Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η γιορτή της γυναίκας στο Δαμάσι, μετατράπηκε σε ...πανηγύρι γυναικών κι όχι άδικα (φώτο + βίντεο)

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου οι γυναίκες γιόρταζαν αλλά στο Δαμάσι αυτή η γιορτή πήρε "μετάθεση" δύο μέρες πιο πίσωγια το βράδυ του Σαββάτου 10/3.

Όπως είπαν με χιούμορ κάποιες από τις διοργανώτριες, έπρεπε να γίνει έτσι, επειδή μεχρι να ετοιμαστούν όλες στην εντέλεια για το δικό τους πανηγύρι, τη γιορτή της
γυναίκας "αλά Δαμασιώτικα", κλασσικά με κλαρίνα και ζωντανή μουσική...ήθελαν το χρόνο τους!!!
Δείτε το βίντεο με το καλωσόρισμα των διοργανωτριών στη γιορτή των γυναικών του Δαμασίου.


Για άλλη φορά μια φορά ήταν όλες τους απλά υπέροχες !!! Οι Δαμασιώτισσες, μετά τη βασιλόπιτα που έκοψαν τις πρώτες μέρες του χρόνου, έδωσαν ραντεβού για τη γιορτή της γυναίκας. Εκεί περισσότερες από 120 γυναίκες, βρέθηκαν  στην ταβέρνα "ο Θανάσης" του Αλέξανδρου Γκατζιούρα, στην πλατεία του Δαμασίου για να διασκεδάσουν με τον Παιλα Μιχάλη στο τραγούδι και στο Κλαρίνο τον Ράπτης Μιχάλη.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το κέφι και το χορό.


Όταν οι γυναίκες του Δαμασίου έχουν ραντεβού εξόδου και διασκέδασης μεταξύ τους (εννοείται χωρίς τους άντρες τους) στο χωριό, μέρες πριν υπάρχει "συναγερμός" στο "κόκκινο" για αυτή τη βραδιά, έτσι ώστε όλα να είναι άψογα.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το κέφι και το χορό και την ομορφιά που έχουν... η κάθε μία ξεχωριστή.


Και και όταν λέμε όλα άψογα και στην εντέλεια ... εννοούμε όλα ...  αρχικά από το να στηθούν οι παρέες ταιριαστά, να ετοιμαστούν τα μαλλιά, να βρεθουν τα σωστά ρούχα για το ντύσιμο και φυσικά η απαραίτητη διάθεση για αυτό το βράδυ.


Η περήφανες και ηρωίδες της καθημερινότητας - γυναίκες του Δαμασίου, οι μανάδες, οι αδερφές, οι γιαγιάδες, οι θείες, οι κόρες, οι νονές ...αυτές όλες που κρατάν όρθιο το σπίτι και οι περισσότερες είναι ενεργές και στις αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, βγηκαν και το διασκέδασαν !!!


Το πάρτι και το κεφι κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ με κέφι και χορό όπως οι Δαμασιώτισσες καλά ξέρουν, χωρίς καν να σκεφτούν πόσο κουράστηκαν με τις δουλειές στα χωράφια και τα σπίτια τους! !!


*** Χρονιά Πολλά,  Χρόνια Καλά και καλή χρονιά να έχουμε κορίτσια και του χρόνου με υγεία να είστε εκεί στο ραντεβού σας όλες και ακόμα περισσότερες! !!

*** Κάποια βίντεο με χορό αλλά και εκείνα της κλήρωσης των δώρων, δυστυχώς για τεχνικούς λόγους, καταστράφηκαν. Ευτυχώς σώθηκαν αρκετά με αρκετό κόπο !!!


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.