Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΡΧΕΙΟ - Η Θεατρική παράσταση "Διακοπές στο Βέρμιο hotel" από Δαμασιώτες το 1986 (βίντεο ντοκουμέντο)

Ένα σπάνιο αρχείο με βίντεο από την πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση "Διακοπές στο Βέρμιο Hotel" που παίχτηκε από Δαμασιώτες και Δαμασιώτισσες
ερασιτέχνες ηθοποιούς το 1986 και στους Γόνους θα δείτε σε αυτό το άρθρο.


Το έργο ανέβασαν με μεράκι και πολλή προσωπική εργασία, τα μέλη του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου και όλα όσα θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, έγιναν με αγάπη και σκληρή δουλειά από όλους όσοι συμμετείχαν στην παράσταση, ηθοποιούς και διοίκηση Ε-Μ.Σ.ΔΑΜΑΣΙΟΥ.


Σκηνικά, κοστούμια, ολα φτιαγμένα στο χέρι  και ατελείωτες πρόβες που κράτησαν 3-4 μήνες για να πάνε όλα τέλεια ... και πήγαν όλα τέλεια, μιας και η παράσταση για ενα χρόνο παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιοχές του Νομού Λάρισας(1985-1986).
Δαμάσι, θέατρο Αυλή στη Λάρισα, στη Χαρά και φυσικά στους Γόνους από όπου είναι και το βίντεο αυτό, είναι λίγα από τα μέρη που μπόρεσα να μάθω για να σας μεταφέρω.


Την παράσταση, που ήταν μια αστυνομική φαρσοκωμωδία, σκηνοθετησε ο κύριος Γιώργος Ακριτίδης, ο όποιος τότε ήταν επαγγελματίας σκηνοθέτης του Θεσσαλικού θεάτρου. Ο σκηνοθέτης δούλεψε σκληρά με τα παιδιά για καταφέρουν όπου πάνε να είναι γεμάτες οι αίθουσες από κόσμο που γέλασε με τη ψυχή του με την παράσταση "Διακοπές στο Βέρμιο Χοτέλ".


Στην πλοκή του θεατρικού "Διακοπές στο Βέρμιο Χοτέλ" :
Μία πλούσια κυρία η οποία καταπίεζε σε βαθμό τυραννίας τον άνδρα της και τον μοναδικό της κληρονόμο τον ανιψιό της.
Η ιστορία εξελίσσεται με πολλές  συνομωσίες εναντίον της πλούσιας κύριας Ουρανίας με σκοπό το θάνατό της,  έτσι ώστε η αμύθητη κληρονομιά της, να περάσει στα χέρια τον κληρονόμων. Το θεατρικό κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και πρόσφερε στιγμές γέλιου με όσα αστεία διαδραματίζονταν στην πλοκή της παράστασης.


Σε αυτό το έργο πηραν μέρος οι ερασιτέχνες ηθοποιοί : Λυτσιούλη Γεωργία , Παπακώστας Θεόδωρος, Ματρακης Χρήστος, Μουσιάρης Βάϊος, Γαρδίκης Κυριάκος, Παπαναστασίου Αντώνης, Μπακαΐμη Φανή και Λούτσου Χάϊδω.


Ελπίζω να μην ξέχασα κανένα από όσους αναγνώρισα στην παράσταση για να σας μεταφέρω ποιοι ήταν αυτοί που με το μεράκι τους και την αγάπη τους, έβγαζαν προς τα έξω την πολύ καλή εικόνα του χωριού μας, που τότε, παρήγαγε περισσότερο πολιτισμό με τις δράσεις του απ οτι σήμερα.


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Εικόνες από Δαμασιώτες που άλλαξαν, αλλά κάποιοι παραμένουν σχεδόν ίδιοι.
Σε 3 βίντεο μοναδικής ιστορικής - ποκιτισμικής αξίας, θα δείτε :
- Το μεράκι και την όρεξη ανθρώπων, που δεν δίσταζαν και ανέβασαν με επιτυχία θεατρικές παραστάσεις προάγοντας τον πολιτισμό του χωριού μας.
- Τον εαυτό σας στα νεανικά του χρόνια.
- Τους γονείς σας σε νεαρή ηλικία.


*** Γράψτε με σχόλια αν αναγνωρίζετε,  ποιος είναι ποιος,  κάτω από το άρθρο στο asteriosstelios.blogspot.gr, στο κανάλι μου στο YouTube ή ακόμα και στο κοινοποιημένο άρθρο στο Facebook.


*** Ευχαριστώ πολύ τον Χρήστο Γαρδίκη που μου παραχώρησε αυτό το αρχείο, που από βιντεοκασέτα το μετέτρεψε σε ψηφιακό, για να ανέβει στο YouTube και να μείνει εκεί για πάντα δημόσιο - κοινό να το βλέπουν όλοι.


*** Ευχαριστώ πολύ την Γεωργία Λυτσιούλη - Νάκα και τον Δανιήλ Σεΐζη για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσαν για αυτό το αρθρο, αλλά και όποιον συμμετείχε σε αυτή την παράσταση αλλά και οποίον πλήρωσε τότε για να τη βιντεοσκοπήσουν.


***Εύχομαι σύντομα και πάλι το χωριό μας να ανεβάσει θεατρική παράσταση όπως αυτή και άλλες που έχουν ανεβάσει Δαμασιώτες με μεράκι!!!


*** Οποίος έχει τέτοια αρχεία στηνα κατοχή του και μάλιστα, αν τα έχει μετατρέψει σε ψηφιακά, με χαρά να τα παραλάβω να τα ανεβάσω και αυτά να υπάρχουν στο αρχείο για όλους.


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210.gmail. com
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.