Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Ο υδράργυρος στην περιοχή ξεπερνά τους 43°C υπό σκιά και ένα αεράκι που πνέει ταυτόχρονα, όπως φαίνεται αποτέλεσαν την αιτία της πυρκαγιάς που αν φύγει από τον έλεγχο θα απειλήσει κτηνοτροφικές μονάδες. 


Στο σημείο έσπευσαν πολύ γρήγορα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, περιπολικό καθώς και υδροφόρα.  


Η φλόγες κινούνται από τα σύνορα Δήμου Ελασσόνας με Δημο Τυρνάβου ( Μεγάλο Ελευθροχώρι - Δαμάσι) προς το Δαμάσι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να σταματήσουν τη φωτιά. 


Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στην περιοχή Λέγκα, κοντά στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τσούμα συνδράμουν και εναέρια μέσα.  Δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες να μην επεκταθούν.

Δείτε στο 1ο βίντεο την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 
 


Δείτε και το 2ο βίντεο όπου αεροπλάνα και ελικόπτερο προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες 


Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι γύρω στις 3 παρά δέκα σε ορεινή περιοχή στο Δαμάσι και καίει χαμηλή βλάστηση. Όπως μας ενημέρωσαν από την Πυροσβεστική η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω των πνεόντων ανέμων. 

Η αρχική εστία βρίσκεται βορειοδυτικά από το Δαμασούλι. Επιχειρούν 10 υδροφόρες με 30 πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ υπάρχει συνδρομή και από δύο αεροσκάφη Καναντέρ που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού.

Νεα Πυρκαγιά, την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο από την απέναντι πλευρά του βουνου, μια μέρα μετά 


ΤΩΡΑ 15:00 : Δυστυχώς έχουμε και σήμερα #φωτιά στο χωριό μας και συμπτωματικά (???) είναι την ίδια ώρα με χθες. Η #πυρκαγιά ξεσπασε πριν μισή ώρα (14:30) στο ίδιο σημείο με την χθεσινή πυρκαγιά, μόνο που αυτή τη φορά, (συμπτωματικά???) είναι στην απέναντι πλευρά του βουνου. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που από τα πρώτα λεπτά επιχειρούν για να σβήσουν το πύρινο μέτωπο.
 Η πυρκαγιά καίει σε εκτάσεις με πουρνάρια και σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το σημείο είναι δύσβατο.
Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 αεροσκάφη.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 14:20 σε δύσβατες εκτάσεις με θαμνώδη βλάστηση και ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό της. 
Τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα ήταν πλέον βελτιωμένη.
Να δούμε τι άλλο θα μας βρει ...





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.