Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

36 γκολ στην τελευταία αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Λάρισας, τα λιγότερα στο Δαμάσι (βίντεο + φώτο)

Αυλαία είχαμε στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Λάρισας με την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής την Κυριακή 6/5/2018.
Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ξεκαθάρισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες στην κορυφή και την ουρά της βαθμολογίας. 


8 ομάδες αρχίζουν τις διακοπές και το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά και άλλες 8 θα παίξουν σε αγώνες μπαράζ ένα μινι πρωτάθλημα, άλλος για να ανέβει στη Γ' Εθνική και άλλοι για να γλιτώσουν τον οδυνηρό υποβιβασμό στην Α1' κατηγορία της ΕΠΣΛ.


Στη κορυφή ο Οικονόμος Τσαριτσάνης διατήρησε το +3 από τον Ηρακλή Λάρισας, 68 έναντι 65 βαθμών, μετά το 0-2 στην έδρα του Δαμασιακού, ενώ ο Ηρακλής νίκησε 4-0 τη Δόξα Αργυροπουλίου η οποία μετά από αυτή την ήττα, έμεινε στο τέλος εκτός play-off καθώς ισοβάθμησε με την Αγιά, που επικράτησε άνετα με 4-0 της Αστραπής Νέας Πολιτείας που υποβιβάστηκε.
Στην ουρά τώρα ο Τύρναβος2005 νίκησε με 3-1 την αδιάφορη Αμυγδαλέα του Δημήτρη Καπετανόπουλου και με 38 βαθμούς παραμένει στη κατηγορία αποφεύγοντας την περιπέτεια των play-out.


Εκεί στα play-out θα αγωνιστούν ο Φαλανιακός που νίκησε με 2-1 τα Βούναινα, η Δήμητρα Γιάννουλης που γνωρισε βαρια ήττα με 4-0 από τη Λάρισα 2012. Η Δόξα Βλαχογιαννίου που νίκησε με 6-5 το Σμόλικα Φαλάνης είναι η 3 η ομάδα των play-out και 4η τα Βούναινα.

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣ Λάρισας

Ηρακλής Λάρισας - Δόξα Αργυροπουλίου 4-0
Δόξα Βλαχογιαννίου - Σμόλικας Φαλάνης 6-5
Λάρισα 2012 - Δήμητρα Γιάννουλης 4-0
Δωτιέας Αγιάς - Αστραπή Ν. Πολιτείας 4-0
Φαλανιακός - ΑΕ Βουναίνων 2-1
Τύρναβος 2005 - Αετός Αμυγδαλέας 3-1
ΠΟ Ελασσόνας - Κίσσαβος Συκουρίου 1-3
Δαμασιακός - Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-2

Τελική βαθμολογία μετά από 30 αγώνες

1. Οικονόμος Τσαριτσάνης 68
2. Ηρακλής Λάρισας 65
3. Σμόλικας Φαλάνης 51
4. Δωτιέας Αγιάς 50
.................................
5. Δόξα Αργυροπουλίου 50
6. Λάρισα 2012 48
7. Αετός Αμυγδαλέας 47
8. Κίσσαβος Συκουρίου 42
9. ΠΟ Ελασσόνας 42
10. Δαμασιακός 41
11. Τύρναβος 2005 38
..................................
12. Φαλανιακός 37
13. Δήμητρα Γιάννουλης 33
14. Δόξα Βλαχογιαννίου 28
15. Βούναινα 26
...................................
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 5

Σε διακοπές ο Δαμασιακός, αλλά 6 ματς για να κρατήσει την πρωτιά και να πετύχει την άνοδο ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.

Ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι έγινε στο Δαμάξι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες του πρωταθλήματος. 


Στην τελευταία αγωνιστική Οικονόμος Τσαριτσάνης είχε καλύτερη αγωνιστική εικόνα και σε καποια σημεία εμφανή την υπεροχή, γεγονός λογικό, μιας και στο Δαμασιακό δεν είχαν κανένα αγωνιστικό κίνητρο αφού η ομάδα του Νίκου Χρόνη έχει αρχίσει τις διακοπές εδώ και 5-6 αγωνιστικές.



Αποτέλεσμα τα δύο τέρματα που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι (ένα σε καθε ημίχρονο) απέναντι στον Δαμασιακό,  σε έναν Δαμασιακό που παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά με τέσσερις βασικές απουσίες λόγω τραυματισμών, (Μιγδάνης, Λόλας,Σουγλής Σ. και Ραπτοτάσιος) αλλά και με νεαρούς παίκτες στους οποίους ο προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής για να αποκτήσουν εμπειρία. Το ματς παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων και ευτυχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν έβρεξε.

Α' ημίχρονο

Ο αγώνας είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες και οι αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων ήταν σχεδόν άψογη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πάρα πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.
Στο 22’ τη σέντρα έβγαλε ο Ζηρδέλης και τετ α τετ τον Δραχαλίβα που έκανε το σουτ και μπλόκαρε ο Γκουτζουρέλας.
Στο 29’ ο Γκαμπέτας έσπασε τη μπάλα στον Ζηρδέλη και αυτός με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.


Παρά λίγο το 0-2 στο 44’ με τον Γκαμπέτα που εκμεταλλεύτηκε σύγχυση της άμυνας του ΑΟΔ, που πλάσαρε διαγώνια τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού και έτσι έδωσε τη δυνατότητα στον Γκουτζουρέλα να την μπλοκάρει στην επιστροφή της.
Δείτε το γκολ και τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου αγώνα.


Β' ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Δαμασιακός εμφανίστηκε με 3 αλλαγές στη σύνθεσή του, κάτι που άλλαξε προς το θετικό την εικόνα της ομάδας αλλά και το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν 2-3 καλές στιγμές και αρκετους καλούς συνδυασμούς με τους οποίους έφτασαν στην αντίπαληπεριοχή με απειλητικές διαθέσεις.
Στο 58’ το μακρινό σουτ (35 μέτρα) του Γεωργαντζιά, έβγαλε με υπερένταση ο Νούσιας σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Γεωργαντζιάς, ο Τσεκούρας πήρε την κεφαλιά και με δύσκολη επέμβαση από τον Νούσια στο δεξιό του κάθετο δοκάρι γλίτωσε την ισοφάριση.
Στο 62’ ο Ζηρδέλης έβγαλε τη σέντρα και ο Ντούφας με σουτ στη δεξιά γωνία έκανε το 0-2.


Στο 65' ο Γεωργαντζιάς και πάλι, έκανε ένα καλό σουτ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νούσια.
Η τελευταία καλή στιγμή ήταν για τον Οικονόμο στο 78’ όταν το σουτ έκανε ο Ντούφας, σωτήρια έκοψε την πορεία της μπάλας ο αρχηγός Γιώργος Γεωργαντζιάς που αυτός με το Θέμη Δούκα ήταν οι κορυφαίοι για το Δαμασιακό στο τελευταίο επίσημο ματς της σαιζόν.



Δείτε στο βίντεο το γκολ και τις καλύτερες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου καθώς και τι είπε ο προπονητής του Δαμασιακού στους παίκτες μετά τη λήξη του αγώνα.


Δαμασιακός (Νίκος Χρόνης): Γκουτζουρέλας, Ντόκος (78’ λ.τ. Κυρατζής), Μόκας (46’ Ιωαννίδης), Σουγλής Κ., Μουσιάρης Δ., Γεωργαντζιάς, Λούτσος, Μούτσιος (46’ Τσιάλτας), Τσεκούρας, Δεληχάς (56’ Μπακαϊμης), Δούκας.


Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Σαπάκος, Πούτας (68’ Καραγιάννης), Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι, Χάμος, Καραλούλης (56’ Λεβέντης), Ζηρδέλης (65’ Παπαγεωργίου), Γκαμπέτας, Δραχαλίβας (57’ Ντούφας).


Η διαιτησία στο ...μικροσκόπιο

Ήρεμο και εύκολο απόγευμα είχε η Διαιτητική Τριπλέτα. Κουκούλης, Κοτούμπας και Γκαρέλης τα πήγαν καλά εκτός από κάποιες φάσεις που άφησαν ατιμώρητα κάποια - αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα παικτών του Οικονόμου Τσαριτσάνης. 


Πάντως σε καμία περίπτωση με τις αποφάσεις τους δεν επιρρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα.


Δείτε στα βίντεο τι είπαν μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Χρόνης και ο συνάδελφός του προπονητής, Κώστας Κατσάρας. Σημαντικές δηλώσεις για το ματς, για το πρωτάθλημα, για τα μπαραζ ανόδου,  για τα play-out για το Δαμασιακό και τον Οικονόμο αλλά και για τη συνέχεια.


*** Τα βίντεο θα είναι έτοιμα για προβολή όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάρτησή τους στο κανάλι μου στο YouTube,  Asterios Stelios AS

11 γκολ σε ένα ματς στο Βλαχογιάννι, με σκορ από αγώνα water polo !!!

Ακόμα βάζουν γκολ στο Βλαχογιάννι !!!
Σκορ και θέαμα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Βλαχογιάννι για το παιχνίδι της τοπικής Δόξας με τον Σμόλικα Φαλάνης για την 30η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΛ. 3η σερί νίκη
την ομάδα του Νίκου Φακίτσα που ήταν η νικήτρια σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με έντεκα τέρματα και τελικό 6-5.


Μετά και απο αυτή τη νίκη η Δόξα με 28 βαθμούς τερματίζει στην 14η θέση και θα αγωνιστεί στα play-out, ενώ ο Σμόλικας συγκέντρωσε 51 και θα αγωνιστεί στα play-off.
Δεκαπέντε λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα ο Πάτσης με πλασέ έκανε το 1-0 για να φέρει το ματς στα ίσια ο Κακαβίτσης πέντε λεπτά αργότερα με κεφαλιά. Στο 33' ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπαντή ο Γκουρομπίνος με κεφαλιά έκανε το 2-1 γα το Βλαχογιάννι σκορ που παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο.
Στο 48' ο Μπαντής έκανε σουτ με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σωκράτης Φακίτσας με κεφαλιά έκανε το 3-1 για την Δόξα. Δυο λεπτά αργότερα ο Κακαβίτσης με κεφαλιά έκανε το 3-2 και στο 55' πάλι με κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3. Ο Βίδρας με ωραίο πλασέ στο 65' έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 70' έκανε επίσης με πλασέ το 5-3.
Ο Κακαβίτσης συνέχισε το προσωπικό του σόου και έτσι στο 75' έβαλε ξανά τον Σμόλικα στο παιχνίδι μειώνοντας σε 5-4 με ωραία προσπάθεια και σουτ, ενώ ο Γιώργος Μπαντής με σουτ μέσα από την περιοχή στο 81' διαμόρφωσε το 6-4. Ο Κακαβίτσης στις καθυστερήσεις πέτυχε το πέμπτο του τέρμα με πλασέ και έτσι έγινε το τελικό 6-5.
Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίτσας): Φακίτσας Βάιος, Μωυσίδης, Αθανασούλης, Δραγατσίκης, Μυτούλας, Καλογιάννης, Γκουρομπίνος, Βίδρας, Φακίτσας Σ., Μπαντής, Πάτσης (80' λ.τ. Ιγγλέζος).


Πηγή : athleticLarissa
  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.