια φορά στη σωστή θέση αποκρούωντας τα σουτ.

1-3 γκολ
Στο 77' σε μια αντεπίθεση με τον Γεωργατζιά απο δεξιά, κάνει την σέντρα "συστημένη" στον Τσιάλτα, ο οποίος με σουτ πάνω στην κίνηση στέλνει τη μπάλα να ... αναπαυτεί στα αντίπαλα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα γκολ "ποίημα" που σπάνια βλέπουμε  στα γήπεδα.

Ο ΑΟΔ πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Η Δόξα φάνηκε πως έμεινε απο δυνάμεις από το 63' και μετά.


------------------τέλος αγώνα-------------------
----------------Τελικό σκορ 1-3 ----------------

Οι συνθέσεις των ομάδων

Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίτσας): Βλιώρας, Μυτούλας, Μωυσίδης, Μάρκου, Πάσος, Αθανασούλης, Γκουρομπίνος (78' Γεωργούλης), Πάτσης (77' Λάκης), Φακίτσας, Μπαντής, Ιγγλέζος.


Δαμασιακός 4-2-3-1 (Νίκος Χρόνης): Μιγδάνης, Γεωργατζιάς, Ντόκος, Ιωαννίδης (88' Μπακαΐμης), Οικονόμου, Δούκας, Μουσιάρης, Τσιάλτας (82' Δεληχάς), Λέτσιος Αστ (78' Βίδρας), Σουγλής, Λούτσος (67' Τιούτιος).


Οι διαιτητές στο ... μικροσκόπιο

Διαιτητής : Καραγιαννης Χ.
Βοηθοί : Ακριβός - Καραμπούλας

Δεν έκριναν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ούτε και την έκβαση του οι τρεις διαιτητές με τις αποφάσεις τους αν και η ομάδα της Δόξας Βλαχογιαννίου διαμαρτυρήθηκε για το γκολ με το οποίο ο Ιωαννίδης ισοφάρισε για το Δαμασιακό. Ζήτησαν οφσάιντ αλλά στην πραγματικότητα πότε δεν ήταν μιας και παίκτης του ΑΟΔ έπιασε στον ύπνο την άμυνα βρήκε το κενό πήρε μέτρα από κανονική θέση, πήδηξε ψηλά, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1. Αν και αν κάποιο γκολ μύριζε οριακά οφσάιντ είναι αυτό με το οποίο άνοιξαντο σκορ οι γηπεδούχοι. Τέλος, γκολ που σωστά ακυρώθηκε πέτυχε στο 38' και η ομάδα του Νίκου Φακίτσα.




O MVP του αγώνα και αυτοί που διακρίθηκαν.

Κορυφαιος ο Τσιαλτας με δυο γκολ - ποίημα που μάλλον περίμενε να φύγω για Θεσσαλονίκη για να τα βάλει .... ( αυτός  έχασε που δεν θα τα έχει στο αρχείο του !!!)
Πολυ καλοι και οι Ντόκος Ιωαννίδης. Μαχητικος ο Σουγλης και οι Γεωργατζιάς και Μουσιάρης.

Τι έγινε στα άλλα γήπεδα.
Δείτε τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 9ης αγωνιστικής για την Α' κατηγορία της ΕΠΣ Λάρισσας DeTox

Αετός Αμυγδαλέας - ΑΕ Βουναίνων 1-3
ΠΟ Ελασσόνας - Αστραπή Ν. Πολιτείας 3-0
Τύρναβος 2005 - Δήμητρα Γιάννουλης 1-1
Φαλανιακός - Σμόλικας Φαλάνης 1-2
Δωτιέας Αγιάς - Δόξα Αργυροπουλίου 0-2
Λάρισα 2012 - Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-0
Δόξα Βλαχογιαννίου - Δαμασιακός 1-3
Κίσσαβος Συκουρίου - Ηρακλής Λάρισας 0-3

Η Βαθμολογία σε 9 αγώνες

1. Ηρακλής Λάρισας 20
2. Δόξα Αργυροπουλίου 19
3. ΠΟ Ελασσόνας 18
4. Δήμητρα Γιάννουλης 17
5. Α.Ο. Δαμασιακός 16
-. Σμόλικας Φαλάνης 16
-. Κίσσαβος Συκουρίου 16
8. Οικονόμος Τσαριτσάνης 15
9. Δωτιέας Αγιάς 14
10. Λάρισα 2012 12
11. Αετός Αμυγδαλέας 11
12. Βούναινα 9
13. Φαλανιακός 7
14. Δόξα Βλαχογιαννίου 6
 -. Τύρναβος 2005 6
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 1

10η αγωνιστική
Κυριακή 26/11/2017
Ώρα : 15:00

Αστραπή Ν. Πολιτείας - ΑΕ Βουναίνων
Δήμητρα Γιάννουλης - Αετός Αμυγδαλέας
Σμόλικας Φαλάνης - ΠΟ Ελασσόνας
Δόξα Αργυροπουλίου - Τύρναβος 2005
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Φαλανιακός
Α.Ο.Δαμασιακός - Δωτιέας Αγιάς
Ηρακλής Λάρισας - Λάρισα 2012
Δόξα Βλαχογιαννίου - Κίσσαβος Συκουρίου

Ευχαριστώ το Νίκο Γκάτα για το ρεπορτάζ όσο εγώ είμαι Θεσσαλονίκη.

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  8. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  9. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.