Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : 24 συμπολίτες μας είχαν πάει στον Ταμπαθάνη. Η επίσημη τοποθέτηση από το ΩΡΛ ιατρείο στον Τύρναβο

Μετά και το δεύτερο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα με κορωνοϊό στην επαρχία Τυρνάβου, η αγωνία και ανησυχία ειναι εύλογη σε όλους,
ωστόσο θέλει ψυχραιμία και σωστές κινήσεις όπως λένε και οι ειδικοί. Τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς  και τις οικογένειές τους, όσο και για τους κατοίκους Τυρνάβου, Δαμασίου και των γύρω περιοχών που ενδεχομένως ήρθαν σε επαφή μαζί τους η αγωνία και ο φόβος είναι καθημερινός εφιάλτης. 


Σε αυτό το πλαίσιο και σε επικοινωνία που είχαμε με τους άμεσα "εμπλεκόμενους", (στην προσπάθεια μας με έγκυρο και αξιόπιστο ρεπορτάζ να βοηθήσουμε στην " ιχνηλάτηση" της διασποράς του ιού), για να σταματήσουν τα άσκοπα σενάρια και η τρομολαγνεία ζητήσαμε πληροφορίες από το ιατρείο και μας δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - δήλωση από τη γραμματέα του γιατρού που μας δίνει πάρα πολλά χρήσιμα στοιχεία.

Ανακοίνωση - δήλωση : 
Σύμφωνα με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που με διακατέχει ως γραμματέα του ιδιώτη γιατρού ΩΡΛ Χαρίλαου Ταμπαθάνη, ενημέρωσα τηλεφωνικά όλους τους ασθενείς που προσήλθαν στο ιατρείο του στον Τύρναβο, από 19/3 είτε για εξέταση είτε για επανέλεγχο. Με διαβεβαίωσαν πώς δεν φέρνουν κανένα από τα ύποπτα συμπτώματα (του κορωνοϊού). Ασθενής γυναίκα , κάτοικος Τυρνάβου, που εξετάστηκε στις 26/3 και ημέρα Πέμπτη στο ιατρείο από τον κο Ταμπαθάνη, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του (θετικός στον ιό covid19), προσχώρησε σε εξέταση με μοριακό έλεγχο (τεστ για κορωνοϊό) το οποίο και βγήκε αρνητικό.
Αξίζει να σημειώσω ό,τι είχα λάβει αυστηρές εντολές (από τον γιατρό) να δεχόμαστε περιστατικά που έχρηζαν άμεση ιατρική εξέταση. Τονίζω πώς με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουμε στο ιατρείο, τα ραντεβού υλοποιούνταν ανά 40 λεπτά και ασφαλώς οι ασθενείς δεν είχαν καμιά επαφή μεταξύ τους. Η δημοσιοποίηση του θέματος υγείας του ιατρού στα ΜΜΕ, δηλώνει μια πράξη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και οφείλουμε να το σεβαστούμε, αν μη τι άλλο και να μη κυοφορούμε διχόνοιες και σενάρια που δεν ευσταθούν. Επίσης δεν είναι σωστό να κυκλοφορούν "παραφιλολογίες" οι οποίες αυτή την στιγμή, δεν βοηθούν και δεν αποσκοπούν πουθενά.
Εδώ θα ήθελα να κάνω ξεκάθαρο πως απο την πρώτη στιγμή πήγα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και δεν δέχθηκαν να με υποβάλλουν στο σχετικό τεστ για τον ιό, (εξέταση για covid19) διότι δεν έχω συμπτώματα (τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου). Έσπευσα και σε ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο όπου και εκεί μου απάντησαν πώς το τεστ θα βγει αναξιόπιστο, λόγω του γεγονότος της απουσίας συμπτωμάτων. Εδώ θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ο σύζυγός μου, υπηρετεί εδώ και 16 χρόνια στο στρατόπεδο Δαμασίου ως εθνοφύλακας και έχει αποχωρήσει από την υπηρεσία του, λόγω της επαγγελματικής μου επαφής με τον γιατρό που είναι θετικός στον ιό covid19.
Και εκείνος, όπως όλοι στην οικογένεια, είμαστε ασυμπτωματικοί και παρόλο αυτό θέλουμε να κάνουμε την εξέταση και για αυτό κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους στα νοσοκομεία της Λάρισας.
Θα ήθελα με ευθύνη να σας ενημερώσω πως οι ασθενείς που δεχθήκαμε στο ιατρείο μας το τελευταίο 15ημερο είναι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών :
15 Τυρνάβου
4 Αργυροπουλίου
2 Δαμασίου ( ένας ο 75χρονος που είναι θετικός και άλλος ένας νέος άνδρας που εδώ και 10 μέρες που ήρθε σε επαφή με τον γιατρό δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα όπως είπε και τηρεί όλα τα προβλεπόμενα που συνιστούν οι ειδικοί) 
2 Λαρίσης
1 Αμπελώνα
Στο σύνολό τους είναι 24 και με όλους έχω επικοινωνήσει μέχρι στιγμής, τουλάχιστον μια φορά για να τους ενημερώσω αλλά και για να ενημερωθώ για την κατάσταση της υγείας τους. Ανάμεσα τους ένας 75χρονος κάτοικος Δαμασίου νοσηλεύεται θετικός στον κορωνοϊό στο ΠΝΛ και του ευχόμαστε όλα να πάνε κατ ευχήν και ταχεία ανάρρωση.
Ας ...φορτώσουμε λοιπόν στην "φαρέτρα" μας ο καθένας επιμονή και υπομονή και σύνεση. Ευχή όλων μας οι λιγότερες δυνατόν απώλειες. Η ατομική ευθύνη και υγιεινή, είναι παράγοντες που αποτρέπουν (σύμφωνα με τους ειδικούς) την εξάπλωση αυτού του αορα
αόρατου και επικινδυνου ιού. #ΜένουμεΣπίτι και δίνουμε μάχη για την δημόσια υγεία. Υιοθετήσετε την ιδέα ότι μπορούμε να σταματήσουμε την διασπορά του ιού, δείχνωντας υψηλό αίσθημα ευθύνης. Το να είμαστε τραγικά αυτοδίδακτοι δεν βοηθάει καθόλου.
Καλή δύναμη σε όλους μας.
*** Πέμπτη μέρα ασυμπτωματικοί μετά την τελευταία επαφή με τον γιατρό που δήλωσεπως είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτή ήταν η ανακοίνωση - δήλωση που μας δόθηκε από την βοηθό και το ιατρείο του Χαρίλαου Ταμπαθάνη. Εμείς να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και να είναι σύντομα υγιής ο γιατρός ο Χαρίλαος Ταμπαθάνης και ο 75χρονος από το Δαμασίου καθώς και όλος ο κόσμος που αρρώστησε από τον κορωνοϊό. 

Ας ελπίσουμε να μην έχουν κολλήσει και άλλοι τον κορωνοϊό στην περιοχή μας και αυτός ο συναγερμός να λήξει εδώ. Πλέον θέλει ακόμη πιο μεγάλη προσοχή από όλους μας.Αν #ΜένουμεΣπίτι η αλυσίδα της μετάδοσης θα σπάσει γρήγορα και έτσι να πετύχουμε να νικήσουμε αυτό το αόρατο ...τέρας. Αλλά είπαμε, δεν θέλει ευησυχασμό σε καμία περίπτωση με αυτή τη ύπουλη ασθένεια, που είναι ένας αόρατος εχθρός που δεν κάνει διακρίσεις.

↪Δείτε ακόμα :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το περίμενε μας είπε, η 29χρονη αρραβωνιαστικιά του ΩΡΛ γιατρού από τον Τύρναβο, που είναι και αυτή θετική στον κορωνοϊό. 3 μέχρι στιγμής τα κρούσματα με κορωνοϊό μαζί με τον 47χρονο γιατρό από τον Τύρναβο.

↪Δείτε ακόμα :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : 24 συμπολίτες μας είχαν πάει στον Ταμπαθάνη. Η επίσημη τοποθέτηση από το ΩΡΛ ιατρείο στον Τύρναβο, ο γιατρός του οποίου έχει κορωνοϊό. Δείτε πόσοι είναι και από πιο μέρος.

Σχόλια

  1. Οι 24 που πήγαν στο ιατρείο κατόπιν ραντεβού , έχρηζαν όλοι τους άμεσης ιατρικής εξέτασης ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την επόμενη φορά καλά θα ήταν να συμβουλευτεί εσένα ποιος χρήζει άμεσης ιατρική εξέταση και ποιος οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.