Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακάβριο : Έκλεψαν δεκάδες οστεοθήκες από το νεκροταφείο στο Δαμάσι

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο οι κλέφτες !!! Άγνωστοι έκλεψαν μεταλλικές οστεοθήκες από το κτίριο της κοιμήσεως (οστεοφυλάκιο) στο νεκροταφείο του Δαμασίου.
Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό και πολύ μακάβριο. Την Τετάρτη 27 Ιουνίου ένας κάτοικος του χωριού που βρέθηκε στο νεκροταφείο για κηδεία, θέλησε να ανάψει ένα κερί στον πατέρα του που πρόσφατα είχε εκταφεί. Μόλις μπήκε στο κτίριο όχι μόνο δεν βρήκε το κουτί με τα οστά του πατέρα του, αλλά διαπίστωσε με τον νεκροθάφτη πώς όλα τα ανοξείδωτα κουτιά με τα οστά είχαν κάνει "φτερά".


Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο νεκροταφείο που είναι αφύλακτο και άρπαξαν όσες οστεοθήκες πρόλαβαν και έγιναν καπνός. Στο άκουσμα της είδησης, η αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους του χωριού ήταν πολύ μεγάλη. Πολλοί πήγαν να δούνε τι συνέβη κι αν η οστεοθήκη του δικού τους ανθρώπου έχει κλαπεί. Το κακό είναι πως οι δράστες δεν πήραν μόνο τα μεταλλικά κουτιά, αλλά και τα οστά που ήταν μέσα. Όπως είναι λογικό η ανησυχία είναι μεγάλη και πολλοί κάτοικοι φοβούνται πώς ίσως οι δράστες να είναι και σατανιστές, αν και περισσότεροι πιστεύουν πως είναι αλλοδαποί  (γειτονικής χώρας) που έκλεψαν τις οστεοθήκες για το μέταλλο του κουτιού, μιας και επέλεξαν μόνο τα inox.

Μετά τα καντήλια, τους σταυρούς, τα λάδια και οτιδήποτε άλλο μεταλλικό, στο νεκροταφείο στο Δαμάσι Τυρνάβου,  οι κλέφτες, πλέον αρπάζουν ανενόχλητοι ακόμα και οστεοθήκες.

Άγνωστοι προφανώς εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη φύλαξης ακόμη και κλειδώματος του χώρου, αλλά και τις συνεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις, μπήκαν στο χώρο του κοιμητηρίου στο χωριό Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ιερέα του νεκροθάφτη αλλά και κατοίκων έκλεψαν περισσότερες από 30 οστεοθήκες με το περιεχόμενο τους. Ο ιερέας, επικοινώνησε με την δημοτική αρχή οι οποία ήταν ενήμερη για τη κλοπή αλλά για ακόμα μια φορά ήταν απούσα από τα προβλήματα του χωριού, καθώς όπως μας έχουν πληροφορήσει οι κάτοικοι του χωριού, έχει γίνει έκκληση πολλαπλές φορές για την εγκατάλειψη του νεκροταφείου στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβασή ο καθένας εφόσον δεν υπάρχει πόρτα από την πίσω πλευρά, ούτε καν φώτα που θα ανάβουν με αισθητήρες κίνησης τις βραδινές ώρες. Και όπωςέχει πει πολλές ο δήμαρχος Τυρνάβου, ο πολιτισμός μιας περιοχής φαίνεται από τα κοιμητήρια και την κατάσταση που βρίσκονται. Έτσι δεν είναι κύριε Σαρχώση ???

Τα ερωτήματα  για το που πήγαν οι οστεοθήκες είναι πολλά, αλλά δύο είναι τα βασικά σενάρια για τις αρχές. Επειδή επέλεξαν τα inox κι όχι τα παλιότερες οστεοθήκες, πιστεύετε πως είναι κοινοί κλέφτες είναι αυτό το είναι το πιο βασικό στοιχείο. Το δεύτερο, μιας και μαζί με τις οστεοθήκες πήραν και τα οστά, είναι το πιο μακάβριο και κάνεις δεν θέλει να πιστέψει πώς οι δράστες ήταν σατανιστές.

Ελλάδα 2018 : Σε κλέβουν ζωντανό σε κλέβουν και νεκρό 


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.