Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό σε πολλά γήπεδα στην αυλαία της Α' ΕΠΣ Λάρισας (βίντεο)

Πρωτάθλημα ήταν και πάει... έφτασε στο τέλος του, μιας και στην τελευταία 30η αγωνιστική στην Α’ ΕΠΣ Λάρισας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6/5/2018 θα ξεκαθαρίσουν
και οι τελευταίες εκκρεμότητες στα ανοιχτά μέτωπα σε κορυφή και ουρά της βαθμολογίας.

Ο πρώτος της βαθμολογία Οικονόμος Τσαριτσάνης θα αγωνιστεί εδώ στο Δαμάσι σε ένα ματς που παρουσιάζει ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος στην "κούρσα" της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.


Ο δεύτερος Ηρακλής Λάρισας θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει τη νίκη κόντρα στο Αργυροπούλι που είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Ο τρίτος Σμόλικας θα αγωνιστεί στο Βλαχογιάννι που θέλει να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και στα… χαμηλά της βαθμολογίας εκεί που θα γίνει «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό σε πολλά γήπεδα 

Αυτή την Κυριακή, θα ξεκαθαρίσει το "τοπίο" σε δυο "μέτωπα" 1ον για τη μια θέση των play-off, αλλά και οι δυο από τις τέσσερις θέσεις των play-out.
Για τους αγώνες play-off θέση έχουν κλείσει ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο Ηρακλής Λάρισας και ο Σμόλικας Φαλάνης, ενώ η τέταρτη και τελευταία θέση έχει δυο υποψήφιους, όμως μόνο ένας θα χαμογελάσει.
Την θέση διεκδικούν η Δόξα Αργυροπουλίου που έχει 50 βαθμούς και ο Δωτιέας Αγιάς που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους. Το Αργυροπούλι κρατά μεν την τύχη στα χέρια του ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή την στιγμή που η Αγιά αναμένεται να επικρατήσει της ουραγού Νέας Πολιτείας.
Τα πράγματα είναι απλά. Αν η Δόξα Αργυροπουλίου δεν ηττηθεί από την ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη τερματίζει τέταρτη ότι και αν κάνει ο Δωτιέας. Όμως αν το συγκρότημα του Αλέξη Παγκαρλιώτα ηττηθεί από τον Ηρακλή και η Αγιά επικρατήσει της Αστραπής τότε οι δυο ομάδες ισοβαθμούν και την θέση στα play-off κερδίζει ο Δωτιέας.


Και αυτό διότι μπορεί οι δυο ομάδες να έχουν απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια, 0-2 η Αγιά στο Αργυροπούλι, 0-2 και το Αργυροπούλι στην Αγιά, ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και έτσι είναι αυτή που παίρνει την θέση της στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο.
Όσον αφορά τα play-out εκεί θα συμμετάσχουν τα Βούναινα και η Δόξα Βλαχογιαννίου, ενώ τρεις ομάδες παλεύουν για τη μια και μοναδική θέση που θα οδηγήσει στην παραμονή χωρίς την εμπλοκή στους αγώνες διαβάθμισης. Τύρναβος, Φαλανιακός και Δήμητρα Γιάννουλης θα δώσουν τη μάχη για να βγάλουν το άγχος από πάνω τους, ωστόσο μια θα τα καταφέρει.
Οι Τυρναβίτες με 35 βαθμούς κρατούν την τύχη στα χέρια τους έναντι του Φαλανιακού που έχει 34 βαθμούς και της Γιάννουλης που έχει 33. Και αυτό διότι με νίκη κόντρα στον αδιάφορο Αετό Αμυγδαλέας παραμένουν στην Α' ΕΠΣΛ ότι και αν κάνουν ο Φαλανιακός κόντρα στα Βούναινα και η Δήμητρα στην έδρα της Λάρισας 2012.


Ο Τύρναβος με νίκη παραμένει στην κατηγορία, ενώ αν δεν νικήσει την Αμυγδαλέα θα θέλει παράλληλα στραβοπατήματα και για την ομάδα του Τάσου Μπεριτζά (Φαλανιακός) και για την Γιάννουλη. Από την άλλη ο Φαλανιακός, που δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Τύρναβο, θέλει μόνο τη νίκη και παράλληλα να μην επικρατήσει ο Τύρναβος, ενώ σε ενδεχόμενο ισοπαλίας δεν αποφεύγει με τίποτα τα play-out.


Τέλος η Γιάννουλη έχει το πιο δύσκολο έργο καθώς θέλει πέρα από δική της νίκη στη Λάρισα 2012, ήττα του Τυρνάβου και μη νίκη του Φαλανιακού.

30η αγωνιστική
Κυριακή 6 Μαΐου
Ώρα 17:30

Ηρακλής Λάρισας - Δόξα Αργυροπουλίου
Δόξα Βλαχογιαννίου - Σμόλικας Φαλάνης
Λάρισα 2012 - Δήμητρα Γιάννουλης
Δωτιέας Αγιάς - Αστραπή Ν. Πολιτείας
Φαλανιακός - ΑΕ Βουναίνων
Τύρναβος 2005 - Αετός Αμυγδαλέας
ΠΟ Ελασσόνας - Κίσσαβος Συκουρίου
Δαμασιακός - Οικονόμος Τσαριτσάνης

Δύο "μέτωπα" ανοιχτά σε μπαράζ ανόδου και play-out

Στην προτελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Λάρισας στις 28/4, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο τόσο στη κορυφή όσο και στην ουρά.
Στην κορυφή η νίκη του Ηρακλή Λάρισας στην έδρα της Γιάννουλης κλείδωσε την διεξαγωγή των play-off καθώς οι "κυανόλευκοι" έφτασαν τους 62 βαθμούς και έτσι θα έχουν βαθμολογική διαφορά λιγότερη των επτά βαθμών από τον πρωτοπόρο Οικονόμο Τσαριτσάνης που νίκησε στο Αργυροπούλι τη Δόξα με 3-1. Με τη νίκη αυτή ο Οικονόμος εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση.
Πάντως παρά την ήττα το Αργυροπούλι κρατά ακόμα την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την είσοδο στους αγώνες play-off καθώς του αρκεί μια ισοπαλία στην έδρα του Ηρακλή Λάρισας προκειμένου να είναι αυτό στα μπαράζ και όχι ο Δωτιέας Αγιάς ο οποίος θέλει ήττα του Αργυροπουλίου και φυσικά νίκη δίκη του κόντρα στην Αστραπή Νέας Πολιτείας. Στα μπαράζ και ο Σμόλικας που επικράτησε με 2-0 του Δαμασιακού.


Στην ουρά πολύ σημαντική νίκη για τον Φαλανιακό στην έδρα της Ελασσόνας με 2-1, ένα αποτέλεσμα που φέρνει την ομάδα του Τάσου Μπεριτζά στους 34 βαθμούς και στο -1 από τον Τύρναβο που ηττήθηκε στο Συκούριο από τον Κίσσαβο με 2-0, ο οποίος εξασφάλισε την παραμονή του καθώς έφτασε τους 39 πόντους.

Η Δόξα Βλαχογιαννίου πήρε 2η σερί νίκη στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, Αστραπή Νέας Πολιτείας με γκολ του Γκουρομπίνου στις καθυστερήσεις.


Και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά και προσπάθησαν με αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν να πάρουν το τρίποντο κόντρα στο δυνατό κατά διαστήματα αέρα αλλά και τον κάκιστο και επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές, αγωνιστικό χώρο.


Δείτε το γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα που διεξήχθη σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο και εντελώς απότιστο, γεγονός που έκανε πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.


Δείτε τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 29ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΛ 

Δόξα Αργυροπουλίου - Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-3
Σμόλικας Φαλάνης - Δαμασιακός 2-0
Δήμητρα Γιάννουλης - Ηρακλής Λάρισας 1-4
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Δόξα Βλαχογιαννίου 0-1
ΑΕ Βουναίνων - Λάρισα 2012 0-3
Αετός Αμυγδαλέας - Δωτιέας Αγιάς 1-2
ΠΟ Ελασσόνας - Φαλανιακός 1-2
Κίσσαβος Συκουρίου - Τύρναβος 2005 2-0

Bαθμολογία σε 29 αγώνες

1. Οικονόμος Τσαριτσάνης 65
2. Ηρακλής Λάρισας 62
3. Σμόλικας Φαλάνης 51
4. Δόξα Αργυροπουλίου 50
.................................
5. Αετός Αμυγδαλέας 47
6. Δωτιέας Αγιάς 47
7. Λάρισα 2012 45
8. ΠΟ Ελασσόνας 42
9. Δαμασιακός 41
10. Κίσσαβος Συκουρίου 39
11. Τύρναβος 2005 35
..................................
12. Φαλανιακός 34
13. Δήμητρα Γιάννουλης 33
14. Βούναινα 26
15. Δόξα Βλαχογιαννίου 25
...................................
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 5


Πηγή athleticLarissa

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.