Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επέστρεψε στις νίκες ο Δαμασιακός μεσα στην Νέα Πολιτεία, με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι (βίντεο & φωτο)

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της  Α' κατηγορίας της  ΕΠΣ Λάρισας  και οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα συνέχισαν με νίκες.
Στις νίκες επέστρεψε και ο Δαμασιακός (16/12) αφού στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής επικράτησε επί της Αστραπής με 2-0 στη Νέα Πολιτεία στη Λάρισα.


Το φιλμ της 13ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΛ DeTox

Ο πρωτοπόρος Ηρακλής Λάρισας, πήρε το... διπλό στα Βούναινα, κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 2-0. Με αυτή τη νίκη παραμείνει πρώτος στη βαθμολογία με 28 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση με 26 (με ένα ματς λιγότερο) τον ακολουθεί η Δόξα Αργυροπουλίου που νίκησε στη Φαλάνη τον Σμόλικα με το ... αγαπημένο της φέτος σκορ 1-0.
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής στη Γιάννουλη, που ηταν ένα ματς "θρίλερ",  ο Οικονόμος (που έχει ματς λιγότερο) πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στη Δήμητρα φτάνοντας τους 24 βαθμούς, έναντι 17 της σημερινής του αντιπάλου που φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.
Σημαντικές εκτός έδρας νίκες για Δαμασιακό, 0-2 την Αστραπή Ν.Π. και για Αγιά, 1-0 τον Τύρναβο σε ένα πολύ επεισοδιακό ματς.

Πήρε το τρίποντο έκανε ευκαιρίες αλλά δεν ικανοποίησε ο ΑΟΔ.

Προφανώς επιρρεασμένος από τις δύο σερί ήττες που προηγήθηκαν, ο Δαμασιακός πήγε στη Νέα Πολιτεία πρώτα από όλα για να πάρει το τρίποντο από την Αστραπή που είναι ουραγός της κατηγορίας.


Το ματς

Παρά το ψιλόβροχο και την οποία απογοήτευση από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, περισσότεροι από 150 Δαμασιώτες βρέθηκαν στη Λάρισα για να στηρίξουν το Δαμασιακό. Αρκετοί και οι Λαρισαίοι - Δαμασιώτες που έδωσαν όπως πάντα δυναμικό παρόν ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Νίκου Χρόνη να επιστρέψουν στις νίκες. Και τα κατάφεραν.

Δείτε το βίντεο με την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο.



 Ο Δαμασιακός πήρε "επαγγελματικό" διπλό στη Νέα Πολιτεία κόντρα στην Αστραπή με 2-0 για την 13η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΛ. Ωστόσο κοινή διαπίστωση είναι και πάλι δεν ικανοποίησε τον κόσμο αλλά και τον προπονητή του Νίκο Χρόνη, που είδε την ομάδα του να παίζει με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο και να ... σπαταλά ένα σωρό ευκαιρίες για να "καθαρίσει" γρήγορα το ματς. Ο Δαμασιακός με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφτασε στη νίκη, απέναντι στο συγκρότημα του Βαγγέλη Μπρισίμη που παρότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, παρουσιάζει σχεδόν σε όλα τα μας ένα αξιόμαχο σύνολο.


Α' ημιχρόνο

Ήταν ένα γρήγορο - ανοιχτό ματς με την μπάλα να πάει πάνω κάτω. Από την αρχή οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά και την εμπειρία για να πετύχουν αυτό που θέλουν σε αντίθεση με την ομάδα του Βαγγέλη Μπρισίμη που στηρίζεται κυρίως σε νέα άπειρα παιδιά. 
Ο ΑΟΔ είναι αυτός που έχασε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και αυτός ήταν που άνοιξε το σκορ στο 7' όταν μετά από πολύ καλή και έξυπνη σέντρα του Γεωργαντζιά, ο Σουγλής έκανε αυτό που ξέρει καλά και με κεφαλιά άνοιξε γρήγορα το σκορ για την ομάδα του, δίνοντας με αυτό τον τρόπο,  ψυχολογική ανάσα στους συμπαίκτες του.
Ευτυχώς δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του Κατσιάνου στο κεφάλι που στη φάση του γκολ σωριάστηκε στο έδαφος.
Προσπάθησε να αντιδράσει η Αστραπή αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα μιας και δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα των γαλανόλευκων και οταν αυτό το κατάφερνε, έπεφτε πάνω στον Μιγδάνη που καθάριζε γρήγορα για την ομάδα του. 
Ευκαιρίεςγια το Δαμασιακό είχαν οι Ραπτοτάσιος, Σουγλής και Μουσιάρης. Στα αρνητικά του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο η αποβολή με κόκκινη κάρτα στον Καψιώχα στο 43' που μετά από λεκτικό καβγά με τον Τόλη, τον έπιασε από το λαιμό. Φυσικά μετά από λίγο το συμβάν έληξε με τους παίκτες να αγκαλιάζονται.

Δείτε το βίντεο με το γκολ και τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο.


Β' ημίχρονο

Στην επανάληψη όσοι ήταν στο γήπεδο ειδαν ένα πολύ καλό και θεματικό 45λεπτο.
Η Αστραπή αν και με παίκτη λιγότερο, δεν κλείστηκε πίσω. Το αντίθετο μάλιστα, αφού ο Καλτσάς έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες στο 54' και στο 62' για την ισοφάριση.
Ο Δαμασιακός πάντως, στο δεύτερο μέρος είχε 10 κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και δοκάρι.
Σουγλής, Τσιάλτας, Μουσιάρης και Λούτσος έχασαν την ευκαιρία να καθαρίσουν γρήγορα το ματς για την ομάδα τους κάνοντας οπαδούς και προπονητή να έχουν ... ταχυκαρδίες μέχρι το 80' όταν ο Τσάλτας με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπακαΐμη, έκανε το τελικό 0-2. Άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες έχασε ο ΑΟΔ με Τσιάλτα και Μουσιάρη μετά το 0-2. Αυτή στο 82' πάντως ήταν από τις καλύτερες φάσεις στο πρωτάθλημα αφού ο 15χρονος κιπερ της Αστραπής Κουτσογιαννούλης, πραγματοποίησε απίστευτη απόκρουση μετά από σουτ του Μουσιάρη που ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το γκολ αλλά λογάριαζε χωρίς τον ... ξενοδόχο.

*** Στα θετικά για το Δαμασιακό η επιστροφή (83') κάτω από τα γκολπόστ και την αγωνιστική δράση για τον Κώστα Γκουτζουρέλα που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Σιδερένιος Κώστα !!!



Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το 2ο γκολ του Δαμασιακού, αλλά και τις καλύτερες ευκαιρίες.


Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστραπή Νέας Πολιτείας 4-4-2 (Βαγγέλης Μπρισίμης): Κουτσογιαννούλης, Βουβουσίρας, Χλωρός, Κατσιάνος, Σιάρκος, Καψιώχας, Μπέτσης, Καλτσάς (86' Τσακαλίας), Σκόμπας (77' Αντωνόπουλος), Τόπης (83' Φώτης), Ασπετάκης (68' Μαναός).


Δαμασιακός 4-2-3-1 (Νίκος Χρόνης): Μιγδάνης (83' Γκουτζουρέλας), Γεωργαντζιάς, Μπακαΐμης, Ιωαννίδης, Μόκας, Τσιάλτας, Μουσιάρης, Δούκας, Λούτσος (80' Βίδρας), Σουγλής (84' Οικονόμου), Ραπτοτάσιος (46' Λέτσιος Α.)



Ο MVP του αγώνα

*** Κορυφαίος για το Δαμασιακό για άλλη μια φορά ο 18χρονος αμυντικός μέσος Θέμης Δούκας, που ξεχώρισε για τη μαχητικότητα του αλλά και τη σταθερότητα στην απόδοση, με μεγάλη συμμετοχή τόσο στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας όσο και στο δημιουργικό.




Οι προπονητές στο... 3ο ημιχρόνο

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπαν οι δύο προπονητές για το που κρίθηκε το ματς αλλά και τι είδαν στον αγώνα.


Δείτε τι δήλωσαν ο Βαγγέλης Μπρισίμης και ο Νίκος Χρόνης για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών τους. 




Οι διαιτητές στο ... μικροσκόπιο

Διαιτητής : Χρήστος Καραγιάννης
Βοηθοί : Κ. Μακρής - Χ. Μπράμης


Καλή η διαιτησία στο ματς χωρίς να υπάρχει κανένα παράπονο από τις δύο ομάδες. Όταν έπρεπε βγήκαν οι κάρτες από το τσεπάκι και ήταν όλες σωστές όπως και η αποβολή του Καψιώχα που ...ξέφυγε με τη συμπεριφορά του. Σε δύο περιπτώσεις παίκτες του Δαμασιακού ζήτησαν πέναλτι που δεν υπέδειξε ο διαιτητής. Και οι δύο για σπρώξιμο από πίσω .



*** Ο Δαμασιακός αποφάσισε να δώσει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό στο δημοτικό σχολείο Δαμασίου , για τη χρήση του προαύλιου χώρου που κάνει στις χοροεσπερίδες που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του για την παραχώρηση που γίνεται.


Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣ Λάρισας
Σμόλικας Φαλάνης - Δόξα Αργυροπουλίου 0-1
Δήμητρα Γιάννουλης - Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-1
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Δαμασιακός 0-2
ΑΕ Βουναίνων - Ηρακλής Λάρισας 0-2
Αετός Αμυγδαλέας - Δόξα Βλαχογιαννίου 1-0
ΠΟ Ελασσόνας - Λάρισα 2012 1-0
Τύρναβος 2005 - Δωτιέας Αγιάς 0-1
Κίσσαβος Συκουρίου - Φαλανιακός 1-1

Η Βαθμολογία σε 13 αγώνες

1. Ηρακλής Λάρισας 28
2. Δόξα Αργυροπουλίου 26*
3. Οικονόμος Τσαριτσάνης 24*
4. Σμόλικας Φαλάνης 23
5. ΠΟ Ελασσόνας 23*
6. Δαμασιακός 22
7. Κίσσαβος Συκουρίου 21
8. Δωτιέας Αγιάς 21
9. Αετός Αμυγδαλέας 20*
10. Δήμητρα Γιάννουλης 17*
11. Λάρισα 2012 16
12. Τύρναβος 2005 11
13. Δόξα Βλαχογιαννίου 10
14. Βούναινα 9
15. Φαλανιακός 8
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 4*

* Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν έναν αγώνα λιγότερο και αυτός θα διεξαχθεί 30/12/2017

14η αγωνιστική
Σάββατο 23/12/2017
Ωρα 15:00

Οικονόμος Τσαριτσάνης - Δόξα Αργυροπουλίου
Δαμασιακός - Σμόλικας Φαλάνης
Ηρακλής Λάρισας - Δήμητρα Γιάννουλης
Δόξα Βλαχογιαννίου - Αστραπή Ν. Πολιτείας
Λάρισα 2012 - ΑΕ Βουναίνων
Δωτιέας Αγιάς - Αετός Αμυγδαλέας
Φαλανιακός - ΠΟ Ελασσόνας
Τύρναβος 2005 - Κίσσαβος Συκουρίου

*** Η αιτία που καθυστερεί να ετοιμαστεί το άρθρο είναι τα βίντεο που αργεί το Youtube να τα ανεβάσει. Οπότε υπάρχει καθυστέρηση και εδώ στο μπλογκ.

*** Οι φωτογραφίες του αγώνα θα ανέβουν στο Facebook την Τρίτη

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  8. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  9. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.