Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δωτιέας την πρόκριση ο Δαμασιακός τις εντυπώσεις στον ημιτελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ (φώτο +βίντεο)

Δωτιέας Αγιάς - Αχιλλέας Φαρσάλων είναι το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας ή αν προτιμάτε ο πρώτος με τον δεύτερο της Α' κατηγορίας θα λύσουν τις διαφορές τους στο ΑΡΕΝΑ της ΑΕΛ...


Στον δεύτερο ημιτελικό στο Αλκαζάρ το απόγευμα της Τετάρτης 1 Μαρτίου έγινε ένα δυνατό ντέρμπι με την πρόκριση να είναι ανοιχτή και στα 90 λεπτά του αγώνα. Όπως στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ Ελασσόνας και Φαρσάλων έτσι και σήμερα άλλος κέρδισε τις εντυπώσεις και άλλος την προκρίση.



Μπορεί το Δαμασιακό με το Δωτιέα Αγιάς να τους χωρίζει μια κατηγορία ωστόσο αυτό δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Άλλωστε ο Δαμασιακός εκτός από τις εντυπώσεις,  κέρδισε κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας αφού από τα 400-450 άτομα που ήταν στις εξέδρες του Αλκαζάρ οι 300 ήταν του ΑΟΔ. Από πλευράς Ένωσης το παρών έδωσε μονο το μέλος Δημήτρης Μπουχλαριώτης και από την επιτροπή διαιτησίας ο Σπύρος Τσιλίκης.




Ο Δαμασιακός μπορεί να αγωνίζεται στην Α1 της ΕΠΣΛ ωστόσο πάλεψε στα ίσα για να βρεθεί ξανά μετά από 41 χρόνια σε τελικό κυπέλλου και είχε πιο πολλές και πιο κλασσικές ευκαιρίες ( στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά) από το Δωτιέα Αγιάς που είχε ωριακή κατοχή μπάλας αλλά χωρίς όμως και ουσιαστική. Ουσιαστικός ο Δωτιέας ήταν στο 38 όταν και εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΑΟΔ και με κεφαλιά ο Τσατσαλίδης έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η ομάδα της Αγίας είχε ευκαιρίες αλλά κυρίως αναποτελεσματικές και αυτό προφανώς επειδή αρκετοί παίκτες του Δημήτρη Μπουκουβάλα δεν άντεξαν το ρόλο του φαβορί της αναμέτρησης αλλά επειδή τους ξάφνιασε ο Δαμασιακός με το πάθος και το δυναμισμό που έδειξε.

Το ματς 

Ο ημιτελικος ξεκίνησε με εικοσάλεπτη καθυστέρηση ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά δεν έγινε ουσιαστικά κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Οι γαλανόλευκοι του Κώστα Καζάκη μπήκαν στο γήπεδο πιο ψυχωμένοι από ότι η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα με αποτέλεσμα να κάνουν και την πρώτη κλασσική ευκαιρία στο 21' όταν ο Στέλιος Λέτσιος καθώς έστελνε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα,  ενας αμυντικός την πρόλαβε πάνω στη γραμμή και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αναλυτικά οι φάσεις

Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι την είχε στο 3' ο Δωτιέας με το σουτ του Παππά που έφυγε άουτ.

Στο 11' ο Δωτιέας είχε άλλη μια ευκαιρία όταν με σέντρα από δεξιά ο Τσατσαλίδης έπιασε την κεφαλιά όμως ο απέκρουσε τη μπάλα και ο Κώστας Λέτσιος στη συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 21' τεράστια ευκαιρία για το Δαμασιακό.
Ο Αστέριος Λέτσιος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας (μετά από πίεση του Λούτσου) πήρε τη μπάλα και στο πλασέ που επιχείρησε η μπάλα σταμάτησε πάνω στη γραμμή από αμυντικό που με ένταση την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Φαρμάκα.



Χωρίς ευκαιρίες το ματς για 15 λεπτά ωστόσο με καλό ρυθμό και πάθος κυρίως από την πλευρά του Δαμασιακού.


1-0 ΓΚΟΛ στο 38' για τον Δωτιέα Αγιάς.

Ο Μπόντε, αμαρκάριστος έκανε σέντρα από δεξιά και ο Τσατσαλίδης που πήδηξε πιο ψηλά από τον Μπακαΐμη , πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιγδάνη , που έπεσε στη σωστή γωνία αλλά δεν πρόλαβε να αποτρέψει το 1-0.


Στο 45' λίγο άουτ πέρασε το σουτ του Νάτση.

Β' Ημίχρονο 

46' Αλλαγή για Δωτιέα. Ο Ντελής πέρασε στη θέση του Τσιρογιάννη.

Στο κλασσικό 4/4/2 επέστρεψε ο Δαμασιακός από το 3/5/2 με το οποίο ξεκίνησε ματς.


Με το 4/3/3 συνεχίζει ο Δωτιέας.


53' κίτρινη κάρτα στον Σούλι για μαρκάρισμα στον Καρατζιόλη.



Αλλαγή για Δωτιέα στο 60'.
Ο Γούτος πέρασε στη θέση του Μπόντε και εκτέλεση φάουλ από Ντακούλα που απέκρουσε ο Μιγδάνης.


Στο 63' ο Δαμασιακός θα μπορούσε να απειλήσει αν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρατζόλη, ο Ραπτοτάσιος έπιανε το σουτ στην κίνηση



70' Αλλαγή για Αγιά. 
Ο Μαλάκος στη θέση του Χαλάτση.


73' Κίτρινη κάρτα στον Αστέριο Λέτσιο που έκοψε αντεπίθεση του Δωτιέα με φάουλ.


74' Ο Δαμασιακός εδώ και λίγα λεπτά ανέβασε απόδοση του και είναι κυρίαρχος του αγώνα αφού πήρε την κατοχή της μπάλας.


76' Φωνάζει η εξέδρα και συγκεκριμένα οι φίλαθλοι του Δαμασιακού όπως άλλωστε και οι παίκτες για πέναλτι που δεν έδωσε όμως ο διαιτητής.
Ο Ραπτοτάσιος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Λούτσο που ανατράπηκε στο όριο της μεγάλης περιοχής και έπεσε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής το πήρε πάνω του και έδειξε φάουλ χωρίς όμως να δώσει κόκκινη κάρτα όπως έπρεπε μια και ο παίκτης ήταν σε προφανή θέση για γκολ.


( από το σημείο που ήμουν δεν είχα καθαρό οπτικό πεδίο ... με την πρώτη αίσθηση όμως να μου λέει πως ήταν πέναλτι....χωρίς ωστόσο να είμαι βέβαιος)
Το φάουλ εκτέλεσε ωραία ο Καρατζόλης με τον πορτιέρο να διώχνει σε κόρνερ.

77' Ξανά ο βοηθός Καταμπούλας με ευθύνη του γίνεται ο ...πρωταγωνιστής του ματς.
Ο Δαμασιακός ισοφαρίζει με τον Καρατζιόλη όμως ο βοηθός έχει σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ που όπως υποστηρίζουν οι παίκτες του ΑΟΔ δεν ήταν.
Έντονες αποδοκιμασίες εκ νέου από την εξέδρα και εκνευρισμός.

79' Κίτρινη κάρτα στον Τσιάλτα.

80' Αντεπίθεση του ΑΟΔ , σουτ του Ραπτοτάσιου , άουτ η μπάλα.


81' Αλλαγή ΑΟΔ.
Ο Οικονόμου στη θέση του Δούκα και στο 82 σουτ του Κ.Λέτσιου χωρίς αποτέλεσμα.


83' Νέα αλλαγή για Δαμασιακό.
Ο Βίδρας στη θέση του Καρατζόλη.



89' Αδύναμο σουτ του Βίδρα μέσα απο Β την περιοχή , μπλόκαρε ο Φαρμάκας.
Προσπαθεί να πάει στην παράταση το ματς ο Δαμασιακός αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικό αποτέλεσμα στο Αλκαζάρ
Δωτιέας Αγιάς - Δαμασιακός 1-0
και πρόκριση για τον Δωτιέα Αγιάς που θα προσπαθήσει μετά από 7 χρόνια να πάρει το κύπελλο από τον Αχιλλέα Φαρσάλων στο γήπεδο ΑΡΈΝΑ της ΑΕΛ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Φαρμάκας, Παππάς, Φιλιππούλης, Τσακάλι, Σούλι, Νάτσης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Χαλάτσης, Τσιρογιάννης, Μπόντε.


Δαμασιακός (Κώστας Καζάκης): Μιγδάνης, Μπακαΐμης, Μόκας, Λέτσιος Κ., Ραπτοτάσιος, Λέτσιος Σ., Λούτσος, Καρατζόλης, Τσιάλτας, Ντόκος, Δούκας.


Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Βάιος Τσιτσανούδης με πρώτο βοηθό τον Κωνσταντίνο Αρχοντή και δεύτερο τον Θεόδωρο Καραμπούλα.

Δείτε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές μετά τη λήξη του αγώνα.



Δημήτρης Μπουκουβάλας - προπονητής Δωτιέας Αγιάς 




Κώστας Καζάκης - προπονητής Δαμασιακού



Θοδωρής Τσιάλτας - παίκτης Δαμασιακού

Οι διαιτητές στο ...μικροσκόπιο 

Το ... καρπούζι στη μέση προσπάθησε να μοιράσει η διαιτητική τριπλέτα και αυτό άφησε να καταλάβουν όλοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εκτός από το τελευταίο μισάωρο όπου υπήρχαν σοβαρές διαμαρτυρίες από το Δαμασιακό για 2 φασεις.


Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν ήταν δύσκολο καθώς έλειψαν οι φάσεις που η σφυρίχτρα "έπαιξε" το ρόλο της. Διαμαρτυρίες και μάλιστα έντονες για τους διαιτητές , από τους παίκτες και ειδικά από τους φιλαθλους του Δαμασιακού που ζήτησαν πέναλτι στο 76' σε ανατροπή του Λούτσου σε οριακό σημείο στην γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο επόπτης όμως το πήρε πάνω του και έδειξε φάουλ.
Λίγο αργότερα ίδιος βοηθός ο κ. Καραμπούλας , ακυρωσε το 1-1 του Δαμασιακού που σημείωσε ο Κατατζιόλης με σουτ. Λανθασμένα όπως ισχυρίζονται οι παίκτες του Δαμασιακού ο βοηθός σήκωσε οφσάιντ ενώ ο Τσιάλτας που πήρε την μπαλά καλυπτόταν από τον Ντελή (όπως και οι Ραπτοτάσιος και Καρατζιόλης που δεν ήταν εκτεθειμένοι). Στη συνέχεια της φάσης ο Τσιάλτας πήρε την κεφαλιά , η μπάλα γύρισε πίσω και κατέληξε στον Καρατζιόλη που έκανε το γκολ αλλά δεν μέτρησε αφού κόπηκε ως οφσάιντ.
Σε γενικές γραμμές αυτά ήταν τα δύσκολα σημεία και ήταν και τα δύο σε βάρος του Δαμασιακού.
Κάτι που προφανώς είδαν 1 ή 2 της ΕΠΣΛ από τις εξέδρες μιας και οι υπόλοιποι δεν έδωσαν το παρόν στον ημιτελικό....
Ποιος ξέρει το γιατί ???
Μήπως είχαν αλλες πιο σοβαρές δουλειές ?
Μήπως δεν πήγαν επειδή κάποια ή και οι 2 ομάδες δεν στήριξαν ή δεν θα στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές την παρούσα διοίκηση ??? Τι να πεις...
Άμα τους ξαναδούμε θα τους ρωτήσουμε για τις παραπάνω απορίες που τις εξέφρασαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου της Λάρισας που ξαφνιάστηκαν αρνητικά από την απουσία του ΔΣ της ΕΠΣ ΛΆΡΙΣΑΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.