Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκανε το 3 στα 3 ο Δαμασιακός με το Αργυροπούλι και πάει από το καλό στο καλύτερο ( βίντεο )

Το απόλυτο των νικών κατάφερε και έχει ο Δαμασιακός με το Νίκο Χρόνη προπονητή που όπως σε κάθε αγώνα πάει από το καλό,  στο καλύτερο.
Αυτή την Κυριακή 29/10, κάτω από καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες και με αρκετό κόσμο στην εξέδρα, επικράτησε στην έδρα του επι της δυνατής Δόξας Αργυροπουλίου, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Λάρισσας και πήρε το τρίτο του συνεχόμενο τρίποντο. 


Αυτή η πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη,
έστειλε τους "γαλανόλευκους" στη 10η θέση της βαθμολογίας εκεί όπου έχουν... συγκάτοικο τον Σμόλικα Φαλάνης. Την επόμενη εβδομάδα ο ΑΟΔ που με αυτές τις 3 συνεχόμενες νίκες ανέκτησε ψυχολογία αλλά και την εμπιστοσύνη των οπαδών του,  (8η αγ.) υποδέχεται και πάλι στην έδρα του τον Κίσσαβο Συκουρίου που είναι 2ος στη βαθμολογία, με ένα βαθμό λιγότερο από τον πρωτοπόρο Ηρακλή Λάρισσας που έχει 17 βαθμούς. 

Το ματς 

Το παιχνίδι ήταν δυνατό αντάξιο του χαρακτηρισμού ως ντέρμπι, όμως ο Δαμασιακός ευτύχησε να ανοίξει πολύ γρήγορα το σκορ και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια. 


Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι παρά το ροτέϊσιον (λόγω θεμάτων υγείας) που έκανε ο προπονητής, ξεκινώντας με 3 διαφορετικούς παίκτες στη σύνθεση του. Ειχαν άποψη ανασταλτική λειτουργία, ουσιαστικό και μεστωμένο κέντρο και μαχητική επίθεση. Έδειξαν συνολικά μεγαλύτερη δίψα για τη νίκη και δίκαια πήραν και αυτό το τρίποντο. Ήξεραν τι ήθελαν στο γήπεδο αλλά και πως να το πάρουν,  αφού με το "καλημέρα" έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έδειξαν να έχουν αρκετά "θέματα". Οι Δαμασιώτες είχαν ξεκάθαρη κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, είχαν περισσότερο πάθος, ήταν μαχητικοί και το έδειξαν στο γήπεδο και στα δύο ημίχρονα.


Η Δόξα Αργυροπουλίου προερχόταν από αποκλεισμό από το κύπελλο και η ψυχολογία της ομάδας δεν ήταν καλή. Και πως να είναι άλλωστε, όταν δέχεσαι 7 γκολ στη έδρα σου από τον ΠΟΕ. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. 

Α' ημίχρονο 

Ο Δαμασιακός έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Δόξας και τους ξάφνιασε με το "καλημέρα" , όταν στο τρίτο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μπακαΐμη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαχτσιβάνου μετά από σέντρα ακριβείας του Μουσιάρη.
Στο 14' το Αργυροπούλι προσπάθησε να απαντήσει με πολύ καλό του Τσιάγκου που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
Ο Τσιάγκος έγινε απειλητικός και στο 22' αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο Μιγδάνης.
Οι παίκτες του Νίκου Χρόνη, λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 24' όταν η κεφαλιά του Μουσιάρη,  μετά από σέντρα του Σουγλή από δεξιά, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μια αμφισβητούμενη φάση οι γηπεδούχοι δικαίως ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Σουγλή από τον Μπαχτσιβάνο. Ωστόσο ο διαιτητής Μπουρουζίκας, που ήταν κοντά στη φάση, θεώρησε πώς δεν ήταν πέναλτι, δεν καταλόγισε την αισχάτη των ποινών και έδειξε κιτρινη κάρτα στο Σουγλή για ...θέατρο. 


Στο 41' το φάουλ του Τσιάλτα σταμάτησε στην αγκαλιά του Μπαχτσιβάνου ενώ 2 λεπτά μετά, ο Λουτσός που πήρε πολύ ωραία μπαλιά από τον Σουγλή (στη γωνία της μεγάλης περιοχής από δεξιά και ήταν αμαρκάριστος) , έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ κι ενώ ο τερματοφυλακας ήταν κοντά στο δεξιό κάθετο δοκάρι και όλη η αριστερή πλευρά της εστίας του ήταν ακάλυπτη. 
Δείτε στο βίντεο το γκολ, το δοκάρι, το πέναλτι που ζήτησε ο ΑΟΔ καθώς και τις καλύτερες φάσεις και από τις δύο ομάδες στο 1ο ημίχρονο.


Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά διαφορετικό από το 1ο. Ο Δαμασιακός έδωσε χώρο στη Δόξα για να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα που χθες ήταν εξαιρετική. Ωστόσο μέχρι το 65' δεν είχαμε κάποια καλή ευκαιρία για καμιά από τις δύο ομάδες. Στο 65' ο Σουγλής που βγηκε μονος στην αντεπίθεση, οταν κλείστηκε από 3 αμυνατικούς έβγαλε με καθετή μπαλιά τον Λοότσο τετ α τετ και εκείνος πλάσαρε άουτ.
Στο 78' έγινε το 2-0.
Ο Ταρταμπούκας έκανε λάθος γύρισμα στην περιοχή του και ο Σουγλής πανέξυπνα πήρε τη μπάλα και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του κλείδωσε τη νίκη.
Η Δόξα προσπάθησε να πετύχει κάποιο τέρμα αλλά όλες οι προσπάθειες σταμάτησαν στην πολύ καλή αμυντική γραμμή του ΑΟΔ, αλλά και στην αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία των μέσων του.

Δείτε το 2ο γκολ του Δαμασιακού καθώς και όλες τις αξιόλογες προσπάθειες των δύο ομάδων να φτάσουν σε κάποιο τέρμα στο 2ο ημίχρονο.


Οι MVP τους ματς 

Στο ματς όλοι οι παίκτες ήταν πολύ καλοί,  ωστόσο ξεχώρισαν με την εμφάνιση τους οι Οικονόμου - Δούκας αλλά και Μουσιάρης - Σουγλής που, ειδικά οι δύο πρώτοι με τις εμφανίσεις τους, έβαλαν έναν ευχάριστο ...πονέκαφαλο στον προπονητή τους για το επόμενο ματς.

Οι διαιτητές στο ... μικροσκόπιο 

1ος διαιτητής - Θωμάς Μπουρουζίκας

1ος βοηθός - Γιώργος Αντωνίου
2ος βοηθός - Γιώργος Δήμου


Εκτός από το σημείο που ο Δαμασιακός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σουγλή από τον Μπαχτσιβάνο και ο Μπουρουζίκας θεώρησε λανθασμένα πώς ήταν ...θέατρο σε κανένα άλλο σημείο οι διαιτητές δεν επιρρέασαν με τιό υποδείξεις το αποτέλεσμα του αγώνα. Ωστόσο σε αυτή την αμφισβητούμενη φάση στο 28' με την ανατροπή του Σουγλή από τον τερματοφύλακα, πάρα την καλή θέση του διαιτητή ήταν ρίσκο ότι κι αν αποφάσιζε, επειδή ήταν έτσι τα σώματα των παικτών που έκαναν δύσκολο να διαβάσεις τη φάση και ότι και αν σφύριζε η μία ή η άλλη ομάδα θα διαμαρτύρονταν. 

Δείτε τι δήλωσαν ο Νίκος Χρόνης - προπονητής του Δαμασιακού και ο Αλέξης Μπαγκαρλιώτας προπονητής της Δόξας Αργυροπουλίου για το παιχνίδι. Που κρίθηκε , τι λένε για το πρωτάθλημα και τους στόχους των ομάδων τους ???


Η νίκες φέρνουν και δώρα στην ομάδα,  εκτός από τους βαθμούς !!!

Ο Βαγγέλης Γκουτζουρέλας πατέρας του Κωνσταντίνου (τερματοφύλακα του ΑΟΔ) για να επιβραβεύσει τη νίκη του Δαμασιακού επι της Δόξας Αργυροπουλίου, με ενημέρωσε (εγώ πήρα την απόφαση να το κοινοποιήσω και σε σας) πώς την Τρίτη στην προπόνηση θα στείλει όπως είπε 10 μπάλες για την ακαδημία τη ομάδας.
Δείτε τα δύο γκολ του ΑΟΔ 



Δαμασιακός 4-2-3-1 (Νίκος Χρόνης): Μιγδάνης, Μπακαΐμης, Καρατζιόλης (62' Ιωαννίδης), Οικονόμου, Ντόκος, Μουσιάρης (84' Βίδρας), Τσιάλτας, Δούκας, Λούτσος, Σουγλής (80' Ραπτοτάσιος), Λέτσιος Α. (62' Γεωργατζιάς).


Δόξα Αργυροπουλίου 4-3-3 (Αλέξης Μπαγκαρλιώτας) : Μπαχτσιβάνος Α. Μπαχτσιβάνος Αστ., Τσένος, Καφφές, Περήφανος,(84' αποβολή με 2η κίτρινη) Σαΐτης, Ζάχος, Τσιάγκος, Γκαραγκούνης, (63' Κυρίτσης) Τσινούδης,(85' Τσίτσιας) Ταρταμπούκας.



Χωρίς εκπλήξεις η 7η αγωνιστική 

Με την 7η αγωνιστική συνεχίστηκε την Κυριακή  29/10/2017 το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Λάρισσας "DeTox" κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες που έφεραν κόσμο στα γήπεδα.
Ο Δαμασιακός έκανε το 3 στα 3 με νίκη  (2-0) επί της Δόξας Αργυροπουλίου ενώ ο πρωτοπόρος Ηρακλής Λάρισας στραβοπάτησε στην έδρα του απέναντι στον Σμόλικα καθώς έμεινε στο 0-0, παραμένοντας ωστόσο στην κορυφή με 17 βαθμούς. Οι πρωτοπόροι είδαν όμως τον Κίσσαβο Συκουρίου να μειώνει στον πόντο την διαφορά καθώς νίκησε με 1-0 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια πολύ σημαντικές εκτός έδρας νίκες με σκορ 1-0 πέτυχαν ο Αετός Αμυγδαλέας στην έδρα του Φαλανιακού και η Δήμητρα Γιάννουλης απέναντι στην Δόξα Βλαχογιαννίου. Ο Τυρναβος 2005 συνεχίζει να απογοητεύει αφού έχασε με το ευρύ 4-1 από τον ΠΟ στην Ελασσόνα. 

Δείτε τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής :

ΠΟ Ελασσόνας - Τύρναβος 2005 4-1
Φαλανιακός - Αετός Αμυγδαλέας 0-1
Δωτιέας Αγιάς - ΑΕ Βουναίνων 3-0
Λάρισα 2012 - Αστραπή Ν. Πολιτείας 3-1
Δόξα Βλαχογιαννίου - Δήμητρα Γιάννουλης 0-1
Ηρακλής Λάρισας - Σμόλικας Φαλάνης 0-0
Δαμασιακός - Δόξα Αργυροπουλίου 2-0
Κίσσαβος Συκουρίου - Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-0

Βαθμολογία σε 7 αγώνες 

1. Ηρακλής Λάρισας 17
2. Κίσσαβος Συκουρίου 16
3. Δωτιέας Αγιάς 14
4. Δήμητρα Γιάννουλης 13
-. Δόξα Αργυροπουλίου 13
6. ΠΟ Ελασσόνας 12
7. Οικονόμος Τσαριτσάνης 11
-. Λάρισα 2012 11
-. Αετός Αμυγδαλέας 11
10. Σμόλικας Φαλάνης 10
-. Δαμασιακός 10
12. Δόξα Βλαχογιαννίου 6
13. Τύρναβος 2005 5
14. Φαλανιακός 4
15. Βούναινα 3
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 1

8η αγωνιστική
Κυριακή 5/11/2017
Ώρα : 15:00

Αετός Αμυγδαλέας - ΠΟ Ελασσόνας
ΑΕ Βουναίνων - Τύρναβος 2005
Αστραπή Ν. Πολιτείας - Φαλανιακός
Δήμητρα Γιάννουλης - Δωτιέας Αγιάς
Σμόλικας Φαλάνης - Λάρισα 2012
Δόξα Αργυροπουλίου - Δόξα Βλαχογιαννίου
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Ηρακλής Λάρισας
Δαμασιακός - Κίσσαβος Συκουρίου



  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  8. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  9. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.