Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βούλιαξε το Δαμάσι στο πανηγύρι του Αγίου Θεοδώρου. Ζιάκος, Πέγιος και Κασιάρας μας έκαναν 3 μέρες, να πονάνε το πόδια από το χορό ένα μήνα !!! (Βίντεο + φώτο)

Πανηγύρι του Αγίου Θεόδωρου αν δεν σας έβγαλε μέχρι τώρα να πάτε στο Δαμάσι, απλά χάνετε.
Είναι μακράν το καλύτερο χειμερινό πανηγύρι της Θεσσαλίας και ένα από τα καλύτερα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα και αυτό φάνηκε και φέτος και ας έβρεχε ασταμάτητα τόσες μέρες.


Για 3 μέρες στο Δαμάσι,  Παρασκευή,  Σάββατο και Κυριακή έγινε χαμός, πανικός και ξεσάλωμα μέχρι το πρωί στα καταστήματα που είχαν ζωντανή παραδοσιακή μουσική με κλαρίνα, αλλά και στα μπαράκια του χωριού.


Κόντρα στις εποχές που ζούμε και μας "θέλουν" να ξεχνάμε τις παραδόσεις μας και να "πιθηκίζουμε" δυτικοτρόπος, ευτυχώς υπάρχουμε πολλοί ακόμα που αγαπάμε αυτό που είναι η Ελλάδα. 


Ευτυχώς αγαπάμε τα ήθη και τα έθιμά της χώρας μας και διασκεδάζουμε με την ψυχή ακούγοντας τραγούδια του τόπου μας. Στην Ταβέρνα οι "γεύσεις" του Θοδωρή Δραμαλή, Παρασκευή και Σάββατο μας διασκέδασαν τέλεια, η Έλλη Κοσμά με τον Αλέξη Κασιάρα στο κλαρίνο και τον Χρήστο Νταγκαλα.


Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ της Κυριακής 25/2 στον Βαγγέλη Πέγιο και θα καταλάβετε γρήγορα τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Το ήμερο 22-24-25 Φεβρουαρίου στο πανηγύρι του Αγίου Θεοδώρου έγινε ρεκόρ προσέλευσης "ξένων" (μη Δαμασιωτών) και όσοι δεν ήρθατε πραγματικά χάσατε μοναδική ευκαιρία για να περάσετε τέλεια.
Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ της Κυριακής 25/2 στον Βαγγέλη Πέγιο και θα καταλάβετε γρήγορα τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Στο "Danny's" caffe - bar του Θανάση Ντάνη, αυτό το τριήμερο, ήταν εκεί για εσάς ένα εξίσου δυνατό σχήμα που πρόσφερε μοναδικό κέφι. Ο γνωστός σε όλους Βαγγέλης Πέγιος στο κλαρίνο με τους Γ. Αγγέλη, Β. Τσακνάκη, Ν. Χριστοδούλου και Ν.Σιώλια Παρασκευή έπαιξαν μέχρι και Θρακιώτικα.
Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ της Κυριακής 25/2 στον Βαγγέλη Πέγιο και θα καταλάβετε γρήγορα τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Όρεξη να χετε για διασκέδαση, και στο πανηγύρι στο Δαμάσι θα βρείτε ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε κλαρίνο και τραγούδι που παίζουν μέχρι το πρωί όλα τα αγαπημένα μας παραδοσιακά και λαϊκοδημοτικά τραγούδια.
Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ της Κυριακής 25/2 στον Βαγγέλη Πέγιο και θα καταλάβετε γρήγορα τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Στο Δαμάσι έχουμε στην κυριολεξία παραδοσιακό πάρτι (που λέει και η διαφήμιση στην τηλεόραση) για το γνωστό σε όλους μας πανηγύρι και παντού γίνεται το αδιαχώρητο μέχρι το πρωί.
Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ της Κυριακής 25/2 στον Βαγγέλη Πέγιο και θα καταλάβετε γρήγορα τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Ξεφάντωμα μέχρι το πρωί είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στο Δαμάσι σε όλα τα καταστήματα είτε είχαν ζωντανή παραδοσιακή μουσική, τα γνωστά κλαρίνα είτε στις καφετέριες και μπαράκια που είχαν πολύ γνωστούς dj's.  Καλά πέρασαν και όσοι πηγαν στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που έχουν πάντα  καταπληκτικό φαγητό σε όμορφο περιβάλλον και άψογο σέρβις.


Οι καλύτεροι και από τους πιο αγαπητούς  της παραδοσιακής μουσικής είναι κάθε χρόνο στο πανηγύρι στο Δαμάσι, με 3 σκηνές μουσικής, με θέρμανση, εξαερισμό και τα καλύτερα κοψίδια και ψητά της περιοχής.
Δείτε το γλέντι το βράδυ του Σαββάτου 24/2 και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Τα κεράσματα και οι παραγγελίες έδιναν και έπαιρναν για όσους το άντεχε η τσέπη τους ή είναι λάτρεις της συνήθειας αυτής.
Δείτε το γλέντι το βράδυ του Σαββάτου 24/2 και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Χαμός μέχρι το πρωί στην ταβέρνα "ο Θανάσης" με Ζέρβα, Ζιάκο και Ζέτα Λένα.

 Στην ταβερνα του  Αλέξανδρου Γκατζιούρα, ο "Θανάσης" στο πανηγύρι του Αγίου Θεοδώρου 23 - 24 & 25 Φεβρουαρίου ήταν εκεί είναι για να σας διασκεδάσει σε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, ένα από τα καλύτερα κλαρίνα της Ελλαδας.
Δείτε το γλέντι το βράδυ του Σαββάτου 24/2 και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Ο καταπληκτικος στο κλαρίνο Γιάννης Ζιάκος με την ορχήστρα του, που όπου πάει, ο κόσμος ξεφαντώνει μέχρι το πρωί για 3 μέρες υπόσχεται εγγυημένο κέφι και διασκέδαση .
Δείτε το γλέντι στο πανηγύρι και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι.


Μαζί του η μοναδική Ζέττα Λένα στο τραγούδι, ο Φασουλάς στο βιολί, ο Κ.Ζερβός στο τραγούδι όπως και ο Γρ. Λιολής. Προχθές Παρασκευή λοιπόν, ήταν το ... "πρόγευμα" ενώ το κυρίως πιάτο ήτανα το Σάββατο και σήμερα Κυριακή.
Δείτε βίντεο με κέφι και χορό από την ταβέρνα "ο Θανάσης" το βράδυ της Παρασκευής 23/2/2018


Διάθεση να έχετε και αν σας βγάλει του χρόνου στο Δαμάσι, θα περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ. Και το λεμε αυτο επειδή από όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα ήρθαν για άλλη μια φορά στο Δαμάσι, για το πασίγνωστο εδώ και αρκετές δεκαετίες πανηγύρι του.


Ήπειρος, Μακεδονία - Θράκη, Στερεά Ελλάδα και φυσικά από όλη τη Θεσσαλία έδωσαν το παρόν και δεν το μετάνιωσαν, αφου ξεφάντωσαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.


Δείτε το γλέντι της νεολαίας το βράδυ του Σαββάτου 24/2 και θα καταλάβετε τι εστί πανηγύρι στο Δαμάσι, αυτή τη φορά με Θρακιώτικα τραγούδια και χορούς με τον Γιάννη Ζιάκο να αφήνει το κλαρίνο του και να πιάνει την γκάϊντα! !!


Εκεί όμως που μας σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο, ήταν η στιγμή που ο Γιάννης Ζιάκος με το κλαρίνο του μας έπαιξε το Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.


Για φαγητό  που υπάρχουν  αρνιά ψητά, σουβλάκια, λουκάνικα και κεμπάπ.
Το πανηγύρι του χωριού όμως δεν είναι μόνο η πλατεία. Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και ουζερί υπάρχουν και στους γύρω δρόμους κοντά στην πλατεία με πολύ ωραίο φαγητό και λαχταριστούς μεζέδες.


Στην πλατεία του Δαμασίου έψησε σουβλάκια σπέσιαλ και λουκάνικα ο ΔαμασιακόΣάκης,  ενώ έβρισκες χαλβά Φαρσάλων από τους καλύτερους της Ελλάδας, παιχνίδια και μινι λούνα παρκ για τα παιδιά καθώς και λουκουμάδες λαχταριστούς.


*** Ευχαριστώ πολύ τον πολύ καλό φίλο Νίκο Γκάτα, τον μερακλή, που τράβηξε τα βίντεο και μου τα παραχώρησε στο σχήμα του Βαγγέλη Πέγιου***
Είσαι μοναδικός και άψογος Νικόλα ...ΚΥΡΙΟΣ ***

***Σας ευχαριστούμε που ήρθατε και φέτος στο χωριό μας και σας περιμένουμε όλους στο Δαμάσι και πάλι που όλες τις μέρες του χρόνου θα βρείτε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον με προτάσεις για όλα τα γούστα. Για να ξεχάσετε λοιπόν όλα τα βάσανα της εποχής, δίνουμε ραντεβού και πάλι για του χρόνου πρώτα με υγεία !!!***


  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.