Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παιδιά του Δαμασίου μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ξαναβαδίσουμε - Παραδοσιακοί χοροί της Ελλάς ( βιντεο + φωτο)

Με επιτυχία διεξήχθη η ετήσια καλοκαιρινή χοροεσπερίδα του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου στην πλατεία του χωριού.

Η πλατεία του Δαμασίου την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 γέμισε ζωή και όμορφους ήχους. Μπαμπάδες - μαμάδες, αδέρφια, παππούδες - γιαγιάδες, θείοι - θείες και ξαδέρφια ήταν εκεί για να καμαρώνουν τα νιάτα του Δαμασίου. Το Δήμο Τυρνάβου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Νίκος Μπαντόγιας και από το Δαμάσι το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Τσανάκας και οι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι, Ντίνος Μουσιάρης και Γιάννης Γκανάς.

Χόρεψαν 4 τμήματα τα νήπια - 2α, 3η και 4η Δημοτικού - 5η και 6η Δημοτικού και τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. 

Με το χορό τους μας ταξίδεψαν μακριά από τα καθημερινά προβλήματα και μας έδειξαν το δρόμο που πρέπει να επιστρέψουμε και να ξαναβαδίσουμε ως κοινωνία, βρίσκοντας τις ...ρίζες μας. 

Ο πλούτος της παραδοσιακής  μας μουσικής μεγάλος (από όλη την Ελλάδα). Οι ήχοι και τα βήματα αυτά,  έχουν μέσα τους τις ρίζες μας και χωρίς ρίζες κανένα δέντρο δεν ζει. Τα παιδιά από το Δαμάσι, με μεράκι και ζωντάνια μας ενωσαν ξανά με ήχους, βήματα και στίχους που μας κράτησαν χιλιάδες χρόνια ζωντανούς ως Έλληνες. 

Αυτά τα τραγούδια κρύβουν μέσα τους, μεγάλο μέρος της ιστορίας μας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι- κρίκο της "αλυσίδας" της ζωής των Ελλήνων αλλά και του τρόπου με τον οποίο φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Στο κανάλι Asterios Stelios AS στο Youtube θα δείτε το  βίντεο από την εκδήλωση με τα κλαρίνα.  Κάντε εγγραφή και δείτε τα νιάτα του Δαμασίου που χορεύουν άψογα παραδοσιακούς χορούς από την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Θράκη και τον Πόντο μας !!!

Συγχαρητήρια σε όλους,  πρώτα στο παιδιά που χόρεψαν, μετά σε όσους συνέβαλαν στο να διεξαχθεί με επιτυχία αυτή η εκδήλωση όπως ο πρόεδρος του ΕΜΣΔ και χοροδιδάσκαλος Πέτρος Δημάκης καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Πολλά συγχαρητήρια και στην παρουσιάστρια της βραδιάς την δικηγόρο Ανθή Ζορμπά που ήταν εξαιρετική για άλλη μια φορά.

Έπαιξε κλαρίνο ο Ζιάκος Γιάννης τραγούδησαν η Λένα Ζεττα και ο Παναγιώτης Ζωσιμάς που είχε πάρα πολλά χρόνια να τραγουδήσει στο χωριό μας και χαρήκαμε ιδιαίτερα με την εμφάνισή τους.

Δείτε εδω το φωτορεπορτάζ. 

Όλες οι φωτογραφίες στο Facebook στο προφιλ μου Asterios Stelios 






























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Κίνηση "ματ" από το Δαμασιακό που πήρε παικταρά !!!

Το ταλέντο του, αδιαμφισβήτητο... το πάθος του για τη μπάλα, άσβεστο... η αξία του στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο",  συνεχώς ανεβαίνει... οι προτάσεις από τις ομάδες, πέφτουν "βροχή" , αλλά εκείνος προτίμησε την πρόταση του Δαμασιακού.

Σημαντικοί Γάλλοι αρχαιολόγοι στο Δαμάσι - Μελετούν αρχαια ευρήματα - Τι λένε για αυτά και το κάστρο (βίντεο)

Το Δαμάσι είναι ένα ιστορικό χωριό με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, που στο παρελθόν γνώρισε πολύ μεγάλη ακμή και αποτέλεσε σύνορο της αρχαίας Θεσσαλίας με την Μακεδονία.