Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η διάσωση του Ράμος - Αδέσποτα για πάντα (βίντεο διάσωσης σκύλου)

Απίστευτο είναι το 2018 να μην υπάρχει σε δήμους, μια στέγη, μια φροντίδα για ζώα που "βρέθηκαν" αδέσποτα ή εγκαταλήφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους. 

Φυσικά τι ζητάμε τώρα (;;;) εδώ υπάρχουν άνθρωποι χωρίς φαγητό και στέγη, τα ζώα θα κοιτάξουν οι δήμοι και το κράτος ???

Η περιπέτεια του ...Ράμος

Πριν λίγο καιρό, στο Δαμάσι Τυρνάβου, ένα pitbull βρέθηκε εγκαταλελειμμένο - αλυσοδεμένο κάτω από τη γέφυρα του Τιταρήσιου ποταμού που οδηγεί στο χωριό. Κτηνοτρόφος που έβοσκε τα ζώα του το είδε, εγκλωβισμένο και ενημέρωσε έναν φιλόζωο του χωριού, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την κατάλληλη αντιδημαρχεία του δήμου Τυρνάβου, μιας και το pitbull βρισκόταν στο σημείο τουλάχιστον 2 μέρες. Ο αντιδήμαρχος εστείλε στο σημείο το υπάλληλο που θα δείτε στο βίντεο (πιο κατω)να ταΐσει το σκυλί και να του δώσει νερό , όπως και έγινε. 


Αυτό ωστόσο που θα καταλάβετε και εσείς από το διάλογο είναι πως στο δήμο Τυρνάβου και την γύρω περιοχή δεν υπάρχει χώρος για την περίθαλψη αλλά και τη στέγαση του σκυλιού και κάθε ζώου που βρίσκεται αδέσποτο στην επικράτεια του Δήμου. Επίσης, όπως μας είπαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής που έψαξαν στέγη σε φιλοζωικές για άλλα ζώα που βρήκαν, δεν υπάρχει και φιλοζωική εταιρία που να μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Η λύση όπως λέει ο υπάλληλος είναι να τους δίνουν τροφή και νερό και να τα επιστρέφουν στο σημείο που τα βρήκαν.
Δείτε το βίντεο της διάσωσης του Ράμος που είχε σπάσει την αλυσίδα που τον είχε δεμένο ο ιδιοκτήτης του και όταν έφυγε, αλυσίδα του σκάλωσε σε σίδερα και εγκλωβίστηκε.


Τελικά η περιπέτεια του Ράμος είχε αίσιο τέλος μιας και γρήγορα βρήκαμετον ιδιοκτήτη του και του τον παραδώσαμε σώο και ασφαλή. Αλλά σκυλιά όμως που τα εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους, δεν έχουν αυτή την τύχη. Αυτά τα άτυχα ζώα είτε πεθαίνουν από πείνα και ασθένειες,  είτε τρώνε φόλες από πολίτες, είτε τα πατούν αυτοκίνητα.


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.