Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο γιατρός από τον Τύρναβο, συν 5 επαφές του με covid19 και ο Θεός να βάλει το χέρι Του

Αγωνία, ανησυχία και φόβος... Αυτά έχουν κυριεύσει την συντριπτική πλειοψηφία όσων ζουν στην επαρχία Τυρνάβου, αλλά και όσων έχουν έρθει σε επαφή με τον Χαρίλαο Ταμπαθάνη, που
νοσηλεύεται για 6η μέρα στο ΠΓΝ Λάρισας και δίνει μάχη για να νικήσει το κορωνοϊό.
Ο γιατρός, συν πέντε επαφές του μέχρι στιγμής και ο Θεός να βάλει το χέρι Του, να μείνουμε εκεί, είναι τα κρούσματα από τις επαφές του 47χρονου. Μακραίνει δυστυχώς, μέρα με την ημέρα, η λίστα με τους συμπολίτες μας που κόλλησαν τον κορωνοϊό και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ανήκουν στις επαφές του γιατρού ΩΡΛ από τον Τύρναβο, Χαρίλαο Ταμπαθάνη.


↪1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα ο ίδιος, που μάλιστα είχε το σθένος να ενημερώσει τους ασθενείς του, αλλά και όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του, πως έχει τον κορωνοϊό covid-19.
Από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΠΓΝΛ, όπου  συνεχίζει να νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία και με τη βοήθεια οξυγόνου, ο Χαρίλαος Ταμπαθάνης, περιγράφει τη μάχη που δίνει με τον κορωνοϊό. «Υπήρχε μια ανησυχία για διασωλήνωση μέσα στο Σάββατο, είχε επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία μου αλλά με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας τα καταφέραμε».


Σύμφωνα με τον ίδιο, ήρωες είναι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά τη μεγάλη μάχη.
«Είμαι κατενθουσιασμένος γιατί μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όλοι τους κάνουν θαύματα. Οφείλουμε ένα μεγάλο χειροκρότημα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους».


↪Ακολούθησε ένα 24ωρο αργότερα το 2ο κρούσμα, ο 75χρονος από το Δαμάσι, που τον είχε επισκεφθεί (εις διπλούν) στο ιατρείο του στον Τύρναβο στις 24 και 26/3/2020. Με την άμεση κινητοποίηση της οικογένειας του, βρέθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο όπου άμεσα (πριν καλά καλά βγει η διάγνωση αν είναι θετικος) άρχισε να του χορηγείται η κατάλληλη για τον κορωνοϊό, φαρμακευτική αγωγή. Πλέον ο 75χρονος, που αναρρώνει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιθανόν να πάρει εξιτήριο, πιο γρήγορα από τον 47χρονο Τυρναβίτη γιατρό που έχει υποστεί πνευμονία βαριάς μορφής.


↪Στη συνέχεια Κυριακή 5/4 ήταν το 3ο κρούσμα από τις επαφές του. Η 29χρονη αρραβωνιαστικιά του γιατρού που βγήκε θετική την Κυριακή 5/4 πήγε με ασθενοφόρο το Σάββατο στο ΠΓΝ Λάρισας, της έγινε η εξέταση  και της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.  Επειδή ήταν ασυμπτωματική, πήρε εξιτήριο για να συνεχίσει την καραντίνα στην οποία ήταν, από το σπίτι τους με το γιατρό. Όπως ενημερώθηκα είναι καλά ενώ σε καραντίνα παραμένουν όπως μας είπε ο γιατρός και όσοι οικείοι τους ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι.


↪Σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα, έγινε γνωστό πως άλλοι τρεις - κάτοικοι Λάρισας, που είχαν έλθει σε επαφή με τον Τυρναβίτη γιατρό, έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό. Είναι ένα ζευγάρι 65 και 60 ετών και μία γυναίκα υπερήλικας, μέλος της οικογένειας. Το κακό στην όλη ιστορία είναι πως (εκτός του γεγονότος πώς κόλλησαν τον covid-19) τα τρία άτομα είχαν κάνει και πριν από λίγα 24ωρα το μοριακό τεστ στο ίδιο εργαστήριο στο οποίο, αυτή τη φορά,  βρέθηκαν θετικοί, ενώ τότε ήταν αρνητικό. Αυτό συμβαίνει, όπως μας είπαν οι ειδικοί, επειδή πολλές φορές, όταν κάποιος είναι ασυμπτωματικός το τεστ τους δείχνει αρνητικούς. Η άλλη περίπτωση φυσικά είναι, στο μεσοδιάστημα να έχουν κολλήσει από αλλού τον ιό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ο κος Ντίνος Γιαννακόπουλος, τα τρια άτομα οριοθέτησαν την επαφή τους με το γιατρό 14 ημέρες πριν... Και αυτό από μόνο του ως στοιχείο είναι ανησυχητικό. Τα τρία αυτά άτομα βρέθηκαν θετικά σε εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης.Ηδη διενεργείται ενδελεχής έλεγχος στο περιβάλλον του Ιατρού άλλα και με όποιους είχε έρθει σε επαφή.


Στο σύνολο,  (με τον γιατρό), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το περιβάλλον του είναι 6. Όλοι πλέον, στην τοπική μας κοινωνία έχουν αρχίσει βάζουν στο μυαλό τους τα χειρότερα όπως μας λένε, μιας και οι ασθενείς που επισκέφθηκαν τα ιατρεία του, του είναι αρκετοί και μαζί με τους οικείους τους ...ακόμη περοσσότεροι. 


Τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δέχομαι είναι πάρα πολλά από ανθρώπους που φοβούνται και θέλουν να μάθουν από που να προφυλαχτούν... Οι φήμες ακόμη περισσότερες και η παράνοια σε ορισμένες περιπτώσεις. ..έχει φτάσει ταβάνι.
Για αυτό, όπως πάντα με συνέπεια και πραγματικά στοιχεία, φροντίζω να σας ενημερώνω. Όσο έχω πληροφόρηση και στοιχεία θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην περιοχή μας. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο, σε πιο σημείο είναι η έρευνα για την ιχνηλάτηση των επαφών του γιατρού (εξ αιτίας του ιατρικού απορρήτου) ...αυτό που ξέρουμε όμως σίγουρα,  είναι πως τα σενάρια και οι φήμες που βγαίνουν καθημερινά πάνε να τρελάνουν εντελώς τους κατοίκους της επαρχίας Τυρνάβου και Λάρισας. Το άγχος και η αγωνία βλέπετε, σε συνδυασμό με την ύψιστη επικινδυνότητα αυτού του φονικού ιού, αποτελούν το χειρότερο "κοκτέιλ" για όλους όσοι ζουν με τον φόβο μην κολλήσουν. Και πως να μην φοβούνται όταν μέχρι το πρωι της Τετάρτης 8 Απριλίου είχαν πεθάνει από τον κορωνοϊό - covid19 περισσότεροι από 82.000 συνάνθρωποί μας σε όλη τη γη. 


Αυτός ο φονικός ιός που έγινε πανδημία γρήγορα και έκλεισε στα σπίτια του, σχεδόν όλο τον πλανήτη, όπως λένε οι ειδικοί, δεν κάνει διακρίσεις για το που και ποιον θα χτυπήσει... Η μόνη αποτελεσματική λύση που περιορίζει τον covid19 μέχρι στιγμής, αποδυκνείεται το #ΜένουμεΣπίτι και η ευλαβική τήρηση όσων μας προτείνουν οι αρμόδιοι. 



Πάντως όσον αφορά το ιατρείο του κυρίου Ταμπαθάνη στον Τύρναβο και όσους το επισκέφθηκαν, τα μηνύματα που έχουμε είναι αισιόδοξα. Σε νέα επικοινωνία που είχαμε με την γραμματέα του, μας είπε πως έχει καθημερινή επικοινωνία με τους 24 που πήγαν στο ιατρείο εκείνες τις μέρες (από 19/3 έως 31/3 που το έκλεισε) και όλοι τους (μέχρι στιγμής) είναι ασυμπτωματικοί. Εκτός αυτού άπαντες που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, όπως ενημερωθήκαμε είναι σε καραντίνα κατ οίκον. Μάλιστα η απάντηση που πήρα σε ερώτηση πώς είναι όλοι τους, καθώς και οι οικείοι τους είναι η εξής : ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΛΑ...ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΛΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΖΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ....


Στα της Λάρισας και πάλι. 

↪Το 4ο κρούσμα που ανακοινώθηκε την Τρίτη 8/4 είναι ένας 32χρονος ΡΟΜΑ που διαγνώστηκε θετικός στον ιό κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο. Ηδη νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο. Μέτα την ενημέρωση που υπήρξε ότι ένας 32χρονος είναι θετικός στον ιό, ξεκίνησε η διαδικασία σχεδιασμού το βράδυ της Τρίτης από τον δήμο Λαρισαίων ώστε να ληφθούν τα μέτρα προστασίας  ενός ολόκληρου οικισμού και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την πάγια σχεδόν τακτική των περισσότερων Ρομά, να παραμένουν απείθαρχοι στις συμβουλές των ειδικών και να κυκλοφορούν κατά μπουλούκια, κυρίως έξω από δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και καταστήματα. Για αυτόν λοιπόν μεγάλη προσοχή και και κρατήσετε μεταξύ σας μεγάλες αποστάσεις, όταν υποχρεωτικά για κάποια δουλειά σας έξω. 


↪Τέλος θετικός στον ιό εμφανίστηκε ύστερα από τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένας υπερήλικας ο οποίος λόγω των εμφανών συμπτωμάτων μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό και πλέον νοσηλεύεται και αυτός σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

👉Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο πόσοι παγκοσμίως έχουν αρρωστήσει από τον covid19, πόσοι έγιναν καλά, καθώς και πόσοι αποβίωσαν :


↪Δείτε ακόμα :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Χ. Ταμπαθάνης : Η ζωή στο θάλαμο αρνητικής πίεσης είναι άθλια, προσέξτε την υγεία σας εκεί έξω. Το δημοσιοποίησα πως έχω κορωνοϊό εν και δεν σκέφτηκα το επαγγελματικό κόστος, παρά μόνο την υγεία των συμπολιτών μας.

↪Δείτε ακόμα : 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το περίμενε μας είπε, η 29χρονη αρραβωνιαστικιά του ΩΡΛ γιατρού από τον Τύρναβο, που είναι και αυτή θετική στον κορωνοϊό. 3 μέχρι στιγμής τα κρούσματα με κορωνοϊό μαζί με τον 47χρονο γιατρό από τον Τύρναβο.

↪Δείτε ακόμα :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : 24 συμπολίτες μας είχαν πάει στον Ταμπαθάνη. Η επίσημη τοποθέτηση από το ΩΡΛ ιατρείο στον Τύρναβο, ο γιατρός του οποίου έχει κορωνοϊό. Δείτε πόσοι είναι και από πιο μέρος.

↪Δείτε ακόμα :
Τίτλος : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ :Θετικός στον Κορωνοϊό και ο 75χρονος από το Δαμάσι.Δείτε όλα στα στοιχεία και τι μας είπαν οι δικοί του. Μείνετε συντονισμένοι έρχονται περισσότερα στοιχεία και ρεπορτάζ 

***Φώτο από τα social media του γιατρού και από το αρχείο οι αντίστοιχες μέσα στο νοσοκομείο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.