Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένταση, "μπηχτές" και λογομαχίες μεταξύ αγροτοκτηνοτρόφων Δαμασίου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Ν. Παπαδόπουλου (Βίντεο)

Όπως παλιά στη εκκλησία του δήμου, έτσι και σήμερα σε δημόσιους χώρους όπως τα καφενεία, γίνονται οι πιο έντονες και "ζουμερές" συζητήσεις μεταξύ πολιτών και πολιτικών.
Μια τέτοια κουβέντα έγινε και στο Δαμάσι που τα είχε ολα. Ουσία, εντάσεις, ενημέρωση, προσωπικές επιθέσεις και αρκετές ...μπηχτές, μιας και τα μέλη των δύο πλευρών δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. 


Απ' όλα λοιπόν είχε η συζήτηση για τα αγροτικά θέματα που έγινε στο Δαμάσι, ανάμεσα στο Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με κεντρικό πρόσωπο τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νικόλαο Παπαδόπουλο και τους κατοίκους της περιοχής που είναι κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι. Σε κάποια σημεία έγινε εποικοδομητική και ουσιαστική κουβέντα ενώ σε πολλά άλλα η συζήτηση, μετατράπηκε σε έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο πλευρών με τον τόνο της φωνής να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφύγει εντελώς.


Οι αγρότες που ετοιμάζονται και πάλι για νέες κινητοποιήσεις, όπως λένε, (μια μέρα πριν οι ίδιοι βγουν με τα τρακτέρ στην πλατεία του Τυρνάβου για να βροντοφωνάξουν πόσο υποφέρουν και φέτος) είδαν τους "κυβερνητικούς" να τους επισκέπτονται. Όταν τους ρώτησα (Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας) αν αυτό δείχνει όψιμο ενδιαφέρον, μου απάντησαν πως αυτή η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί 20 μέρες πριν και το αναφέρω επειδή πιστεύω πως πρέπει και τα δύο να καταγραφούν.


Εν μέσω μνημονίων λοιπόν και των πληγών που προκαλούν αυτά στους αγρότες αλλά και όλη την κοινωνία, στο καφενείο "Νταμπαλέτσιος" στο Δαμάσι, η κουβέντα άνοιξε με τον κύριο Παπαδόπουλο να ενημερώνει τους παραβρισκόμενους για θέματα σχετικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου στο σήμερα αλλά και στο μέλλον. Θέματα όπως νέοι αγρότες, φορολογία στο κρασι, το μέλλον του χύμα τσίπουρου, υψηλός κόστος παραγωγής, τα αγριογούρουνα που καταστρέφουν σοδειές, άδειες νέων αμπελιών για οινοποιήσιμες ποικιλίες, το εμπάργκο στη Ρωσία και επιπτώσεις του μπήκαν στη συζήτηση και τα αποτελέσματα θα τα δείτε στα βίντεο παρακάτω.

Η πρώτη ένταση ήρθε με την πρώτη ερώτηση όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Ο Θεόδωρος Μπακαΐμης πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού, έκανε τις ερωτήσεις του ενώ στη συνέχεια της κουβέντας όταν το θέμα έφτασε στις άδειες που δίνονται για φύτευση νέων αμπελιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες άναψαν τα αίματα για τη διαφάνεια στη διαδικασία αυτή.


Στη συνέχεια ο Γιάννης Γκάνας προσπάθησε με την τοποθέτησή του να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά με πιο ήρεμο τρόπο, όμως και πάλι ο τόνος της φωνής ανέβηκε γρήγορα όταν η συζήτηση έφτασε στο πως τα σταφύλια και το κρασί θα πάρουν προστιθέμενη αξία στην αγορά. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.


Τεράστιο είναι το πρόβλημα και με τον ΕΛΓΑ λένε οι αγρότες. Καταγγέλλουν χρόνια τώρα τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις των ζημιών στα κτήματα τους αλλά και στις πληρωμές των αποζημιώσεων. Επίσης κάνουν λόγο για λανθασμένες εκτιμήσεις και ακόμη για αδικίες. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου, Γεώργιος Τσανάκας άλυτο παραμένει και το θέμα με τους κλεμμένους " μάρτυρες" από τα αμπέλια στις περσινές καταστροφές που προκάλεσε ο καιρός.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο το διάλογο.


Εκεί που τα ... αίματα άναψαν για τα καλά ήταν στο θέμα με τους νέους αγρότες. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ειπώθηκε και τι έγινε.


Τελικά μετά από 3 ώρες συζήτηση (σε όλες τις εντάσεις) είχαμε την απορία τελικά τι βγήκε από αυτή την κουβέντα. Για εμάς ήταν μια καλή ανοιχτή συζήτηση, όπου δεν μπορούσαν να λυθούν όλες οι απορίες και όλα τα ζητήματα. Ωστόσο πολλά και χρήσιμα ειπώθηκαν και ο καθένας κατάλαβε ότι κατάλαβε. Δείτε στο βίντεο τι εντυπώσεις άφησε στον πρόεδρο του χωριού αυτή η συζήτηση.


Φυσικά, με τόσα τρέχοντα - φλέγοντα θέματα για τους αγρότες (που ετοιμάζουν και πάλι κοινητοποιήσεις) δεν μπόρεσε να επεκταθεί η κουβέντα και στη νέα ΚΑΠ αλλά την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα αλλά και τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  8. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  9. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.