Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Χ.Ταμπαθάνης : Πέρασα δύσκολα με τον κορωνοϊό, αλλά δε θα το θυμάμαι σαν άσχημο όνειρο αλλά σαν δώρο Θεού, έγινα δυνατότερος !!!

Νικητής στο σπίτι του επέστρεψε την Μεγάλη Τετάρτη, ο Χαρίλαος Ταμπαθάνης που για 14 μέρες νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με Κορωνοϊό.
Κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα πλέον (όλοι τους έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την καραντίνα), ξέρει πως για αρκετές μέρες ακόμα πρέπει να προσέχει πολύ, μιας και το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι εξασθενημένο. Φανερά χαρούμενος, αλλά και ταλαιπωρημένος, τονίζει πως πέρασε δύσκολα με πολλές επιπλοκές, αλλά όλο αυτό δεν θα το θυμάται σαν άσχημο όνειρο,  αλλά σαν δώρο Θεού επειδή έγινε δυνατότερος !!!


Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, σαν κεραυνός είχε πέσει στην επαρχία Τυρνάβου και τη Λάρισα, η είδηση πως ο καταξιωμένος ΩΡΛ Χαρίλαος Ταμπαθάνης, έχει κολλήσει τον κορωνοϊό, που μέχρι τώρα έχει σκοτώσει περισσότερους από 152.000 συνανθρώπους μας παγκοσμίως. Κι όμως, ο Χαρίλαος Ταμπαθάνης χωρίς 2η σκέψη, τιμώντας τον όρκο του στον Ιπποκράτη, έδωσε από μόνος του στη δημοσιότητα το όνομα του και αυτό για να προστατέψει τους ασθενείς του, που τον επισκέφθηκαν στα ιατρεία του σε Λάρισα και Τύρναβο. Αυτό, δεν το έχει τολμήσει κανείς άλλος ιδιώτης γιατρός μέχρι τώρα σε όλη την Ελλάδα και από μόνο του δείχνει το ήθος του ανθρώπου και την συνέπεια του ως επαγγελματίας. Ήθος, που πήρε όπως μας είπε, από τον πατέρα του που τον εκτιμά, τον σέβεται και του λείπει πολύ, μιας και τον περασμένο Φεβρουάριο τον "έχασε και έφυγε" από κοντά τους. Μάλιστα όπως μας είχε πει χαρακτηριστικά μέσα από το θάλαμο αρνητικής πίεσης όπου νοσηλευόταν, στο ΠΓΝ Λάρισας, δεν τον νοιάζει αν θα κλείσουν τα ιατρεία του, πάρα μόνο να είναι καλά όσοι τον επισκέφθηκαν ως γιατρό. 


Μέσα από την αποκλειστική του Δήλωση στο https://asteriosstelios.blogspot.com/?m=1  αλλά και στο βίντεο που θα δείτε πιο κάτω ο Χάρης όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, εκφράζει ολόψυχα το ευχαριστώ του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΓΝΛ.


Τους αποκαλεί ήρωες του και έτσι είναι... αυτοί οι άνθρωποι, εδώ και 2 μήνες περίπου, δίνουν μάχη με όλους και όλα, για να γίνουν καλά όσοι νοσούν από τον covid19. Μαλίστα σε αρκετές περιπτώσεις, όπως μας είπαν γιατροί και νοσηλευτές, ο κόσμος έξω, μόλις μαθαίνει πώς εργάζονται στο λοιμωδών του ΠΓΝΛ, αλλάζουν έντρομοι πεζοδρόμιο. Και αυτό από μόνο του είναι τραγικό για την κοινωνία μας, απέναντι σε ανθρώπους που ρισκάρουν πολλά... σχεδόν για το τίποτα.

Δείτε αυτούσια την δήλωση του Χαρίλαου Ταμπαθάνη :

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την μνηστή μου , την οικογένεια μου, την γραμματέα μου, όλους τους συγγενείς , φίλους, συναδέλφους και τους συμπολίτες (ασθενείς μου και μή) για τη συμπαράσταση τους και τις προσευχές τους, που εισακούστηκαν .Το ευχαριστώ όμως είναι πολύ λίγο για τους ήρωες που κατάφεραν και με έσωσαν μετά την επιδείνωση της υγείας μου. Χάρη σ' αυτούς, κατάφερα να επιστρέψω στην οικία μου την Μεγάλη Τετάρτη 15/04/2020 μετά από νοσηλεία 14 ημερών .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους : Ιατρούς, νοσηλευτές καθώς επισης και τους ακτινολόγους , ΕΚΑΒ , καθαρίστριες και τραπεζοκόμους που πρέπει να τους σεβόμαστε και να τους τιμάμε όλοι μας, καθημερινά, εφόρου ζωής.


Είναι οι ήρωες μου, οι ήρωες μας !!!
Κάνουν υπαράνθρωπές προσπάθειες , δεν καταλαβαίνουν από κούρασή ούτε απο φόβο. Το μόνο που νιώθουν είναι αγωνία για τους ασθενείς τους και προσπαθούν και δίνουν όλη τους την αγάπη πέρα από τις γνώσεις τους, για να μας αποθεραπεύσουν όλους και να μας στείλουν υγίεις στις οικογένειες μας.
 Αυτοί είναι οι Ήρωες μας : 
- Διευθυντής : καθηγητής Γεώργιος Ν. Νταλέκος,
- Οι θεράποντες ιατροί :Σάρα Γεωργιάδου ( Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος , επιμελήτρια Β παθ. κλινικής) Μιχαήλ Αναστασία (Παθολόγος , επιμελήτρια Α παθ. κλινικής) Στέφος Άγγελος (Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος , επιμελητής Α παθ. κλινικής) Ντάιος Γεώργιος (Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Π.Θ.) Γατσέλης Νικόλαος (Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Π.Θ)
- Νοσηλευτικό προσωπικό : Μακρίδου Μιχαλίτσα, Γεωργίου Ελένη , Στραβέλλα Σουλτάνα, Φετβατζής Αντώνιος, Μπέκος Αποστόλος, Μητσούλη Ελένη , Κρίκη Ελένη, Νικολαίδου Ερασμία, Καραδόντας Ιωάννης,  Τσιτσανούδη Ελευθερία , Μπαράκου Αμαλία , Μουστάκα Γεωργία, Ζιάγκας Χαράλαμπος, Ντέλλα Αρετή, Βογιατζή Νίκη, Παππάς Σωτήριος, Γουργιώτη Αικατερίνη, Θάνου Λαμπρίνη, Γάλλου Αθηνά, Νούσια Δήμητρα, Κουτόβα Κερασία, Μπλιάμπλια Όλγα, Τούσια Αθανασία, Τζανάκα Άννα.
Πέρασα δύσκολα με πολλές επιπλοκές, αλλά δε θα το θυμάμαι σαν άσχημο όνειρο αλλά σαν δώρο Θεού !!! Έγινα δυνατότερος !!!
Εύχομαι κανένας συμπολίτης να μην νοσήσει από τον Κορωνοϊό. Δυστυχώς όμως, έχουμε μακρύ δρόμο με αυτό τον άγνωστο - αόρατο εχθρό. Με αγάπη όμως και πίστη στο Θεό, με υπομονή και σεβασμό στα μέτρα της κυβέρνησης και με εμπιστοσύνη στους Ήρωες Ιατρούς και νοσηλευτές  , θα είστε υγιείς και θα τα καταφέρετε. Τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση σε όλους τους νοσούντες . Ευχές για ένα καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους σας, με υγεία !!!


17/4/2020 Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από την Ελληνική Κυβέρνηση : 
Ανακοινώνουμε 17 νέα κρούσματα και 3 καταγεγραμμένους θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.224 και των θυμάτων σε 108. Παραμένουν διασωληνωμένοι 71 συμπολίτες μας, ενώ 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.