Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βουβή - Αποκαρδιωτική Ανάσταση κεκλεισμένων των θυρών & μικροφώνων- Χριστός Ανέστη απ τα μπαλκόνια το 2020 (βίντεο)

Χριστός Ανέστη! !!
Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού, οι μισούντες Αυτόν !!!
Χρόνια Πολλά - Χρόνια Καλά απανταχού Δαμασιωτες - Δαμασουλιώτες, συνδημότες στο Δήμο Τυρνάβου, Λαρισαίοι, Θεσσαλοί, Θεσσαλονικείς - Αθηναίοι, Κύπριοι και απαχταχου ανα την υφήλιο, φυλές των
Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών ! !!
Σας ετοίμασα αυτό το βίντεο από την Ανάσταση στο χωριό, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά τελέστηκε χωρίς κόσμο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου ...


Ήταν μια αποκαρδιωτικη εικόνα που σίγουρα δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε. .. Αλλωστε εκκλησία χωρίς τους πιστούς δεν είναι εκκλησία (αν δείτε στο λεξικό, εκκλησία ορίζεται το πλήθος των πιστών και όχι το κτίριο). Τι να κάνουμε όμως, αυτό αποφάσισαν οι από "Πάνω" μας για το ...καλό μας κι έτσι περιοριστήκαμε αναγκαστικά στον εκκλησιασμό μας μέσω τηλεόρασης.

Οι πόρτες της εκκλησίας κλειστές, όπως και τα μικρόφωνα, ο κόσμος που γέμιζε τέτοια μέρα τον Ιερό Ναό και τον προαύλιο χώρο, απουσίαζε ελέω των αποφάσεων για την πανδημία του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και την Ιερά Σύνοδο της Ελληνοορθόδοξης εκκλησίας. Ευτυχώς αρκετοί ήταν οι συγχωριανοί που είχαν φωταγωγημένα τα σπίτια τους και αντάλλαξαν το Χριστός Ανέστη και ευχές  από τα μπαλκόνια. Σπάνιες εικόνες από μια βουβή Ανάσταση χωρίς πιστούς και χωρίς Θεία Κοινωνία.


↪ Κάντε #εγγραφή - #subscribe στο κανάλι Asterios Stelios AS στο #YouTube και δείτε το βίντεο της Αναστάσεως.


Ζήτησα από τον εφημέριο της εκκλησίας μας, πάτερ Γεώργιο Τζήκα να μου επιτρέψει να κάνω Ζωντανή Μετάδοση την Ανάσταση και μου είπε πως τους το απαγορεύει η Μητρόπολη με εγκύκλιο που τους απέστειλε. Πήραμε το Άγιο Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως Του Κυρίου μας, που αυτή τη φορά δεν ήρθε από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως Του Κυρίου από τα Ιεροσόλυμα, αλλά ήταν από το καντήλι της Πλατυτέρας Των Ουρανών της Υπεραξίας Θεοτόκου από το Ιερό (μπροστά από Αγία Τράπεζα)και το μεταλαμπαδεύσαμε σε όσους πιστούς βρήκαμε μπροστά μας...όπως ακριβώς έπραξαν οι Απόστολοι με το λόγο Αγάπης και Δικαίου Του Κυρίου Ιησού Χριστού. Μετά πήγαμε στα μνήματα στη "Βασιλοπούλα"( όπως λέγεται το νεκροταφείο του Δαμασίου) και ανάψαμε με το αυτό το Άγιο Φως τα προσφιλή μας πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή. Έτσι θέλει η παράδοση μας έτσι κάναμε.


Η συγκίνηση μου στο ρεπορτάζ, από την αποκαρδιωτική εικόνα που κατέγραφα, δεν μου επέτρεψε να πάω σε περισσότερες γειτονιές και σας ζητώ συγνώμη. Όσοι πάντως έχετε βίντεο από τη γειτονιά σας ή την ενορία σας μπορείτε να μου το στείλετε στα προφίλ μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ( Asterios Stelios ASnews - Αστέριος Στέλιος - Asterios Stelios ) ή στο email μου asterios210@Gmail.com 


Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους τους Ανθρώπους !!!

↪ Κάντε #εγγραφή - #subscribe στο κανάλι Asterios Stelios AS στο #YouTube και βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε περισσότερα και ομορφότερα βίντεο από την περιοχή μας.

https://www.youtube.com/user/asterios210


Αναστήτω ο Θεός – Πάσχα Ιερόν (Στιχηρά του Πάσχα)

Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν !!! 

Πάσχα ιερόν ημίν, σήμερον αναδέδεικται, Πάσχα καινόν, Άγιον Πάσχα μυστικόν, Πάσχα πανσεβάσμιον, Πάσχα Χριστός ο λυτρωτής, Πάσχα άμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα των πιστών, Πάσχα το πύλας υμίν, του Παραδείσου ανοίξαν, Πάσχα πάντας αγιάζον Πιστούς.
Ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού και οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν.
Αι Μυροφόροι γυναίκες, όρθρου βαθέος, επιστάσαι προς το μνήμα του Ζωοδότου εύρον Άγγελον, επί τον λιθον καθήμενον, και αυτός προσφθεγξάμενος, αυταίς ούτως έλεγε. Τι ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών; τι θρηνείτε, τον άφθαρτον ως εν φθορά; απελθούσαι κηρύξατε, τοις αυτού Μαθηταίς.
Στιχ.δ΄Αύτη η ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή.
Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου Πάσχα, Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε, Πάσχα εν χαρά αλλήλους περιπτυξώμεθα, ω Πάσχα λύτρον λύπης και γαρ εκ τάφου σήμερον, ώσπερ εκ παστού, εκλάμψας Χριστός, τα γύναια χαράς έπλησε λέγων, Κηρύξατε Αποστόλοις.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.