Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Π.Σαρχώσης : "έργα πνοής στο Δαμάσι" (βίντεο)

Σημαντικά έργα στις υποδομές του Δαμασίου είναι υπό κατασκευή ή πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε στα Δελήχεια 2017 ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης.


1.Ανάπλαση κοιμητηρίου Δαμασίου και επέκταση του υπάρχοντος χώρου.
Το έργο ξεκίνησε με τη δημιουργία οστεοφυλακίων περιμετρικά των τειχών, συνεχίστηκε με την ενίσχυση των τειχών (δημιουργία νέου τείχους στην κάτω πλευρά όπου βρίσκεται το παλιό οστεοφυλάκιο) μπάζωμα και δημιουργία νέων επιπέδων για τους τάφους αλλά και πιο λειτουργικών διαδρομών.

2.Αντιπλημμυρικά έργα με τάφρους
Πρόκειται για έργα τα οποία θα προστατεύσουν κατοικίες, επαγγελματικούς και βοηθητικούς χώρους. Ο Δήμος Τυρνάβου μεριμνά από τώρα ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα για την προστασία πέρα από κτιριακές εγκαταστάσεις ακόμα και των ίδιων των πολιτών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα εκπονείται μελέτη για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο Τυρνάβου. Αντικείμενο της μελέτης αποτελούν τα έργα που απαιτούνται για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών του Δήμου Τυρνάβου.


Περιλαμβάνονται έργα αναβάθμισης για την αντιπλημμυρική προστασία, καθώς και για τη βελτίωση της απορροής των ομβρίων υδάτων προτείνονται να κατασκευαστούν στις Τοπικές Κοινότητες Αργυροπουλίου, Δαμασίου και Ροδιάς, στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα καθώς και στην περιοχή Μπουγάζι Τυρνάβου με την ανακατασκευή της ιρλανδικής διάβασης (ράμπες).

Ειδικότερα προβλέπεται να εκτελεστούν τα παρακάτω έργα στην Τοπική Κοινότητα Δαμασίου

- Αντικατάσταση υφιστάμενης ανοικτής τάφρου
- Περιφερειακές αντιπλημμυρικές τάφροι
- Φρεάτιο υδροσυλλογής γηπέδου Δαμασίου


3.Ολοκλήρωση εργασιων στο δημοτικό σχολείο του χωριού. 
Τόσο στο ίδιο το κτίριο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο έγιναν έργα συντήρησης και καλλωπισμού που αναβαθμίζουν τη χρηστικότητα του σχολείου.


4.Εγκυβωτισμός του αρδευτικού αύλακα
Από το σημείο της νέας γέφυρας της Γαλογαύρας μέχρι και το σημείο που θα γίνει ο βιολογικός καθαρισμός, το αυλάκι για λόγους ασφαλείας αλλά και για λόγους υγειονομικής άποψης θα σκεπαστεί με τσιμέντο.


5.Ονοματοδοσία
Οδός Ιωάννη Καΐβα πρέπει να γίνει ο δρόμος μπροστά από το δημοτικό σχολείο του χωριού, στη μνήμη του δασκάλου (τη δεκαετία του 30) από το Δαμάσι. Ο Δάσκαλος και άλλοι  αγωνιστές, το 1943 συνελήφθησαν από τους Ιταλούς και κατά τη μεταφορά τους με πλοίο, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιταλία, συμμαχικές δυνάμεις (αγγλικό υποβρύχιο) το βύθισαν με αποτέλεσμα ο δάσκαλος και πολλοί άλλοι να πνιγούν.

6.Επέκταση γηπέδου και νέος χορτοτάπητας
Ο Δαμασιακός και όσοι κάτοικοι του χωριού χρησιμοποιούν το γήπεδο, σε λίγους μήνες θα μπορούν να απολαύσουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις εμφανώς βελτιωμένες. Ο δήμος Τυρνάβου και η περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως έγινε γνωστό, θα φτιάξουν το βοηθητικό γήπεδο (επέκταση προς το συνοικισμό) και όπως υποσχέθηκαν, θα γίνει υπόγειο-αυτόματο πότισμα καθώς και νεος χορτοτάπητας, μετά τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες στο χώρο του γηπέδου.


7. Αποχέτευση
Το μεγαλύτερο έργο από ολα, όπως τόνισε ο κύριος Σαρχώσης, είναι η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος σε όλο το χωριό καθώς και η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων. Επίσης σε κάποιες γειτονιές θα γίνουν έργα για τη βελτίωση της απορροής των ομβρίων υδάτων.
8. Έργα συντήρησης σε δρόμους όπως η επαρχιακή οδός Δαμασίου - Δαμασουλίου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης για τα παραπάνω έργα στα Δελήχεια 2017.


Σχόλιο

Εμείς να πούμε μακάρι να γίνουν όλα αυτά τα έργα που είναι πολύ σημαντικά για το χωριό. Βέβαια απαραίτητη είναι η δημιουργία κάποιων πεζογεφύρων στη Γαλογαύρα που ήταν σχεδιασμένες στο αρχικό έργο αλλά δεν τις είδαμε ποτέ και είναι τόσο απαραίτητες για πολλούς κατοίκους. Επίσης καλό θα ήταν να καθαριστεί και η κοίτη αυτού του ρέματος που γέμισε δέντρα, χόρτα και πολλές άλλες φερτές ακαθαρσίες. Όλα αυτά εκτός από την επικινδυνότητα που εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία, αποτελούν και το τέλειο...σπιτικό για φίδια, βατράχια και πολλα άλλα "ζωντανά". Πριν γίνει κανονικός Αμαζόνιος καλό θα ήταν, λένε αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Δαμασίου, οι αρμόδιες αρχές να βρουν οριστική λύση. Αλλιώς προειδοποιούν πως δεν θα διστάσουν να κάνουν καταγγελία και θα φτάσουν ακόμη Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δεν θα είναι καλό για κανένα τονίζουν (αναφέρονται, στο να τηρηθούν όσα προβλέπονται στον ευρωπαϊκό νόμο για τα ρέματα μέσα σε κατοικημένες περιοχές).

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα συχνά πυκνά 

Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με το σήμα που εκπέμπουν τα τηλεοπτικά κανάλια στο χωριό που κάθε λίγο χάνονται. Είτε βρέξει είτε περάσουν ζώα από το σημείο είτε μια μικρή διακοπή ρεύματος να συμβεί το σήμα χάνεται και έχουμε 2017( για λίγες μέρες πριν έρθει το 2018) και αυτό είναι απαράδεκτο. Ειδικά για όσους μέσα στην οικονομική κρίση έχουν ως μέσω ψυχαγωγίας την τηλεόραση.

Δεν πέρασαν προϋπολογισμός και τεχνικά μέτρα του 2018 στο δήμο Τυρνάβου και αυτό πολύ πιθανόν να έχει συνέπειες στα παραπάνω εργα.

Δεν πέρασε πριν λίγες μέρες το τεχνικό πρόγραμμα αλλά και ο προϋπολογισμός του 2018.  Όχι ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι ανεξάρτητοι τρεις σύμβουλοι. Υπερψήφισαν τον ισολογισμό και τον απολογισμό του 2016 οι σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου αλλά και οι παρατάξεις του κ. Μαλάκου και κ. Ψύρρα.

Τώρα ο Δήμος Τυρνάβου και η παράταξη του κ. Παναγιώτη Σαρχώση, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή και φυσικά σε δύσκολη θέση. Πλέον πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό με κάποια τουλάχιστον, εκ των δημοτικών παρατάξεων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, πριν φτάσουμε στην επιτροπεία.

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  8. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  9. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.

Κίνηση "ματ" από το Δαμασιακό που πήρε παικταρά !!!

Το ταλέντο του, αδιαμφισβήτητο... το πάθος του για τη μπάλα, άσβεστο... η αξία του στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο",  συνεχώς ανεβαίνει... οι προτάσεις από τις ομάδες, πέφτουν "βροχή" , αλλά εκείνος προτίμησε την πρόταση του Δαμασιακού.