Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τους ... Σούγλης(ε) δύο φορές στην 1η νίκη του Δαμασιακού στο πρωτάθλημα με νέο προπονητή (βίντεο με φάσεις και συνεντεύξεις)

Έσπασε το "ρόδι" και ...ξόρκισε την γκαντεμιά ο Αθλητικος Ομιλος Δαμασιακος, στην 5η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Λάρισσας.
Με νεο προπονητή στο ...τιμόνι του, το Νίκο Χρόνη, κατάφερε παλικαρίσια και πήρε την πρώτη νίκη για φέτος επί των Βουναίνων και μάλιστα με ανατροπή.


Στο Δαμάσι, μπορεί ο καιρός για την εποχή να ήταν καταπληκτικός,  ωστόσο το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν το ίδιο καλό. Τα αρνητικά αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός από το κύπελλο, έφεραν την αποχώρηση του Κώστα Καζάκη από τη θέση του προπονητή και την έλευση στη θέση του, του Νίκου Χρόνη. 


Όπως ήταν αναμενόμενο όλα αυτά έφεραν εσωστρέφεια στην ομάδα και γκρίνια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όλοι ήθελαν οπωσδήποτε νίκη για να ... ξεμπουκώσει η ομάδα και να πάρει τα πάνω της, έτσι ώστε να λυθούν τα πόδια των αξιόλογων ποδοσφαιριστών που διαθέτει στο δυναμικό της.



Το ματς 

Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα αλλά και να δει από κοντά αν η αλλαγή του προπονητή θα λειτουργούσε ως ...ηλεκτροσόκ. Ο Δαμασιακός που έδειξε πως εχει DNA επιβίωσης, κατάφερε και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και μάλιστα με ανατροπή αφού, κέρδισε τα μαχητικά Βούναινα με σκορ 2-1.


Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος ήταν κυρίως κέντρου και είχε αρκετά δυνατές μονομαχίες. Οι παίκτες των γηπεδούχων έχασαν ξανά κλασσικές ευκαιρίες, και ο ΑΟΔ έζησε για άλλη μια φορά το ...έργο να βρίσκεται πίσω στο σκορ όταν σε μια από τις λιγοστές επισκέψεις των Βουναίνων στη περιοχή του Μιγδάνη, ο Ραπτόπουλος άνοιξε το σκορ. Στην επανάληψη όμως ο Δαμασιακός ευτύχησε να έχει σε καταπληκτική μέρα τον ...Άγιο Στέφανο Σουγλή ο οποίος με δύο γκολ έδωσε τη νίκη που το χρειαζόταν η ομάδα και έτσι ο Νίκος Χρόνης έκανε ποδαρικό με το δεξί στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο του Δαμασιακού.


Δείτε στο βίντεο τη λήξη του αγώνα που βρίσκει παίκτες, προπονητή και διοίκηση των νικητών ένα ... κουβάρι να φωνάζουν ψυχωμένα σύνθημα το όνομα της ομάδας, καθώς και τις δηλώσεις του Στέφανου Σουγλή που ήταν ο πολυτιμότερος παίκτηςτου αγώνα.



Α' ημίχρονο 

Στο 5’ η πρώτη καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Τσιάλτα που έφυγε άουτ.
Παιχνίδι κέντρου με το Δαμασιακό να υπερέχει αφού ήταν καλύτερος επιθετικά.
Στο 25’ μοναδική ευκαιρία με τον Γεωργατζιάς έχασε τετ α τετ, ενώ στη συνέχεια ο Ραπτοτάσιος προσπάθησε να πάρει κεφαλιά και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά μάζεψε πιο ψηλά ο τερματοφύλακας.
Στο 35' σε μια επέλαση του Καρατζιόλη από αριστερά ο διαιτητής Νίτσας, δεν έδωσε πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση, γεγονός που ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από την εξέδρα.
Στο 39’ άνοιξε το σκορ για τα Βούναινα. Ο Ηλίας Μερτζανίδης έβγαλε από αριστερά σέντρα ...λουκούμι μέσα στην περιοχή και με την κεφαλιά ο νεοεισελθών Ραπτόπουλος διαμόρφωσε το 0-1.
Δείτε στο βίντεο το γκολ και τις καλύτερες ευκαιρίες του 1ου ημιχρόνου.


Β' ημίχρονο 

Στο δεύτερο μέρος ο Νίκος Χρόνης "ανακάτεψε την τράπουλα" ψάχνοντας λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και τα κατάφερε.
Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά χωρίς κάτι το εντυπωσιακό.
Στο 50' ο Καζάνι Γ.  από πολύ καλή θέση από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά αν ήταν πιο γρήγορος από τον Σουγλή που του πήρε τη μπάλα από τα πόδια διώχνοντας σε πλάγιο. 
Στο 60' πάρα πολύ καλό σουτ του Καρατζιόλη που θα πήγαινε στα δίχτυα αν δεν έβρισκε η μπάλα πάνω στον συμπαίκτη του Θοδωρή Τσιάλτα μέσα στη μικρή περιοχή.
Στο 70' η ισοφάριση του Δαμασιακού με τον Στέφανο Σουγλή που με σουτ έκανε το 1-1 σκορπώντας τον ενθουσιασμό στην ομάδα και την εξέδρα. Αυτό το γκολ έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Νίκου Χρόνη που από εκείνο το σημείο έγινε πολύ πιο απειλητική.
Στο 77' πολύ καλό γέμισμα από τον Κώστα Λέτσιο, που εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, σχεδόν ...συστημένη στον Τσιάλτα, που δεν μπόρεσε με προβολή να κάνει το 2-1.
Στο 83' ο Τσιάλτας από αριστερά σχεδόν από το κόρνερ επιχείρησε ένα φαλτσαριστό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Κουκουφίκης.
Στο 86' η λύτρωση για το Δαμασιακό και το 2-1. Ο Στέφανος Σουγλής που ήταν σε όλο το ματς σε όλα τα σημεία του γηπέδου, (είτε η ομάδα ήταν σε άμυνα είτε σε επίθεση) έβαλε διάπλατα τη ...σφραγίδα του κάνοντας με σουτ το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Και ο ίδιος και οι συμπαίκτες τους έγιναν ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς με τον κόσμο να τους χειροκροτεί για την 1η νίκη και το 1ο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.
Δείτε στο βιντεο τα γκολ του Δαμασιακού καθώς και τις καλύτερες ευκαιρίες του δεύτερου ημιχρόνου.


Εμφανώς ικανοποιημένος στις δηλώσεις του ο Νίκος Χρόνης, ο νέος προπονητής του Δαμασιακού για το ντεμπούτο που έκανε στο "τιμόνι" της ομάδας με νίκη.
Δείτε βίντεο με την πρώτη συνέντευξη του Νίκου Χρόνη. Τι λέει για τη συνεργασία του με τους γαλανόλευκους, τι λέει για το αν και πότε θα κάνει μεταγραφές η ομάδα.
Δείτε τι πιστεύει για την ομάδα και τους παίκτες και πως θα δουλέψει.



Δαμασιακός 4-2-3-1 (Νίκος Χρόνης): Μιγδάνης, Γεωργατζιάς (69' Μπακαϊμης), Καρατζιόλης (81’ Οικονόμου), Ιωαννίδης, Μόκας, Τσιάλτας, Σουγλής, Ραπτοτάσιος, Μουσιάρης (62’ Λέτσιος Κ.), Ντόκος (46’ Λέτσιος Α.), Λούτσος.


Βούναινα 4-2-3-1 (Θοδωρής Εμμανουήλ): Κουκουφίκης, Τσανάς, Κατσιώτης, Χατζηλιάδης Γ., Καρέντζος, Σχοινάς (90’ Γιουρούκης), Χριστοδούλου Κ., Καζάνι Γ., Μερτζανίδης Η., Γκομοσίδης (30’ λ.τ. Ραπτόπουλος και στο 80’ λ.τ. μπήκε ο Μερτζανίδης Φ.), Χατζηλιάδης Σ.



Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσαν οι δύο προπονητές (Ν. Χρόνης - Θ.Εμμανουήλ) για το που κρίθηκε το παιχνίδι αλλά και πως το είδαν.



Οι Διαιτητές στο ... μικροσκόπιο

Ο Χ.Νίτσας ήταν ο πρώτος διαιτητής με βοηθούς τους Κ.Γκαρέλη και Δ.Κουτούμπα.


Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί στο παιχνίδι που πέρασαν απαρατήρητοι, σε αντίθεση με τον Χρήστο Νίτσα που άκουσε για άλλη μια φορά και όχι άδικα τα ...σχολιανά του από τους γηπεδούχους. Ο γιος του πρώην αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Λάρισσας, μοίρασε με πολύ μεγάλη ευκολία κάρτες στους Δαμασιώτες και εκτός αυτού ...
"τα άκουσε" και με το παραπάνω μάλιστα για πέναλτι που δεν έδωσε σε ανατροπή του Καρατζιόλη αλλά και όταν ακύρωσε γκολ (για χέρι από καραμπόλα στο μισό μέτρο) με αρκετή καθυστέρηση όταν είδε τη μπάλα να πάει στα δίχτυα του Κουκουφίκη. Στα του Νίτσα να αναφέρουμε πως καθυστέρησε να ξεκινήσει το 2ο ημίχρονο για σχεδόν 10 λεπτά επειδή τον τσίμπησε μέλισσα και έψαχνε να βάλει φαρμακευτικό σκεύασμα με αμμωνία.

Δειτε τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 5ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣ Λάρισσας - DeTox 


Φαλανιακός - Δωτιέας Αγιάς 0-2
Λάρισα 2012 - Τύρναβος 2005 1-1
Δόξα Βλαχογιαννίου - ΠΟ Ελασσόνας 0-3
Ηρακλής Λάρισας - Αετός Αμυγδαλέας 2-0
Α.Ο.Δαμασιακός - Βούναινα 2-1
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Αστραπή Ν. Πολιτείας 2-1
Δόξα Αργυροπουλίου - Δήμητρα Γιάννουλης 0-0
Κίσσαβος Συκουρίου - Σμόλικας Φαλάνης 2-1

Η Βαθμολογία σε 5 αγώνες 

1. Δόξα Αργυροπουλίου 13
2. Ηρακλής Λάρισας 13
3. Δήμητρα Γιάννουλης 10
4. Κίσσαβος Συκουρίου 10
5. Οικονόμος Τσαριτσάνης 10
6. ΠΟ Ελασσόνας 9
7. Λάρισα 2012 8
8. Σμόλικας Φαλάνης 8
9. Δωτιέας Αγιάς 8
10. Αετός Αμυγδαλέας 5
11. Τύρναβος 2005 4
12. Α.Ο.Δαμασιακός 4
13. Βούναινα 3
14. Φαλανιακός 3
15. Δόξα Βλαχογιαννίου 3
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 1

6η αγωνιστική
Κυριακή 22/10
Ώρα : 16:00

Τύρναβος 2005 - Φαλανιακός
ΠΟ Ελασσόνας - Δωτιέας Αγιάς
Αετός Αμυγδαλέας - Λάρισα 2012
Βούναινα - Δόξα Βλαχογιαννίου
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Ηρακλής Λάρισας
Δήμητρα Γιάννουλης - Α.Ο.Δαμασιακός
Σμόλικας Φαλάνης - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Δόξα Αργυροπουλίου - Κίσσαβος Συκουρίου


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  8. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  9. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.