Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Μπακ-αέρινη" νίκη παραμονής ο Δαμασιακός με το Βλαχογιάννι. Ανακατάταξεις στην κορυφή.

Ξανά στην κορυφή επέστρεψε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης που νίκησε τη Λάρισα 2012 ενώ, ο Ηρακλής "έχυσε την καρδάρα με το γάλα" μετά την ισοπαλία με το Συκούριο. Ο Δαμασιακός με ένα απίστευτο αέρινο γκολ
του Μπακαΐμη με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα, πήρε τη νίκη κόντρα στη Δόξα Βλαχογιαννίου και λογικά απέφυγε οριστικά την περιπέτεια των μπαράζ σωτηρίας.


Νίκη παραμονής ο Δαμασιακός απέναντι στο μαχητικό Βλαχογιάννι.

Ντέρμπι ήταν το ματς που έγινε σήμερα στο Δαμάσι ανάμεσα τον τοπικό ΑΟΔ και τη γειτονική Δόξα Βλαχογιαννίου. Λιακάδα με δυνατό κατα διαστήματα αερα είχε στο Δαμάσι και αρκετός κόσμος και από τα δύο χωριά, που έχουν πολύ καλές σχέσεις, βρέθηκε στο γήπεδο για να δει τον αγώνα που πάντα ήταν ντέρμπι ασχέτως βαθμολογικής κατάστασης που βρίσκονται οι δύο ομάδες.
Οι νέες στολές του Δαμασιακού μάλλον αποδείχθηκαν γούρικες μιας και οι παίκτες του Νικου Χρόνη, αν και δύσκολα κατάφεραν και πήραν την πολυπόθητη νίκη που ήθελαν για να ξεφύγουν βαθμολογικά από το γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή στα μπαράζ.


Στο πρώτο ημίχρονο η Δόξα ήταν λίγο καλύτερη από το Δαμασιακό, που για άλλη μια φορά εμφανίστηκε σε αρκετά σημεία "άνευρος και άτονος". Αρκετές φορές οι παίκτες βρέθηκαν απέναντι στις αντίπαλες εστίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αυτό που λένε η κλασσική ευκαιρία.
Στην επανάληψη το Βλαχογιάννι μπήκε δυνατά και στο 50' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπαντή, ωστόσο ο βοηθός διαιτητή είχε σηκώσει το σημαιάκι του οφσάιντ, ξεσηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε και με τη βοήθεια και με του αέρα από τον "Μπακ-αέρινο"  Στέλιο  Μπακαΐμη. Στο 69' εκτέλεσε δυνατό φάουλ από το χώρο της μεσαίας γραμμής, επιθετικοί και αμυντικοί πήδηξαν χωρίς να βρουν τη μπάλα και ο Βλιωρας, είδε τη μπαλα να καταλήγει στα δίχτυα του , ανήμπορος να αντιδράσει.  Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τη "χρυσή αλλαγή" του Νίκου Χρόνη αλλά και τους συμπαίκτες του.


Στο 90' ο Μουσιάρης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από το Μητούλα. Την αισχάτη των ποινών εκτέλεσε χωρίς επιτυχία ο ίδιος μιας και ο Βλιώρας απέκρουσε τη μπάλα.


Σήμερα Κυριακή 18/3 διεξήχθη η 24η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Λάρισας με ανακατάταξεις στην κορυφή.

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης επέστρεψε στην κορυφή μετά την πραγματικά δύσκολη αλλά καο παλικαρίσια νίκη του με 3-2 κόντρα στην Λάρισα 2012. Ο Ηρακλής Λάρισας στραβοπάτησε μέσα στην εδρα του κόντρα στο Συκούριο καθώς έμεινε στο 1-1 με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Στο ντέρμπι της Φαλάνης δεν είχαμε νικητή.  Ο τυπικά γηπεδούχος Σμόλικας αντιμετώπιζε τον Φαλανιακό με το τελικό 1-1 να μην αφήνει κανένα ικανοποιημένο. Πλέον ο Σμόλικας έχει 42 στην μάχη εισόδου στα play-off, ενώ ο Φαλανιακός 25 στη μάχη της παραμονής.
Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το ντέρμπι παραμονής στη Γιάννουλη ανάμεσα στην τοπική Δήμητρα και τον Τύρναβο ο οποίος έφτασε τους 28 βαθμούς, ενώ η ομάδα του κ. Ανδρέου έχει έναν βαθμό λιγότερο. Δυσκολεύουν τα πράγματα για την Δόξα Βλαχογιαννίου μετά την ήττα της με 1-0 από τον Δαμασιακό με την ομάδα του Νίκου Φακίτσα να παραμένει στους 18 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΛ

ΑΕ Βουναίνων - Αετός Αμυγδαλέας 0-1
Αστραπή Ν. Πολιτείας - ΠΟ Ελασσόνας 0-1
Δήμητρα Γιάννουλης - Τύρναβος 2005 1-1
Σμόλικας Φαλάνης - Φαλανιακός 1-1
Δόξα Αργυροπουλίου - Δωτιέας Αγιάς 0-2
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Λάρισα 2012 3-2
Δαμασιακός - Δόξα Βλαχογιαννίου 1-0
Ηρακλής Λάρισας - Κίσσαβος Συκουρίου 1-1

Η Βαθμολογία σε 24 αγώνες.

1. Οικονόμος Τσαριτσάνης 53
2. Ηρακλής Λάρισας 52
3. Σμόλικας Φαλάνης 42
4. Δόξα Αργυροπουλίου 41
5. Αετός Αμυγδαλέας 41
6. ΠΟ Ελασσόνας 39
7. Δωτιέας Αγιάς 36
8. Δαμασιακός 35
9. Κίσσαβος Συκουρίου 34
10. Λάρισα 2012 32
11. Τύρναβος 2005 28
12. Δήμητρα Γιάννουλης 27
13. Φαλανιακός 25
14. Βούναινα 23
15. Δόξα Βλαχογιαννίου 18
16. Αστραπή Νέας Πολιτείας 5

25η αγωνιστική
Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ώρα 16:00

ΑΕ Βουναίνων - Αστραπή Ν. Πολιτείας
Αετός Αμυγδαλέας - Δήμητρα Γιάννουλης
ΠΟ Ελασσόνας - Σμόλικας Φαλάνης
Τύρναβος 2005 - Δόξα Αργυροπουλίου
Φαλανιακός - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Δωτιέας Αγιάς - Δαμασιακός
Λάρισα 2012 - Ηρακλής Λάρισας
Κίσσαβος Συκουρίου - Δόξα Βλαχογιαννίου


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε με στο Facebook.  https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.