Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεύτερη σερί ήττα, καμπανάκι για πολλούς στο Δαμασιακό. Πολύ καλή ομάδα ο Αετός Αμυγδαλέας (βίντεο)

Ο Αετός έβγαλε ...νύχια στο  Δαμασιακό που μετά τις 6 σερί νίκες , έχει 2 σερί ήττες γεγονός που από μόνο του φωνάζει πως κάτι
δεν γίνεται σωστά και πρέπει γρήγορα να αλλάξει.


Το ματς

Ο καιρός ήταν καλός για ποδόσφαιρο μιας και είχε λιακάδα. Μπορεί το προηγούμενο βράδυ να έβρεξε και το γήπεδο να ήταν βαρύ, ωστόσο η λιακάδα βοήθησε αρκετό κόσμο να έρθει στον αγωνα. Αρκετοί οι φίλαθλοι από την Αμυγδαλέα, ένα χωριό με πολύ καλές σχέσεις με το Δαμάσι και αμοιβαία αισθήματα φιλίας έχουν αναπτυχθεί πάνω από 100 χρόνια τώρα. Για την ιστορία αρκετοί Δαμασιώτες στα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας στην περιοχή, έφυγαν από το σκλαβωμένο Δαμάσι και πήγαν και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην τότε Γούντσα - σημερινή Αμυγδαλέα. Από τότε μέχρι σήμερα οι δεσμοί είναι ισχυροί μεταξύ των δύο χωριών.


Στο αγωνιστικό μέρος τωρα, ήταν ένα ματς καλό με δυνατές μονομαχίες, με γρήγορο ρυθμό ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες της κατηγορίας. Η ομάδα της Αμυγδαλέας ωστόσο ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις και όχι άδικα, μιας και το σύνολο του Δημήτρη Καπετανόπουλου απέδειξε πως με 2-3 προσθήκες είναι για μεγάλα πράγματα. Ο Δαμασιακός πάλι έδωσε με την εμφάνισή του δικαιώματα και θύμισε σε όλους πως την επιτυχία με την αποτυχία, τις χωρίζει μια πολύ λεπτή κλωστή.


Σχόλιο για παίκτες διοίκηση και προπονητή.

Εδώ θα μεταφέρω ότι πιο σωστό προβληματισμό άκουσα τις τελευταίες ώρες έξω, από κόσμο που αγαπάει την ομάδα και θέλει να προλάβει ένα κακό που φαίνεται πως μπορεί να έρθει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Και τι εννοούμε μετά θα ξαναζήσουμε το προπερσινό έργο που ενώ είμασταν στην πρώτη τετράδα της Α' ΕΠΣ Λάρισας, (όπως και φέτος) καταφέραμε και πέσαμε ;;;

Τι άκουσα και τι είδα
Πολλά νεκρά διαστήματα της ομάδας που τα πληρώνει ακριβά, με τους παίκτες ανεξήγητα, να μην έχουν την συγκέντρωσή τους στο ματς, έλλειψη πάθους και καθαρού μυαλού.
Επίσης φαίνεται πως έχουμε και λάθος επιλογές από τον προπονητή, που ενώ όλοι λένε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ... αυτός άλλαξε άμυνα και θέσεις σε παίκτες στο κέντρο, κάτι που από μόνο του ήταν και είναι ικανό να αλλάξει προς το χειρότερο την εικόνα της ομάδας. Επίσης υπάρχει και ένα κλίμα που υποβόσκει, με παίκτες που έφυγαν επειδή δεν ξεκίνησαν βασικοί... άλλοι επέστρεψαν ξανά στην ομάδα και άλλοι ακόμα όχι ...ίσως και κάποιοι άλλοι να φύγουν όπως λένε και όλο αυτό δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά και όλοι όσοι αποτελούν την ομάδα, πρέπει να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.


Στον Τύρναβο ήταν ένα γκολ στο 89' σε ένα σημείο που "κοιμήθηκε" η άμυνα αλλά και οι αλλαγές στο κέντρο που αντί να βοηθήσουν τελικά αποσυντόντισαν. Την Κυριακή ήταν ένα κάκιστο μισάωρο, όπου από καθαρά θέμα τύχης οι παίκτες του Νίκου Χρόνη δεν έφαγαν περισσότερα γκολ από τα δύο (που πέτυχαν στα 16 πρώτα λεπτά του αγώνα) οι παίκτες του Δημήτρη Καπετανόπουλου. Σε αυτό το διάστημα, σχεδόν σε κάθε επίθεση του Αετού Αμυγδαλέας "μύριζε" γκολ και αυτό επειδή τίποτα δεν πήγαινε καλά για τους παίκτες του Δαμασιακού. 

Για έξι αγώνες που έκανε τις νίκες ο Δαμασιακός, είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και κατά κοινή παραδοχή όλων των αντιπάλων δεν μπορούσαν να την ...τρυπήσουν με τίποτα. Τι έφταιξε και αυτή η αμυντική λειτουργία χάλασε ;;;

Ουτε στο δημιουργικό κομμάτι και κυρίως  στο  ανασταλτικό όπου μοναδική  όαση ήταν  οι προσπάθειες  του Θέμη Δούκα που άκουσε αρκετές φορές τα μπράβο από τον πάγκο και την κερκίδα.


Αυτό που έκανε τις ομάδες να διαφέρουν ήταν το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη μιση ώρα του αγωνα, (που πήγαν καλά διαβασμένοι στο Δαμάσι) βρήκαν τον τρόπο και προηγήθηκαν με 2 γκολ ενώ ο Δαμασιακός που μετά το 30 ανέκαμψε αγωνιστικά και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το τέλος, έβαλε μόνο ένα γκολ με πέναλτι και απείλησε σοβαρά λίγο πριν τη λήξη με το Ραπτοτάσιο. Αυτό δείχνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση της ομάδας και χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. Το πρόβλημα ωστόσο υφίσταται και στον τρόπο ανάπτυξης και τροφοδοσίας των επιθετικών, αλλά στο γεγονός πως κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις θέσεις που χρησιμοποιούνται.


1ο ημιχρόνο

Ο Δαμασιακός πάντως, που φιλοξένησε τον  Αετό Αμυγδαλέας τα βρήκε πολύ... σκούρα το πρώτο μισάωρο απέναντι στο καλοδουλεμένο σύνολο του Δημήτρη Καπετανόπουλου, που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο αλλά και πως να το πάρει.

Οι παίκτες του Νίκου Χρόνη όταν αποφάσισαν να ... μπουν στο γήπεδο,  ήταν ήδη με 2 γκολ πίσω στο σκορ και έτρεχαν να προλάβουν να σώσουν ότι σώζεται.

ΓΚΟΛ 0-1
Το πρώτο γκολ μπήκε στο 7' και έφερε την ψυχρολουσία στους γηπεδούχους. Ο Σπανός με συρτή σέντρα τροφοδότησε τον Καρβούνη που με πλασέ άνοιξε το σκορ.

ΓΚΟΛ 0-2
Στο 16' οι ρόλοι για τους παίκτες της Αμυγδαλέας που συμμετείχαν στο πρώτο γκολ αντιστράφηκαν και ο Καρβούνης έδωσε την πάσα στο Σπανό, ο οποίος ενώ βρίσκεται υπό πίεση της άμυνας , απέφυγε και τον Μιγδάνη και διπλασίασε νωρίς νωρίς τα τέρματα για την ομάδα του.
Στο 27' ο Λούτσος έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε υπό πίεση αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Οι παίκτες του Δημήτρη Καπετανόπουλου, έδωσαν ότι καλύτερο είχαν και εκμεταλλεύτηκαν έξυπνα την "απουσία" (να το πω ;;;) πολλών των παικτών του Νίκου Χρόνη που αποφάσισαν να... μπουν στον αγώνα μετά το 30'.
Αρκετές ευκαιρίες για γκολ οι φιλοξενούμενοι.

ΓΚΟΛ 1-2
Το μόνο που κατάφερε ο ΑΟΔ μέχρι το τέλος,  ήταν να μειώσει σε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσιάλτα, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Στέφανος Σουγλής στο 37' λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.
Δείτε στο βίντεο πώς διαμορφώθηκε το σκορ και θα καταλάβετε τι έφταιξε.


2ο ημίχρονο

Με 2 γκολ παθητικό στην έδρα σου , ήταν πολύ δύσκολο ... έργο η ανατροπή, ειδικά όταν διαπιστωμένα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην επίθεση και στο εύκολο γκολ. Ωστόσο ο Δαμασιακός προσπάθησε περισσότερο στο 2ο ημιχρόνο και είχε σαφώς καλύτερη εικόνα. Τα πράγματα όμως για τον Αετό ήταν πιο απλά μιας και το άγχος το είχαν οι γηπεδούχοι, που οποία προσπάθεια έκαναν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σταματούσε πριν καλά προλάβουν να απειλήσουν. Από τα 10 τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και σε όλη τη διάρκεια της επανάληψης οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στο 62' ένα φάουλ του Σουγλή πέρασε πάνω από τα δοκάρια και 5 αργότερα υπήρξε υποψία πέναλτι που ομως σωστά δεν καταλογίστηκε για χέρι αμυντικού.
 Οι παίκτες της Αμυγδαλέας αφού είχαν το υπέρ τους αποτέλεσμα (1-2) έκαναν διαχείριση και μάλιστα αποτελεσματική. Άλλωστε ο τραυματισμός του Σπανού δεν τους επέστρεψε να επιχειρήσουν κάτι καλύτερο.
Στο 79' ένα σουτ του Ραπτοτάσιου πέρασε άουτ ενώ στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να ισοφαρίσει ο ίδιος παίκτης και να... κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας αλλά δεν τα κατάφερε και το σκορ έμεινε στο 1-2. Μια ήττα που ήταν η 2η σερί για τους γακανόλευκους και τους ανάγκασε να υποχωρήσουν στην 7η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς.
Δείτε στο βίντεο του δευτέρου ημιχρόνου με πιο τρόπο προσπάθησε να απειλήσει ανεπιτυχώς ο Δαμασιακός.


Οι συνθέσεις των ομάδων


Δαμασιακός 4-2-3-1 (Νίκος Χρόνης): Μιγδάνης, Μπακαϊμης, Καρατζιόλης (30’ Λέτσιος Σ.), Ιωαννίδης, Ντόκος, Μουσιάρης Δ., Γεωργατζιάς (79’ Ραπτοτάσιος), Δούκας, Λούτσος, Τσιάλτας, Σουγλής


Αετός Αμυγδαλέας 4-2-3-1 (Δημήτρης Καπετανόπουλος): Κωνσταντίνου, Κορλός, Ευαγγελούλης, Πολύζος, Περδίκης, Αντωνόπουλος, Καρβούνης (93’ Γκαραβέλης), Ντιντής, Κλούρας, Σπανός (56’ λ.τ. Σάρα), Ανδριανόπουλος (85’ Χατζηϊωαννίδης).


Οι διαιτησία στο ... μικροσκόπιο

1ος διαιτητής : Άγης Μπουμαρσόπουλος
Βοηθοί : Κ.Αρχοντής - Θ.Ντελέζος


Ήταν ένα παιχνίδι δυνατό με αρκετές μονομαχίες και οι διαιτητές φάνηκε πως δεν επιρρεόζονται από έδρες, αφού με τις υποδείξεις τους έδειξαν πως ήθελαν να μοιράσουν το καρπούζι στη μεση. Άφησαν το δυνατό παιχνίδι και σταματούσαν τις φάσεις μόνο όταν έπρεπε. Βέβαια κάποια λάθη έγιναν αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν από αυτά που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι πολύ έντονες αντιδράσεις των οπαδών (μεμονωμένα) και των δύο ομάδων.

Οι προπονητές αναλύουν

Οι δύο προπονητές στις συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν μετά τη λήξη του αγώνα και θα τις δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ανέλυσαν πως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο Νίκος Χρόνης στάθηκε στο μεγάλο νεκρό διάστημα του Δαμασιακού του που έφερε την ομάδα του να βρίσκεται με 2 γκολ πίσω στο σκορ και ο Δημήτρης Καπετανόπουλος στο γεγονός πως είχαν διαβάσει όπως είπε καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και χτύπησαν εκεί που πονούσε.
Δείτε στο βίντεο τις δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις


Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣ Λάρισας

Δόξα Βλαχογιαννίου - Τύρναβος 2005 0-0
Σμόλικας Φαλάνης - Δήμητρα Γιάννουλης 2-0
Δόξα Αργυροπουλίου - Αστραπή Ν. Πολιτείας 3-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης - ΑΕ Βουναίνων 3-1
Δαμασιακός - Αετός Αμυγδαλέας 1-2
Ηρακλής Λάρισας - ΠΟ Ελασσόνας 1-1
Λάρισα 2012 - Φαλανιακός 2-1
Δωτιέας Αγιάς - Κίσσαβος Συκουρίου 1-1


Η βαθμολογία σε 12 αγώνες

1. Ηρακλής Λάρισας 25
2. Δόξα Αργυροπουλίου 23*
3. Σμόλικας Φαλάνης 23
4. Οικονόμος Τσαριτσάνης 21*
5. Κίσσαβος Συκουρίου 20
6. ΠΟ Ελασσόνας 20*
7. Δαμασιακός 19
8. Δωτιέας Αγιάς 18
9. Δήμητρα Γιάννουλης 17*
10. Αετός Αμυγδαλέας 17*
11. Λάρισα 2012 16
12. Τύρναβος 2005 11
13. Δόξα Βλαχογιαννίου 10
14. Βούναινα 9
15. Φαλανιακός 7
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 4*

* Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν έναν αγώνα λιγότερο από την 11η αναβληθείσα αγωνιστική λόγω καιρού. Θα γίνει 30/12

13η αγωνιστική
Σάββατο 16/12/2017
Ωρα 15:00

Σμόλικας Φαλάνης - Δόξα Αργυροπουλίου
Δήμητρα Γιάννουλης - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Δαμασιακός
ΑΕ Βουναίνων - Ηρακλής Λάρισας
Αετός Αμυγδαλέας - Δόξα Βλαχογιαννίου
ΠΟ Ελασσόνας - Λάρισα 2012
Τύρναβος 2005 - Δωτιέας Αγιάς
Κίσσαβος Συκουρίου - Φαλανιακός


*** Το άρθρο αυτό έχει σκοπό μόνο να βοηθήσει την ομάδα να αφυπνιστεί και σε καμία περίπτωση να βλάψει. 


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  8. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου,φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  9. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.