Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ηχηρό μήνυμα αγροτών στην Κυβέρνηση από την 28η ΑGROTICA (φωτο + βίντεο )

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν στην Κυβέρνηση αγρότες από όλη την Ελλάδα στο συλλαλητήριο που έγινε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στην 28η AGROTICA στη Θεσσαλονίκη. 


Μπροστάρηδες με δυναμικό παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  οι αγρότες μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου -Αμπελώνα -Δαμασίου -Αργυροπουλίου - Λυγαριάς καθώς και εκείνα του Συλλόγου Αμβυκούχων Τυρνάβου.
↪Κάνετε #εγγραφή στο κανάλι Asterios Stelios AS στο YouTube και δείτε αποκλειστικά πλάνα και βίντεο με όσα έγιναν στο συλλαλητήριο στην AGROTICA.


↪Είναι πολύ εύκολο και δεν κοστίζει τιποτα !!! Πας στο YouTube, πατάς στην αναζήτηση Asterios Stelios AS και μετά πατάς #εγγραφή ή #subscribe αν το έχεις στα αγγλικά.


Η προσυγκέντρωση έγινε με αποκλεισμό της Εγνατίας, μπροστά από την πύλη εμπορίου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, συλλόγων γυναικών και φοιτητών φώναξαν συνθήματα όπως τα «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, εάν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» και «Αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει ούτε στρέμμα».
Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Γραμματείας Επιτροπής Μπλόκων έστειλε μήνυμα κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων και κάλεσε «για τελευταία φορά», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε συνάντηση για διάλογο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. «Κλέβουν το όνομα του τσίπουρου και της τσικουδιάς και το δίνουν σε χούφτα ποτοποιών», κατήγγειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικρίτσης.
«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, λέγοντας «στο άμεσο μέλλον θα καταστεί πλέον σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τον πρωτογενή τομέα σε αφανισμό».
«Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας εμείς οι Μικρομεσαίο αγρότες», είπε από την πλευρά του ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Κώστας Κατσιμένης, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Σπύρος Νικολόπουλος σημείωσε, «το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια απέναντι στις πολιτικές αφανισμού της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ».
«Αθρόες οι εισαγωγές σε γάλα και κρέας, τη στιγμή που το γάλα ενός λίτρου πωλείται όσο ένα λίτρο νερό», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης, θίγοντας και το θέμα των συντάξεων των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Για δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής, Αντώνης Γιαννακάκης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 

Αγροτικών Σύλλογών  Τυρνάβου Αμπελώνα Δαμασίου Αργυροπουλίου-Λυγαριάς και τον Σύλλογο Αμβικούχων
Οι αγωνιζόμενοι αγρότες του μπλόκου Τυρνάβου διεκδικούμε τα αιτήματα επιβίωσης μας στο δρόμο του αγωνα.Αιτηματα που αγγίζουν όλη την κοινωνία αλλά και την τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής.Καλουμε όλους τους φορείς(Συλλογικότητες, Συνδικαλιστικούς φορείς, Αιρετούς σε τοπικο, περιφερειακό και βουλευτικό επίπεδο) να στηρίξουν έμπρακτα τα αιτήματα μας και των αγώνα μας με την παρουσία τους και να παρευρεθούν στο χώρο του μπλόκου Τυρνάβου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.