Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εντυπωσιακό το 5ο Φεστιβάλ Χορού του ΕΜΣΔ στο Δαμάσι, για την Παγκόσμια Μέρα Χορού (14 βίντεο + φώτο)

Χορούς και τραγούδια σχεδόν από όλη την Ελλάδα απολαύσαμε στο Δαμάσι, που για άλλη μια φορά γέμισε
παιδικές και εφηβικές φωνές μελών συγκροτημάτων από κεντρική και βόρεια Ελλάδα. 


Στο Δαμάσι την Κυριακή 29/4/2018, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα  Χορού, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 5ο Φεστιβάλ Χορού και για περισσότερες από 3 ώρες το θέαμα ήταν καταπληκτικό. Την εκδήλωση παρουσίασαν η φιλόλογος Σπυριδούλα Γρέπου και η φυσικοθεραπευτής Δέσποινα Δημάκη.


Εκτός του Ε-ΜΣ Δαμασίου, συνδιοργανωτές στο 5ο φεστιβάλ χορού, ήταν ο Δήμος Τυρνάβου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. 


Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, ο πρόεδρος του Δαμασίου Γιώργος Τσανάκας καθώς και ο πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Ε-ΜΣ Δαμασίου Πέτρος Δημάκης.


Ο Γιάννης Ζιάκος με το κλαρίνο του και η Ζέττα Λένα με τον Σούλη Γκιουλέκα στο τραγούδι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.


Καθοδήγησαν άψογα τους χορευτές και ψυχαγώγησαν περισσότερους από 2500 θεατές που βρέθηκαν στην πλατεία του ιστορικού και πανέμορφου χωριού της Θεσσαλίας.


Από τη μια το μεσημέρι εκατοντάδες μικροί χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δικαιολογημένα απέσπασαν το χειροκρότημα των θεατών που γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία.



Οι χορευτές και οι χορεύτριες παρουσίασαν χορούς, σχεδόν από όλα τα μέρη της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ στο φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα χορού, είδαμε και μοντέρνο χορό. 



Χοροί από Μακεδονία, Θράκη, Πόντο, Ήπειρο, Θεσσαλία, αλλα και χοροί των Βλάχων ακούστηκαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο. Οι δε στολές που είδαμε από όλες αυτές τις περιοχές...απλά καταπληκτικές και συνάμα εντυπωσιακές!!!


Πρώτα στο χορό εμφανίστηκαν τα Νήπια από τον Εκπολιστιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Δαμασίου και την Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού ο Αμπελώνας, που χόρεψαν Τσακώνικο και Γερακίνα.


Συγκροτήματα του Εκπολιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου, του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου και Μορφωτικού Συλλόγου Συκεάς χόρεψαν Μπεράτι, Δημάκη μου Λεβέντη και Πως το τρίβουν το πιπέρι, τραγούδια της Θεσσαλίας.


Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου Τρικάλων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βλαχογιαννίου χόρεψαν Βασιλικός θα γίνω και άσπρο τριαντάφυλλο κρατώ τραγούδια της Ηπείρου.


Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γόννων & Λαογραφικό μουσείο, η Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού "ο Αμπελώνας", χόρεψαν Ματσκαντάνα και τσάμικο Πενταλόφου, τραγούδια της Μακεδονίας.


Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης, ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Ροδιάς - ΚΕΛΕ Τυρνάβου και ο Σύλλογος Γυναικών Αμουρίου "Αγία Παρασκευή" χόρεψαν Ζωναράδικο, Ποδαράκι και Καστρινό, τραγούδια της Θράκης.


Η εκδήλωση για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ στο ΔΑΜΑΣΙ την Κυριακή 29/4/2018 - και το 5ο φεστιβάλ χορού του ΕΜΣ Δάμα σου,  συνεχίστηκε με χορούς του Πόντου. Έπαιξαν οι μουσικοί Κυριακίδης, Παπαδόπουλος και Ευθυμιάδης.


Ο Ποντιακός Σύλλογος Λουδία "Οι Αετοί του Πόντου", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Πέντε Βρυσών Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ποντίων Μενεμένης Θεσσαλονίκης και η Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης χόρεψαν και μας ξεσήκωσαν με τα Εμπροπις,Τικ μονόν και διπλόν, Ούτσαι-Σαμσόν, Κότσαρι, Ομαλ, Κελ τικ, Κοτσαγκέλ και Τας, τραγούδια του Πόντου.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σμιξιωτών " Η ωραία Βασιλίτσα", ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδιωτών Λάρισας "Γεωργάκης Ολύμπιος", ο Μορφωτικός Σύλλογος Βερδικούσιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδέλας χόρεψαν Μια Κυριακίτσα το πρωί και Ζαχαρούλα, τραγούδια των Βλάχων.


Σειρά πήρε η Αθλητική Ένωση Λάρισας "Προμηθέας" με 3 τμήματα. Τα κορίτσια, οι αγαπημένες Μαζορέτες, χόρεψαν  μοντέρνους χορούς μιας και χορός δεν είναι μόνο οι παραδοσιακοί χοροί.


Στο 2ο μέρος των χορών της Θεσσαλίας, χόρεψαν παιδιά από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Δαμασίου και τον Μορφωτικό Σύλλογο Βερδικούσιας, Βάτους και αγκάθια καθώς και ένας λεβέντης χόρευε.


Η Λέσχη Πολιτισμού Νεάπολης Λάρισας, ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελάφου Κατερίνης "η Ελαφίνα" και ο Σύλλογος Βερδικουσιωτών Νόμου Λάρισας χόρεψαν στο δεύτερος μέρος του αφιερώματος στην Ήπειρο, Συρτό κοφτό και Καπέσοβο.


Στη δεύτερη ενότητα των χορών της Μακεδονίας νέοι και νέες του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέοι Πόροι Κατερίνης, του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μορφοχωρίου Λάρισας καθώς και της Λέσχης Πολιτισμού Νεάπολης Λάρισας, χόρεψαν Ράϊκο, Τρεχάτο και Λιτό.


Τελευταίο συγκρότημα ήταν τα κορίτσια του ΕΜΣ Δαμασίου που χόρεψαν μοντέρνο χορό και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.


Στο τέλος του 5ου Φεστιβάλ Χορού για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ στο Δαμάσι, έγινε η απονομή - ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των συγκροτημάτων όπως ήταν ήταν φυσικό, οι σύλλογοι που παραβρέθηκαν στο Δαμάσι και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στα μέρη τους.


Οι εθελοντές του ΕΜΣΔ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξυπηρετήσουν χορευτές και επισκέπτες. Στο τέλος της εκδήλωσης που η πλατεία ήταν ελεύθερη για χορό σε όλους, οι εθελοντές μέλη του ΕΜΣΔ, παρά την κούρασή τους,  μας πρόσφεραν θέαμα και κέφι με εντυπωσιακό τους χορό.


Ο Γιάννης Ζιάκος, η Ζέττα Λένα και ο Σούλης Γκιουλέκας έδωσαν για άλλη μια φορά ρεσιτάλ ερμηνείας και όπως ήταν φυσικό ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία και που γύρω πεζόδρομους.


*** Συγχαρητήρια σε ολους και του χρόνου με υγεία, πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε που λέει και το τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου.

*** Τα βίντεο θα εμφανίζονται στο άρθρο όταν είναι έτοιμα στο καναλί μου (Αστέριος Στέλιος ΑΣ) στο YouTube 

*** Οι χοροί που αναφέρονται στο άρθρο είναι αυτοί που υπάρχουν στο βίντεο. Τα παιδιά χόρεψαν περισσότερους χορούς.


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.