Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Το περίμενε μας είπε, η 29χρονη αρραβωνιαστικιά του ΩΡΛ γιατρού από τον Τύρναβο, που είναι και αυτή θετική στον κορωνοϊό.

Θετική είναι τελικά στον κορωνοϊό covid19 και μία 29χρονη γυναίκα, που είναι μία από τις επαφές του 47χρονου ιατρού από τον Τύρναβο.
Είναι αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης των επαφών του γιατρού και αποτελεί το δεύτερο θετικό κρούσμα μετά τον 75χρονο από το χωριό Δαμάσι Τυρνάβου της Λάρισας. Η 29χρονη είναι αρραβωνιαστικιά  του ΩΡΛ γιατρού από τον Τύρναβο που από
μόνος του με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες πώς είναι θετικός στον κορωνοϊό covid19.


Η 29χρόνη από το Συκούριο, χθες αργά το απόγευμα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεσπιτημιακό νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα με covid19 και ενώ είχε πυρετό (δέκατα) και ελαφριά δύσπνοια. Της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις οι οποίες ήταν πολύ καλές και της χορηγήθηκε όπως μας είπε ο αρραβωνιαστικός της, ειδική για τον κορωνοϊό, φαρμακευτική αγωγή.
Το βράδυ της Κυριακής 5 Απριλίου και ενώ και η ίδια βιώνε την άσχημη εμπειρία του θαλάμου αρνητικής πίεσης όπου βρισκόταν, βγήκαν τα αποτελέσματα από το τεστ που της έγινε για τον covid19 και επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της. Όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ήταν βέβαιη πως είχε κολλήσει και αυτή τον ιό και ήταν εμφανώς στεναχωρημένη και αγχωμένη. Η δυσφορία της ήταν έκδηλη μέσα στο θάλαμο αρνητική πίεσης όπου βρισκόταν χωρίς να έχει το δικαίωμα να ανοίξει την πόρτα, το παράθυρο από το χώρο αυτό. Τηλεόραση και άλλες άνεσης εννοείται πως απαγορεύονται και το μόνο που είχε για επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ήταν το τηλέφωνο. Εκτός αυτού είναι και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, πρώτα απ όλα επειδή ο άνθρωπος που αγαπάει, ο Χαρίλαος Ταμπαθάνης,  είναι με βαριά πνευμονία και υψηλό πυρετό σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και μετά για την δική της περιπέτεια με τον κορωνοϊό.


Η 29χρονη, που ήταν ήδη σε καραντίνα στο σπίτι στο οποίο συζούν με τον 47χρονο αρραβωνιαστικό της, όπως μας είπαν και οι δύο, (από τη στιγμή που έμαθαν πώς έχει προβληθεί από τον ύπουλο αυτό ιό ο γιατρός ), μίλησε μαζί του τηλεφωνικά και μεταφέρθηκε στο σπίτι της να συνεχίσει την 15ήμερη καραντίνα της, μιας και είναι ασυμπτωματική. 

↪Ακολουθεί (το πρωί) συγκλονιστική συνέντευξη του γιατρού μέσα από το θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Αυτό είναι το 22ο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλία. Παράλληλα σήμερα εξετάστηκαν άλλα 40 δείγματα ύποπτων κρουσμάτων που βγήκαν αρνητικά.Στις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων της Λάρισας παραμένουν τέσσερις ασθενείς σε σταθερή κατάσταση.


Ακόμα 62 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 1.735. Κατά το ίδιο διάστημα έχασαν τη ζωή τους πέντε ακόμα  άνθρωποι με τον αριθμό των θυμάτων να είναι πλέον 73.
Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνολικά 93 ασθενείς.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη. Από αυτούς 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 70% αφορά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα ή μεγάλης ηλικίας. Τέλος, 10 ασθενείς βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Από τους 73 συμπολίτες μας που έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό, 21 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες, με μέση ηλικία τα 74 έτη και το 94% των θανόντων είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.


Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό πως ακόμα δύο ακόμη άνθρωποι σε Καστοριά και Κέρκυρα έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας στους 70 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας στην Ελλάδα.


↪Δείτε ακόμα :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : 24 συμπολίτες μας είχαν πάει στον Ταμπαθάνη. Η επίσημη τοποθέτηση από το ΩΡΛ ιατρείο στον Τύρναβο, ο γιατρός του οποίου έχει κορωνοϊό. Δείτε πόσοι είναι και από πιο μέρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.