Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νίκη με ανατροπή ο Δαμασιακός απέναντι στον Τύρναβο, ήττα το Βλαχογιάννι από την Αγιά με έντονα παράπονα για τη διαιτησία ( φώτο - βίντεο)

Τι κι αν έγινε η 26η αγωνιστική για το 
πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Λάρισας ;;; Όσο θολό ήταν το "τοπίο" στην κορυφή και στον πάτο της βαθμολογίας ,
άλλο τόσο ασαφές παραμένει μετά και τους χθεσινούς  (1/4/2018) αγώνες. 


Το ενδιαφέρον λοιπόν σε κορυφή και ουρά παραμένει αμείωτο για το ποιες ομάδες θα είναι στα μπαράζ ανόδου και ποιες στα play out. 

Μια ακόμα νίκη και το σιγουρεύει 100% ο Δαμασιακός 

Ο Δαμασιακός απέναντι πέτυχε σπουδαία νίκη με ανατροπή απέναντι στον Τύρναβο 2005. Η ομάδα του Νίκου Χρόνη με το τρίποντο αυτό έβαλε τέλος σε κάθε ψίθυρο και έκανε ακόμα ένα βήμα για να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί φέτος.
Ο ΑΟΔ έφτασε στους 38 βαθμούς, ενώ ο Τύρναβος 2005 παρέμεινε στους 31, έναν παραπάνω δηλαδή από τη Δήμητρα Γιάννουλης (είναι στην τετράδα των play out) στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τα τα μπαράζ της ουράς.


Με αρκετό κόσμο και δυνατό κατά διαστήματα αέρα, έγινε το παιχνίδι στο Δαμάσο. , αλλά και κρύο, με τον αέρα να είναι ευνοικός στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Τυρνάβου και στην επανάληψη για την γηπεδούχο ομάδα, τον Δαμασιακό.

Το ματς 

Ήταν ένα παιχνίδι δυνατό στο με αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και εκτός των δυο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο (ένα για κάθε ομάδα) δεν υπήρχαν άλλες σημαντικές φάσεις, πλην μιας για τον Τύρναβο που θα μπορούσε να κάνει το 0-2. Στην επανάληψη η ομάδα του Νίκου Χρόνη, μπήκε πιο δυνατά και έκανε την ανατροπή φτάνοντας στο 2-1,  το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλους αγώνα.

Νωρίς νωρίς ο Τύρναβος προηγήθηκε, όταν στο 7' ο Τζιόλας έβγαλε κάθετη προς τον Τσούτσα και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 30' ο Δαμασιακός έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Λούτσος μέσα στην περιοχή "έσπασε" την μπάλα στον Τσιάλτα και εκείνος με πλασέ έκανε το 1-1.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν "ταχύτητα" πίεσαν και στο 40' βρέθηκαν κοντά στο 2-1 όταν ο Ντόκος έκανε σέντρα για τον Τσεκούρα και εκείνος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Παναγιωτόπουλο, όμως πριν προλάβει να σουτάρει τον πρόλαβαν αμυντικοί.


Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν με περισσότερες δυνάμεις και πιο ορεξάτοι. Στο 60' ο Δαμασιακός πέτυχε την ανατροπή και πήρε το προβάδισμα όταν ο Κώστας Σουγλής εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το γκολ ήταν πολύ θεματικό και μπήκε από εκτέλεση από τη μεσαία γραμμή, πλάγια του γηπέδου και θύμισε το γκολ του Μπακαΐμη με το Βλαχογιάννι.
Ένα λεπτό αργότερα ο Τύρναβος απείλησε με φάουλ του Τζιόλα που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 68' ο Τζιόλας για τους φιλοξενούμενους έβγαλε τη σέντρα και ο Τσούτσας με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 87' ο Δαμασιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 όταν ο Λούτσος ξέφυγε ωραία στην αντεπίθεση έβγαλε τη σέντρα για τον Μπακαΐμη και αυτός με κοντινό σουτ προσπάθησε για το τρίτο γκολ, ωστόσο ο Παναγιωτόπουλος έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια.
Στα υπολοιπόμενα λεπτά το 2-1 δεν άλλαξε με τον Δαμασιακό να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

Δαμασιακός (Νίκος Χρόνης): Γκουτζουρέλας, Γεωργαντζιάς, Ντόκος, Μόκας, Ιωαννίδης, Τσιάλτας (84' Μούτσιος), Δούκας, Σουγλής Κ. (64' Μπακαΐμης), Μουσιάρης Δ., Τσεκούρας (55' Ραπτοτάσιος, 90+1' Δεληχάς), Λούτσος.


Τύρναβος (Νίκος Αλεξούλης): Παναγιωτόπουλος, Λιάκος, Αυλογιάρης, Γαλάνης, Τζιόλας, Μπάκος (64' Καραλής), Γανός, Μαυροδήμος, Τσούτσας (75' Ντουνούδης), Γκαντρής (70' Καλέσης Α.), Νάτσης.


Ν.Χρόνης : Η ομάδα έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό και νοοτροπία νικητή! !!

Ήταν ένα ακόμη γειτονικό ντέρμπι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον 5 αγωνιστικές πριν το τέλος. Ο αντίπαλός μας έχει έμπειρους παίχτες σε όλες τις γραμμές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. 


Παρόλο που αιφνιδιαστήκαμε και προηγήθηκε ο αντίπαλος στα πρώτα λεπτά, αντιδράσαμε σωστά, είχαμε καλή απόδοση και με υπομονή στο παιχνίδι μας καταφέραμε κ γυρίσαμε το ματς.
Ειναι η 4 φορά που γυρίζουμε ένα παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες εχουν νοοτροπία νικητή, ποδοσφαιρικό εγωισμό και παλεύουν μέχρι το τελος για τη νίκη. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ευχαριστουμε και τον κόσμο για την σημαντική στήριξη σε όλα τα παιχνίδια, αν και μερικοί πρέπει να καταλάβουν ότι βοηθάνε  την ομάδα επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των παιχτών και όχι κρίνοντας τις αλλαγές του προπονητή.
Ευχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλο το κόσμο !!!

Εντός έδρας ήττα, με έντονα παράπονα η Δόξα Βλαχογιαννίου κοντά στο Δωτιέα Αγιάς

Δυνατό αέρα είχαμε και στο γήπεδο του Βλαχογιαννίου όπου η τοπική Δόξα υποδέχτηκε το Δωτιέα Αγιάς. Οι γηπεδούχοι, που είναι προτελευταίοι στη βαθμολογία και με πεσμένη ψυχολογία, προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα μετά την εκτός έδρας ισοπαλία στο Συκούριο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι φιλοξενούμενοι που με τον Δημήτρη Μπουκουβάλα δείχνουν "αναγεννημένοι" με αυτή τη νίκη ελπίζουν ακόμα -βάσιμα- και στα μπαράζ ανόδου, μόνο που αυτό, δεν περνάει μόνο από το δικό τους "χέρι" αλλά και από τα αποτελέσματα των ομάδων που έχουν πιο πάνω τους.


Στο 5' ο Τσατσαλίδης άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους σε φάση όπου είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για διπλή επαφή της μπάλας  και με τα δύο χέρια του σκόρερ στην προσπάθεια του. Ο διαιτητής Καρακώστας και ο βοηθός Δ.Τέγος παρόλο που ήταν σε πολύ καλή θέση, άργησαν να δείξουν τη σέντρα, κάτι που έκαναν μετά από σύντομη διαβούλευση. Στη συνέχεια σύμφωνα με παίκτες των γηπεδούχων, ο διαιτητής Καρακώστας ρωτούσε τον Τσατσαλίδη αν βρήκε την μπάλα με τα χέρια και αυτό προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις στους γηπεδούχους που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτή τη φάση. Ο ίδιος ο σκόρερ πάντως, που στο πρώτο ημίχρονο είχε και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ισχυρίστηκε πως δεν χρησιμοποίησε χέρια.


Γενικά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τους φιλοξενούμενους να έχουν 1-2 ευκαιρίες περισσότερες. Στο 60' πάντως είχαμε άλλη μια φάση που οι γηπεδούχοι θεωρούν πως αδικήθηκαν. Ο Μπαντής μέσα στην περιοχή μαρκάρετε έντονα από τον Τσακάλι,  αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάλι διαμαρτυρίες.
Στο τελικό 0-2 έγινε με πέναλτι που κέρδισε ο Τσιρογιάννης σε ανατροπή από τον τερματοφύλακα Δ.Βλιώρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Τσατσαλίδης.
Δείτε στο βίντεο τα γκολ της αναμέτρησης καθώς και τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά και τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα, στον οποίο παρατηρητής ήταν ο Δαμασιώτης Νίκος Καλαμπούκας.



Δειτε τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΛ 

Δήμητρα Γιάννουλης - Αστραπή Ν. Πολιτείας 4-0
Σμόλικας Φαλάνης - ΑΕ Βουναίνων 1-0
Δόξα Αργυροπουλίου - Αετός Αμυγδαλέας 3-2
Οικονόμος Τσαριτσάνης - ΠΟ Ελασσόνας 2-1
Δαμασιακός - Τύρναβος 2005 2-1
Ηρακλής Λάρισας - Φαλανιακός 3-0
Δόξα Βλαχογιαννίου - Δωτιέας Αγιάς 0-2
Λάρισα 2012 - Κίσσαβος Συκουρίου 2-0

Η Βαθμολογία σε 26 αγώνες 

1. Οικονόμος Τσαριτσάνης 56
2. Ηρακλής Λάρισας 56
3. Σμόλικας Φαλάνης 48
4. Αετός Αμυγδαλέας 44
.................................
5. Δόξα Αργυροπουλίου 44
6. Δωτιέας Αγιάς 42
7. ΠΟ Ελασσόνας 39
8. Δαμασιακός 38
9. Λάρισα 2012 36
10. Κίσσαβος Συκουρίου 35
11. Τύρναβος 2005 31
..................................
12. Δήμητρα Γιάννουλης 30
13. Φαλανιακός 28
14. Βούναινα 26
15. Δόξα Βλαχογιαννίου 19
...................................
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 5

27η αγωνιστική
Σάββατο 14 Απριλίου
Ώρα 17:00

Δήμητρα Γιάννουλης - Σμόλικας Φαλάνης
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Δόξα Αργυροπουλίου
ΑΕ Βουναίνων - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Αετός Αμυγδαλέας - Δαμασιακός
ΠΟ Ελασσόνας - Ηρακλής Λάρισας
Τύρναβος 2005 - Δόξα Βλαχογιαννίου
Φαλανιακός - Λάρισα 2012
Κίσσαβος Συκουρίου - Δωτιέας Αγιάς


Πηγή - φωτο : athleticLarissa

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.