Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ούτε να πεθάνεις στην Ελλάδα του 2020. Το δράμα μιας μητέρας που έχασε το παιδί της

Το δράμα ... του δράματος, στην Ελλάδα του 2020.  Ούτε να πεθάνει δεν μπορεί κανείς και να κηδευτεί, αν είναι υπέρβαρος...
Να έχεις τον πόνο σου ως γονιός, που βρήκες το παιδί σου νεκρό στο σπίτι και εκτός αυτού του τραγικού συμβάντος,  να έχεις να απέναντί σου και ενα κράτος, που δεν μπορεί να σε βοηθήσει να το κηδέψεις. Αιτία αυτού του προβλήματος, είναι το γεγονός πως ο άτυχος νέος, ήταν υπέρβαρος. Μεγάλη Τρίτη της εβδομάδας των παθών Του Κυρίου και μία οικογένεια στη Λάρισα, στην οδό Αεροδρομίου (στα όρια της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη) ζει το δικό της δράμα. 


Η μάνα επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε νεκρό τον 20χρονο γιο της. Ότι χειρότερο για ένα γονιό. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι φτωχή και δεν μπορεί να σηκώσει τα βάρη της κηδείας του 20χρονου. Η μητέρα με 4 παιδιά, τα δύο βρίσκονται στην Κιβωτό του Κόσμου, απευθύνει έκκληση προς τους Λαρισαίους να τη συνδράμουν καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να κηδέψει το παιδί της.
Όπως πληροφορηθήμακε, από το μεσημέρι που βρέθηκε νεκρός, η σωρός του παραμένει στο σπίτι, επειδή τίποτα διαδικαστικό δεν μπορεί να λειτουργήσει, λόγω του βάρους του. Το γραφείο κηδειών, (όπως μας μεταφέρθηκε και σας το παραθέτουμε) ζήτησε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσόν, από το σύνηθες, λόγω του πολύ μεγάλου βάρους του... Τους είπαν χρειάζεται ειδική μεταφορά με γερανό, ειδικό φέρετρο που δεν υπάρχει έτοιμο σε τέτοιες διαστάσεις κλπ. Η οικογέγεια δεν έχει αυτό το ποσό και ψάχνει όπως μπορεί - μέσα στον πόνο και την οδύνη της, να βρει μια λύση.
Αστυνομικοί του Α.Τ. Λάρισας, όπως έγινε γνωστό, απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του θανάτου του. Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του, αλλά η μεταφορά του είναι αδύνατη μέχρι στιγμής. 


Από το νεκροτομείο μόλις άκουσαν το βάρος του (περίπου 300 κιλά μας είπαν), αμέσως είπαν δεν έχουμε τις υποδομές για νεκροψία - νεκροτομή. Ούτε τραπέζι που αντέχει τόσο βάρος υπάρχει, αλλά ούτε και ψυγείο που να τον χωράει, μάθαμε...
Πως να κάνουν και ιατροδικαστές της δουλειά τους όταν το κράτος δεν τους παρέχει τα απαραίτητα ???
Απίστευτα και τραγικά τα όσα συμβαίνουν σε μια Ευρωπαϊκή χώρα το 2020. Να υποθέσουμε πάντως, πως η εύκολη λύση θα είναι να βρεθεί ένας καρδιολόγος, να υπογράψει πως πέθανε από καρδιολογικά ζητήματα, έτσι ώστε να κρύψουνε για άλλη μια φορά, "κάτω από το χαλί", το πρόβλημα, με τις ανύπαρκτες υποδομές του κράτους. Μέχρι γερανό και την πυροσβεστική έψαξαν για να βοηθήσουν...αλλά ακόμα όσο τραγικό και αν ακούγεται, δεν κατέστη εφικτό να μεταφερθεί η σωρός του άτυχου νέου στο νεκροτομείο. 
Νέα στοιχεία :
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, σήμανε "συναγερμός" στο διαδίκτυο από μαμάδες Λαρισαίες που κοινοποίησαν το πρόβλημα για να βρεθεί λύση και κάπως έτσι μάλλον πήρε μπρος ...η ανθρωπιά μας.
Αργά κοντά στα μεσάνυχτα, οι νεότερες πληροφορίες, μας λένε πως οι προσπάθειες πυροσβεστικής, αστυνομίας και δήμου, "συντονίστηκαν" και έδωσαν λύση... Σύφωνα πάντως με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέλαβε άγνωστη Λαρισαία και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και συμπολίτης μηχανικός τα έξοδα γερανού για τη μεταφορά του νεκρού παιδιού, και τα έξοδα κηδείας. Λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν κατέστη εφικτό να μάθουμε ποιος και αν τελικά έδωσε τη λύση σε αυτό το δράμα. 

Μακάρι πάντως, να βρέθηκε λύση έστω και με αυτή την καθυστέρηση, για μπορέσουν οι οικείοι του άτυχου νέου, να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία όπως αρμόζει.
Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, των απλών ανθρώπων, των φορέων λειτούργησαν όπως φαίνεται και αυτό είναι πολυ ελπιδοφόρο . 
Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του παιδιού και κουράγιο στην οικογένεια του.

ΥΓ : Αυτή η χώρα τελικά, θέλει ακόμη πάρα πολύ δουλειά για να την πεις αναπτυγμένη και με τον απαραίτητο πολιτισμό...εφόσον για μια τέτοια ειδική περίπτωση δεν μπορεί να βρεθεί άμεσα λύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.