Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

SOS εκπέμπει το Δαμάσι κύριε δήμαρχε, το ακούτε ??? (Φώτο + βίντεο)

Κύριε δήμαρχε το Δαμάσι έχει περήφανους ανθρώπους και ανέκαθεν ήταν, είναι και θέλει να είναι ένα χωριό κόσμημα. Μπορεί σε κάποια θέματα να
"μπήκε το νερό στο αυλάκι" και μπράβο για αυτό σε όσους τα "έτρεξαν", σε κάποια άλλα όμως και είναι πολλά, εκπέμπει δυνατό SOS... Εικόνα εγκατάλειψης και σκουπίδια παντού. 


Στις δύο εισόδους του χωριού, στην πλατεία,  στα πάρκα, στο γήπεδο, στη Γαλογαύρα, στους δρόμους και στα εγκαταλελειμμένα σπίτια....
Δείτε στο βίντεο τα πιο επίμαχα σημεία με τα προβλήματα που μου καταγγέλθηκαν από κατοίκους του Δαμασίου



Στις δύο εισόδους του χωριού τα βλέπεις όλα τα χάλια 

Στην ανατολική είσοδο του Δαμασίου (από το γήπεδο)  όσοι έρχονται προς το χωριό αντικρίζουν ότι πιο άσχημο μπορεί να δούνε. Σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά παντού, οι κάδοι απορριμάτων είναι "ξεχειλισμένοι" τα σκουπίδια βουνό και τα ανακυκλώσιμα, 3 φορές χειρότερα. 


Η δυσοσμία είναι αφόρητη ενω αδέσποτα σκυλιά, γάτες και τρωκτικά κάνουν "πάρτι" και μαζί με τον αέρα και τη βροχή που σκορπιζουν τα σκουπίδια παντού, συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης.  Μια εικόνα άσχημη για τους περαστικούς και τους επισκέπτες αλλά κυρίως για τους ίδιους τους κατοίκους, που βλέπουν νέους ανθρώπους και παιδιά, που πάνε να αθληθούν στο γήπεδο δίπλα από αυτή την εστία μόλυνσης. Κάνουν το σταυρό τους μην έχουμε άλλα. 


Στη Βόρεια είσοδο από τη γέφυρα του Τιταρήσιου, η εικόνα ίδια. Εγκατάλειψη και σκουπίδια ξεχασμένα. 



Αυτή η είσοδος ευτυχώς πριν χρόνια διαμορφώθηκε από ευεργέτη για να είναι όμορφη και καλαίσθητη με κιόσκια, βρύση και καλλωπιστικά φυτά. Όλα αυτά χωρίς καμία συντήρηση σαπίζουν και ρημάζουν από το χρόνο. 



Τα φυτά και τα δέντρα, αλλά ακούρευτα και ακλάδευτα δυσκολεύουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων και άλλα ξερά, οι πινακίδες ξεβαμμένες από το χρόνο και άλλες με σπρέι από νεαρούς που δεν καθαρίστηκαν πότε τα τελευταία χρόνια. 




Τελικά κύριε δήμαρχε ανακύκλωση υπάρχει στο Δήμο μας ???


Έξω από το γήπεδο αλλά και στη γέφυρα υπάρχουν δύο ημιβυθιζόμενοι κάδοι απορριμάτων που αν ήταν σε λειτουργία θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πολύ καλή λύση. 
Γιατί κύριε Σαρχώση δεν λειτουργούν αυτοί οι κάδοι σήμερα ???


Εμείς πάντως ως χωριό θα θέλαμε τουλάχιστον άλλους 10 τέτοιους κάδους για να γλιτώσουμε και εμείς και ο Δήμος από αυτό το πρόβλημα.

Τα πάρκα ...ντροπής και η ... μη παιδική χαρά 

Στο ένα μεγάλο πάρκο του χωριού στο λεγόμενο "σχολικό" ευτυχώς που δεν θρηνίσαμε θύματα ακόμα. 


Ενώ στα άλλα δύο μικρά πάρκα στη Γαλογαύρα, αν δεν τα καθαρίσουν οι κάτοικοι, θα τους φάνε τα φίδια αλλά και τα αδέσποτα σκυλιά που φοβίζουν τους πάντες με την παρουσία τους και ιδίως τα μικρά παιδιά. 


Ας πάμε όμως στο μεγάλο πάρκο στην είσοδο του χωριού που κάποτε είχε και παιδική χαρά ενώ τώρα μόνο σκουριασμένα σίδερα που αποτελούν κίνδυνο - θάνατο. Σε αυτό το πάρκο λοιπόν η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.  


Αιωνόβια πλατάνια 300 - 400 χρόνων, χωρίς συντήρηση και βοήθεια, σαπίζουν και ...ευτυχώς, από τα κλαδιά τους που πέφτουν συχνά,  δεν είχαμε αλλά χειρότερα. 


Τα αγριόχορτα σε πολλα έφτασαν ως τα φώτα και σκέπασαν ότι απέμεινε από αυτό που κάποτε ήταν παιδική χαρά και βρίσκεται δίπλα από το νηπιαγωγείο. 


Πριν λίγα χρόνια, παρόλο που ένα παιδί τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, οι αρμόδιοι του Δήμου αντί να φτιάξουν αυτή την παιδική χαρά να είναι ασφαλής, απλά την έθεσαν εκτός λειτουργίας, εγκαταλείποντας την στην τύχη της, να αποτελεί καθημερινά παγίδα θανάτου για όσα παιδιά πάνε εκεί μαν παίξουν και δεν υπάρχει τίποτα και κανένας να τους αποτρέψει.
Αυτό που βλέπεις σήμερα είναι σάπια και σκουριασμένα παλιοσίδερα χωρίς περίφραξη, να θυμίζουν πως ένα χωριό σχεδόν 2000 κατοίκων δεν αξίζει να έχει μια παιδική χαρά εν έτη 2018. Τι κάνουν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε λένε οι γονείς παιδιών και συμπληρώνουν με απορία, τόσο πολύ κοστίζει να φτιάξουν μια ???


Η τεχνιτή λιμνούλα - σιντριβάνι εκτός από επικίνδυνη, απλα μας θυμίζει μια τρύπα ...χωρίς νερό με αγριόχορτα και σίδερα που κάποτε στηρίζαν τον φωτισμό της. 


Βάτα και αναριχόμενα αγριόχορτα, έφτασαν στα 3 μέτρα ύψος, ενώ ξεραμένοι κορμοί δέντρων και κλαδιά που πέφτουν στο δρόμο και όχι σε κεφάλια, τα μαζεύουν οι χωριανοί κύριε δήμαρχε...

Γαλογαύρα όπως λέμε ...Αμαζόνιος 

Ο χείμαρρος που διασχίζει το χωριό μας, ο οποίος διαμορφώθηκε με ένα πολύ σοβαρό έργο από την περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και το Δήμο Τυρνάβου, λίγα χρόνια μετά...έχει τα χάλια του. Μαντέψτε... και εδω εγκατάλειψη υπάρχει.


Δέντρα και χόρτα φύτρωσαν παντού μέσα στις πέτρες, φερτά σκουπίδια που κατεβάζει η Γαλογαύρα σφηνώθηκαν αναμεσα τους και καθημερινά οι κάτοικοι που ζουν κατά μήκος της όχθης της, βρίσκουν ερπετά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κύριε δήμαρχε και αυτό έτσι θα το αφήσουμε ή θα περιμένουμε τους κατοίκους να το καθαρίσουν και αυτό για να μην τους φάνε τα φίδια ???

Παλιά σπίτια εγκαταλελειμμένα έγιναν εστίες μόλυνσης

Εκτός από τα σκουπίδια και την εγκατάλειψη σε αρκετά σημεία του χωριού υπάρχουν παλιά σπίτια και αποθήκες που για διάφορους λόγους, έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους και έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και "κατοικία" για τρωκτικά και φίδια. Κύριε δήμαρχε τι προβλέπει η νομοθεσία για αυτά και τι μπορεί να κάνει ο δήμος ???


Πλατεία σε ... αυτόματο πιλότο και σε μαύρο χαλι

Ο καθρέφτης ενός χωριού λένε, είναι η πλατεία του και η δική μας βγάζει αντανάκλαση του τυχαίου και του αυτόματου πιλότου. 


Άλλοι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αλεργίες που βρίσκονται στις φυλλωσιές των όμορφων κατά τα άλλα πλατανιών που είναι φυτεμένα περιμετρικά της πλατείας και άλλοι για την έλλειψη καθαριότητας. Μια φορά την εβδομάδα βλέπουμε υπάλληλο να καθαρίζει και αυτό δεν φτάνει, αφου τα δέντρα ρίχνουν φύλλα και χνούδια συνέχεια. 


Αδέσποτα σκυλιά και γατιά βρίσκουν καταφύγιο στη σκιά των δέντρων και κάνουν συχνά τις ακαθαρσίες τους σε ότι απέμεινε από τα παρτέρια με το γκαζόν. Ψύλλοι και τσιμπούρια κάνουν "πάρτι" εκεί που καθημερινά παίζουν παιδιά ενώ οι κάδοι με τα σκουπίδια είναι σε λάθος σημείο και είναι συνεχώς γεμάτοι. 


Τα αδέσποτα ξεσκιζουν τις σακούλες απορριμάτων για να βρουν τροφή με αποτέλεσμα, η πλατεία και οι πεζόδρομοι να θυμίζουν άλλες εποχές όχι 2018. Μήπως θυμάστε κύριε δήμαρχε από ποτέ έχει να πλυθεί η πλατεία και πότε έγινε τελευταία φορά ψεκασμός στα δέντρα και στα παρτέρια για ασθένειες και απεντόμωση ???


Ίδια εικόνα και σε πολλά άλλα σημεία του χωριού με σκουπίδια που την Τρίτη ενώ ήταν να τα συλλέξουν οι υπάλληλοι, τελικά δεν ήρθαν και έμειναν στους δρόμους.


Συμπέρασμα ??? 

Τελικά κύριε Σαρχώση όπως βλέπετε(???) τα προβλήματα που σωρεύθηκαν στο Δαμάσι, είναι πολλά και σας μετέφερα κάποια από αυτά. Οι κάτοικοι μου έθεσαν αυτά ερωτήματα που σας απηύθυνα και να είστε σίγουρος υπάρχουν ακόμη περισσότερα.  


Υ. Γ. 
Αγροτική οδοποιία που είσαι ???

Κάποτε κύριε δήμαρχε κάποιοι προκάτοχοί σας στο δημαρχιακό θώκο, έριξαν άσφαλτο σε κάποιους αγροτικούς δρόμους του χωριού, αλλά τώρα σπάνια θα δούμε ακόμη και ένα γκρέϊντλερ για ξύσει κάποιους χωματοδρόμους. Τελικά κύριε Σαρχώση από εσάς θα δούμε αντίστοιχο έργο ασφαλτόστρωσης σε αγροτικούς δρόμους και σας ρωτάω ευθέως μιας και στην περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχουν και περιμένουν, κονδύλια για τέτοια έργα. Μην τα φορτώσουμε όλα στο βωμό της οικονομικής κρίσης.... αφού είπαμε αν ρωτήσετε θα βρείτε και άλλα κονδύλια που υπάρχουν κατά καιρούς για όμορφα και χρήσιμα έργα. 

*** Καλό θα και οποίοι κάτοικοι έχουν να αναφέρουν κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα να το γράψουν σε σχόλιο 



  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.