Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυλαία για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και επίσημα. Η επόμενη μέρα

Αυτό ήταν ότι είδαμε. ..είδαμε. Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τέλος και κατοχύρωση βαθμολογιών ως είχαν μέχρι τώρα.
Με απόφαση της ΕΠΟ "Λουκέτο" θα έχουμε  στα πρωταθλήματα Γ΄Εθνικής αλλά και τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ. Ολα αυτά εξαιτίας της πανδημίας του #covid19. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Αετός Μακρυχωρίου που προπορευόταν στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΛ, προβιβάζεται στη Γ΄Εθνική.


Στην ουρά ισχύουν τα ίδια, (ως έχει η βαθμολογία) αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να υπάρξει αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, έτσι ώστε τη νέα ποδοσφαιρική χρόνια να υπάρχουν στη Α' κατηγορία δύο όμιλοι. Για να συμβεί αυτό ίσως να μην πέσουν φέτος οι ομάδες που είναι για υποβιβασμό. Όλα αυτά πάντα με το βλέμμα στις εξελίξεις με τον κορωνοϊό. Γιατί αν επιστρέψει η πανδημία το φθινόπωρο, για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε??? Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης, σε επικοινωνία που είχαμε, μας είπε πως θέλει να βρεθεί τρόπος να υπάρχουν τα πρωταθλήματα και οι ομάδες και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού Λάρισας, αν φυσικά το επιστρέψουν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό. Λύσεις και σενάρια εξετάζονται πολλά, αλλά ακόμη ανακοινώσεις, όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να γίνουν.
Από την άλλη πάλι, αν γίνουν τα πρωταθλήματα, αλλά διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, από που θα προκύψουν τα έσοδα για να πληρωθούν παίκτες - προπονητές κλπ ???
Με την διαφαινόμενη οικονομική ύφεση λόγω παρατεταμένης καραντίνας, πολλοί χορηγοί του ποδοσφαίρου ίσως να έχουν πρόβλημα στο να αντεπεξέλθουν. Από που θα βρεθούν αυτά τα έσοδα αν χαθούν ??? Και δεν είναι μόνο αυτά ... με τα μέτρα περιορισμών, πολλά πάρτυ και χοροεσπερίδες πολύ πιθανόν να μη γίνουν και αυτό θα είναι μεγάλος βραχνάς για τα οικονομικά των ομάδων.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για όλη τη χώρα και τον όλο τον κόσμο γενικότερα. Σίγουρα προέχει η υγεία, αλλά και το ποδόσφαιρο αποτελεί διέξοδο για πολλούς από εμάς. Με όσα συμβαίνουν τελευταία, δυστυχώς πολλές θα είναι οι ομάδες που δεν θα μπορέσουν να κατέβουν στα πρωταθλήματα όταν και αν αρχίσουν 
Δείτε την οριστική βαθμολογία της ΕΠΣ Ν. Λάρισας.
Η βαθμολογία (24η αγωνιστική):
1. Μακρυχώρι 55-10 61
2. Π.Ο.Ε 51-10 60
3. Φαλανιακός 54-19 52
4. Δωτιέας Αγιάς 32-12 38
-------------------------------------------------
5. Σμόλικας 37-24 38
6. Κιλελέρ 23-25 36
7. Αμπελιά 35-28 34
8. Αβέρωφ 25-24 33
9. Μαυροβούνι 26-25 32
10. Αχιλλέας Φ. 25-37 29
-------------------------------------------------
11. Αργυροπούλι 23-47 23
12. Δαμασιακός 22-33 20
13. Τύρναβος 22-38 20
14. Βλαχογιάννι 16-44 17
--------------------------------------------------
15. Αμπελωνιακός 25-44 15
*Η Λάρισα 2012 έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τα τοπικά πρωταθλήματα και τη Γ’ Εθνική:
«Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων.
Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.
Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.