Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έργα πνοής, ουσίας και ανάπτυξης στο Δαμάσι, εξήγγειλαν οι κ.κ. Αγοραστός και Σαρχώσης ( βίντεο + φωτο)

Έργα πνοής και ανάπτυξης για το Δαμάσι εξήγγειλαν στο κατάμεστο Δελήχειο Ίδρυμα του χωριού,
ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός με το δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, έργα που σίγουρα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας.


Η ανακατασκευή του μοναδικού γηπέδου του χωριού και η ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας του έργου της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού (έργου ουσίας μιας και είναι πολύτιμο για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον) είναι έργα μεγάλα, πολύ σημαντικά και λογικό είναι να ξεχωρίζουν από τα άλλα που είναι να είναι να γίνουν ή έχουν ξεκινήσει.


Όπως ήταν φυσικό, μεγάλη ήταν και είναι,  η ικανοποίηση των κατοίκων του Δαμασίου για την εξαγγελία αυτών των πολύ σημαντικών και ουσιαστικών έργων για το χωριό, έργα που χρόνια τώρα τα ζητούσαν και τα περίμεναν οι Δαμασιώτες. Όπως έλεγαν σε "πηγαδάκια"πριν και μετά την εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων, "εμάς τους Δαμασιώτες, οποίος δεν μας ξεχνάει και μας βοηθάει, όταν έρθει η ώρα δεν το ξεχνάμε και τον βοηθάμε και εμείς".



Στην εκδήλωση, εκτός του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και του δημάρχου Π. Σαρχώση, το παρόν έδωσαν άνθρωποι που μόχθησαν και έδωσαν μάχες για να γίνουν, όπως ο Αθανάσιος Παιδής, ο Γιώργος Τσανάκας, ο Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Γιώργος Λαδόπουλος, ο Στέλιος Δημότσιος ο Κώστας Κουλιός, Χρήστος Τσιόπας και πρωην πρόεδροι του Δαμασίου και τοπικοί φορείς καθώς και οι πρόεδροι του ΤΟΕΒ Γιώργος Μανίκας, Δαμασιακού Θεόδωρος Τόκας, Αγροτικού Συνεταιρισιμού Δαμασίου Μανώλης Λούτσος,  Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Θεόδωρος Μπακαΐμης,  και ο πάτερ Γεώργιος Τζήκας.



Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης στο Δαμάσι ολοκληρώθηκε το έργο της υπογείωσης του δικτύου του ΤΟΕΒ Δαμασίου, έγινε ανόρυξη τριών αρδευτικών γεωτρήσεων και κατασκευάστηκαν και τα δίκτυα, έγινε αντιπλημμυρικό έργο στη Γαλογαύρα, σύντομα ξεκινούν εργασίες στο γήπεδο με νέο χλοοτάπητα και αυτόματο δίκτυο άρδευσης, γίνονται ασφαλτοστρώσεις στην παλιά ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης, ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος Λάρισα – Τύρναβος και έγιναν συντηρήσεις στο δρόμο προς τον ομαδικό Αμπελώνα κ.λπ.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα όσα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός που χειροκροτήθηκε θερμά.


Την ικανοποίηση μετέφερε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γιώργος Τσανάκας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “με την ολοκλήρωση του έργου είναι βέβαιο ότι θα ξαναμιλήσουν γείτονες που είχαν χρόνια να μιλήσουν…”, φράση, που καταδεικνύει το μέγεθος της σημασίας του έργου για το χωριό.


Τέλος, αφού παρουσιάστηκαν στοιχεία του έργου που αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του έτους, οι κ.κ. Αγοραστός και Σαρχώσης τόνισαν τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ δήμου και περιφέρειας επισημαίνοντας ότι αυτή η συνεργασία των δύο αυτοδιοικητικών βαθμών έφερε σημαντικά έργα στο Δαμάσι, όπως για παράδειγμα χωρίς την βοήθεια του περιφερειάρχη κ.Κ. Αγοραστού, το γήπεδο από μόνος του ο δήμαρχος Π.Σαρχώσης, δεν θα μπορούσε να το φτιάξει. 
Εκτος του γηπεδου, ανακοινώθηκε πως σύντομα θα καθαριστεί η Γαλογαύρα, πως πήρε το δρόμο για να γίνει η παιδική χαρά, πως ψάχνουν για κονδύλια για να συνεχιστούν τα έργα στο κοιμητήριο του Δαμασίου, ενώ στη συνέχεια απάντησαν και σε αρκετές ερωτήσεις του κόσμου.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπαν για τα έργα ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιδήμαρχος Κώστας Κουλιός, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός καθώς και την ουσιαστική και με νόημα τοποθέτηση του προέδρου του Δαμασίου Γιώργου Τσανάκα.


Εδώ να τονίσουμε πως έτσι γίνονται τα έργα που δίνουν μοχλό ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, με αγαστή συνεργασία και θέληση μέχρι να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια.


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.