Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κίντσι ου γάμους, σε μια υπέροχη αναβίωση όλων των εθίμων του γάμου (βίντεο + φώτο)

«ΚΙΝΤΣΙ ΟΥ ΓΑΜΟΣ» και σας καλούμε όλους στις χαρές μας, την Πέμπτη 14/06/2018 και ώρα 7.30 στην αυλή του σχολείου μας, έλεγε η πρόκληση και όντως οι Δαμασιώτες
γέμισαν τον προαύλιο χώρο και απόλαυσαν ένα αριστούργημα από τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Δαμασίου.


Το "Κίντσι ου γάμους" ήταν ένα θεατρικό δρώμενο απ όλους τους μαθητες και στην ουσία ήταν μαζεμένα, όλα τα έθιμα και οι παραδόσεις του γάμου της  Θεσσαλίας αλλά των Βλάχων. 




Τα παιδιά με μεράκι και ταλέντο, πάντα υπό την  καθοδήγηση των δασκάλων τους έδωσαν μιας πάρα πολύ καλή μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση που πρόσφερε πολύ γέλιο.
Δείτε όλη την παράσταση στο βίντεο που ακολουθεί.


Η αναβίωση των εθίμων του γάμου θύμισε στους παλιότερους πώς γινόταν στα χρόνια τους οι γάμοι, από το προξενιό μέχρι και το γλέντι και δίδαξε στους νεώτερους πόσες ωραίες δικές μας παραδόσεις χάσαμε, χάριν του "εκμοντερνισμού" και τη "δυτικοποιήσης" μας ως κοινωνία. Φυσικά κάποια από αυτά τα έθιμα ευτυχώς σώζονται μέχρι και σήμερα.










Στη συνέχεια με το γλέντι του γάμου οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν από τα παιδιά πολλούς και όμορφους χορούς.
Δείτε στο βίντεο ενώ που ακολουθεί τον αποχαιρετισμό της ΣΤ' τάξης από τους μαθητές της Ε' τάξης, αλλά και την απονομή αναμνηστικών στους μαθητές που αποφοιτούν από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.


*** Συγχαρητήρια σε όλους, όσοι εργάστηκαν για αυτό το υπέροχο απόγευμα που ετοιμάστηκε για την "αυλαία" της σχολικής χρονιάς 2017-2018.
*** Αρκετά προβλήματα στον ήχο (και φέτος) δεν επέτρεψαν να απολαύσουμε ακόμα καλύτερα την όμορφη αυτη θεατρική παράσταση. Σε αυτό συνέβαλε και η οχλαγωγία αρκετών θεατών που δυστυχώς δεν σεβάστηκαν όσο έπρεπε την προσπάθεια των παιδιών και των εγγονιών τους.
*** Καλό καλοκαίρι σε όλους, καλές διακοπές και καλή ξεκούραση.


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.