Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3ήμερο Πανηγύρι Αγίου Θεοδώρου στο Δαμάσι, με τρεις σκηνές με ζωντανή μουσική για να επίλεξε αυτό το ΠΣΚ.

Του Αγίου Θεοδώρου αύριο 24 Φεβρουαρίου και στο Δαμάσι έχουμε τριήμερο πανηγύρι.
Του Αγίου Θεοδώρου γιορτάζουμε "το δια κολλύβων θαύμα" που αποτελεί κινητή γιορτή για τη θρησκεία μας και πέφτει πάντα το πρώτο Σάββατο μετά την Κυριακή της Τυρινής.


Στο Δαμάσι Λάρισας αυτή τη μέρα έχουμε πανηγύρι και πλήθος κόσμου, αν έχουμε  σύμμαχο τον καλό καιρό, που φέτος όπως φαίνεται δεν τον έχουμε,  ανεβαίνει το πρωί του Σαββάτου το κακοτράχαλο αρχαίο μονοπάτι που οδηγεί από τη βορειοανατολική πλευρά του χωριού, στο κάστρο του Δαμασίου και στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Θεόδωρο. Το εκκλησάκι ετοιμάστηκε καθαρίστηκε σε περίπτωση που σταματήσει η βροχή και βελτιωθεί ο καιρός, για να γίνει η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Σε άλλη περίπτωση, αν συνεχίσει να βρέχει ο εκκλησιασμός θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο και εκεί θα μοιραστούν η φασολάδα και τα νηστίσιμα που ετοιμάζουν γυναίκες του χωριού με μερακί και αγάπη για να συνεχιστεί το έθιμο αυτό.


Πανηγύρι σημαίνει κλαρίνα και παραδοσιακή μουσική με γλέντι μέχρι το πρωί.

Πανηγύρι του Αγίου Θεόδωρου αν δεν σας έβγαλε μέχρι τώρα να πάτε στο Δαμάσι, απλά χάνετε. Είναι μακράν το καλύτερο χειμερινό πανηγύρι της Θεσσαλίας και ένα από τα καλύτερα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα.
Το νυχτερινό Δαμάσι αυτό το τριήμερο γίνετε πόλος έλξης για πολλούς νέους και λίγο ... μεγαλύτερους νέους και νέες, με αποτέλεσμα σε όλα τα καταστήματα να μην πέφτει καρφίτσα. Από όλη τη Θεσσαλία έρχονται για το περίφημο πανηγύρι του Δαμασίου και την διασκέδαση για όλα τα γούστα που προσφέρει.


Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου γίνεται στην κυριολεξία παραδοσιακό πάρτι που λέει και η διαφήμιση στην τηλεόραση για το γνωστό σε όλους πανηγύρι. Οι καλύτεροι της παραδοσιακής μουσικής είναι στο Δαμάσι με τρεις σκηνές μουσικής, με θέρμανση, εξαερισμό και τα καλύτερα κοψίδια και ψητά της περιοχής.


Κέφι γλέντι χορός και καλό φαγητό στου Γκατζιούρα 

Στην ταβερνα του  Αλέξανδρου Γκατζιούρα, ο "Θανάσης" στο πανηγύρι του Αγίου Θεοδώρου 23, 24 & 25 Φεβρουαρίου, θα είναι εκεί για εσάς, για ένα υπέροχο τριήμερο, ένα από τα καλύτερα κλαρίνα της Ελλαδας.
Ο καταπληκτικος στο κλαρίνο Γιάννης Ζιάκος με την ορχήστρα του, που όπου πάει, ο κόσμος ξεφαντώνει μέχρι το πρωί για 3 μέρες υπόσχεται εγγυημένο κέφι και διασκέδαση . Μαζί του η μοναδική Ζέτα Λένα στο τραγούδι, ο Σ. Φασουλάς στο βιολί, ο Κ.Ζερβός στο τραγούδι όπως και ο Γρ. Λιολής.


Διάθεση να έχετε και θα περάσετε ένα αξέχαστο τριήμερο, αρκεί να προλάβετε θέσεις. Για αυτο καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση από νωρίς τονίζει ο καταστηματάρχης Αλ. Γκατζιούρας.
Για φαγητό  που θα υπάρχουν  αρνιά ψητά και κεμπάπ.
Reserve
σταθερό : 2482066324
Κινητό    : 6976608742


Στην Ταβέρνα οι "γεύσεις" του Θοδωρή Δραμαλή, Παρασκευή και Σάββατο θα σας διασκεδάσουν η αγαπημένη Έλλη Κοσμά με τον Αλέξη Κασιάρα στο κλαρίνο και τον Χρήστο Νταγκαλα. Στο κατάστημα θα υπάρχει το παραδοσιακό ψητό αρνί και κεμπάπ. Κάντε κράτηση για τους απολαύσετε.


Στο "Danny's" caffe - bar του Θανάση Ντάνη,  αυτό το τριήμερο, θα εκεί για εσάς άλλο ένα εξίσου δυνατό σχήμα που υπόσχεται μοναδικό κέφι. Ο γνωστός σε όλους  Βαγγέλης Πέγιος στο κλαρίνο με τους Γ. Αγγέλη, Β. Τσακνάκη, Ν. Χριστοδούλου και Ν.Σιώλια Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όρεξη να χετε για διασκέδαση, θα παίξουν μέχρι το πρωί αγαπημένα τραγούδια. 


Στο καφέ - μπαρ Magazzino του Στέφανου Κατσικανή, στην πλατεία του χωριού, ο πολύ γνωστός DJ στο Λαρισαϊκό κοινό, DANNY, υπόσχεται αναπανάληπτες βραδιές με τις καλυτες ελληνόξενες επιτυχίες και πάρτι μέχρι το πρωί.


Το πανηγύρι του χωριού όμως δεν είναι μόνο η πλατεία. Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και ουζερί υπάρχουν και στους γύρω δρόμους κοντά στην πλατεία με πολύ ωραίο φαγητό και λαχταριστούς μεζέδες για όσους δεν συμπαθούν τη δυνατή μουσική. Ωστόσο υπάρχουν και αρκετές καφετέριες και καφενεία για να επιλέξετε αν θέλετε να απολαύσετε καφεδάκι για αρχή και ποτάκι στη συνέχεια ή εξαιρετικό τσίπουρο και κρασί της περιοχής μας.


Στην πλατεία του Δαμασίου θα βρείτε σουβλάκια σπέσιαλ από τον Δαμασιακό, χαλβά Φαρσάλων από τους καλύτερους της Ελλάδας, παιχνίδια και μινι λούνα παρκ για τα παιδιά καθώς και λουκουμάδες λαχταριστούς.


***Ελάτε στο Δαμάσι και δεν θα το μετανιώσετε !!! Σας περιμένουμε όλους στο χωριό μας για ένα μοναδικό 3ημερο, που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα βάσανα της εποχής και τα το διασκεδάσετε με την ψυχή σας !!!!


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.