Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φούσκωσαν επικίνδυνα Γαλογαύρα, Τιταρήσιος και Πηνειός. Σε συναγερμό οι αρχές, απέραντη λίμνη ο κάμπος (βίντεο + φώτο)

Μπορεί να είχαμε κλαρίνα και πανηγύρι ακομη, αλλά με βάρδιες και έντονη αγωνία, κοίταζαν όλο το βράδυ οι Δαμασιώτες τη Γαλογαύρα,
το χείμαρρο που διασχίζει το χωριό μήπως ξεπεράσει το όριο και πλημμυρίσει. 


Οι συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, όπως ήταν φυσικό, "φούσκωσαν" τα νερά της Γαλογαύρας ή "Τσιούσιου" όπως τη λένε οι ντόπιοι αρκετές φορές, σε σημείο ανησυχητικό.



Δείτε βίντεο με Τιταρήσιο και Γαλογαύρα το Σάββατο 24/2 όταν άρχισαν να έρχονται πολλά νερά από τα βουνά.


Ευτυχώς όμως η βροχή κόπασε και το αντιπλημμυρικό έργο που έγινε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας πριν λίγα χρόνια πέρασε με επιτυχία το πρώτο του σοβαρό τεστ αντοχής.



Ωστόσο όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τα νερά της βροχής από τους δρόμους του Δαμασίου, αντί να πέσουν στη Γαλογαύρα,  από την υψηλή στάθμη που είχαν τα νερά της, γύριζαν στο δρόμο.


Σε άλλες περιπτώσεις με τόσο νερό θα είχε πλημμυρίσει το χωριό επεσήμαναν κάτοικοι του Δαμασίου, τονίζοντας ωστόσο πως ίσως άλλο ένα επίπεδο με πέτρα να είναι απαραίτητο για να μην υπάρχει στο μέλλον σοβαρός κίνδυνος.


Δεν είναι μόνο η Γαλογαύρα που "φούσκωσε"
επικίνδυνα ανέβηκε το πρωί και η στάθμη του νερού στον Τιταρήσιο.





Δείτε βίντεο με τη Γαλογαύρα και τον Τιταρήσιο στο ύψος του Δαμασίου.Τη Δευτέρα 26/2 η λήψη με τα νερά να κατεβαίνουν ορμητικά.


Σε επιφυλακή είναι και οι αρχές του Δήμου Τυρνάβου, μιας και το νερό του ποταμού πλησιάζει το ανώτερο όριο του αναχώματος στο γήπεδο δίπλα στην παλιά γέφυρα.


Οι υπηρεσίες του δήμου Τυρνάβου και της αστυνομίας "επαγρυπνούν" για κάθε ενδεχόμενο, λόγου του ότι ο Τιταρήσιος ποταμός, κατεβάζει τεράστιους όγκους νερού και η στάθμη ανεβαίνει απότομα με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διάβαση στις ράμπες στον δρόμο Αμπελώνα – Δελερίων, Αγίου Παντελεήμονα και στο ύψος του τυροκομείου Ρίζου.


Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην περιοχή της Ροδιάς, εκεί που “σμίγει” ο Τιταρήσιος με τον Πηνειό και αυτήν τη στιγμή πολλά χωράφια βρίσκονται “πνιγμένα” μέσα στο νερό.

Ο Δήμος Τυρνάβου και η Αστυνομική Διεύθυνση ενημερώνουν πως είναι αδύνατη η διέλευση σε τρία σημεία και συγκεκριμένα στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα, στα όρια της πόλης, στην παλιά γέφυρα και στον επαρχιακό δρόμο Αμπελώνα -Δελερίων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται είτε μέσω της επαρχιακής οδού Αμπελώνα-Βρυοτόπου-Ροδιάς-Δελερίων είτε μέσω της νέας εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνη, στη διασταύρωση Δελερίων.

Οι αρχές παρακολουθούν προς το παρόν χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανησυχία την εξέλιξη του φαινομένου και με δεδομένο ότι οι βροχοπτώσεις και τα χιόνια από σήμερα άρχισαν να κοπάζουν σιγά σιγά.


"Πάτησε" και "έπνιξε" χωράφια ο Πηνειός σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται και η στάθμη του Πηνειού Ποταμού που διαπερνά την πόλη της Λάρισας καθώς λόγω πολύωρης βροχόπτωσης και του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε τις τελευταίες μέρες, έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα.


Δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων σε Πηνειάδα, Ζάρκο, Φαρκαδόνα έχουν μετατραπεί σε απέραντη λίμνη, από τις συνεχιζόμενες για 10 περίπου ημέρες βροχοπτώσεις, ενώ τα νερά του Πηνειού φουσκώνουν πλέον επικίνδυνα και στη Λάρισα, με το ύψος του νερού να φτάνει στην περιοχή των Γόννων στο ύψος της γέφυρας. Αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων είναι πολλές αγροτικές περιοχές σε Λάρισα και Τρίκαλα, να συνεχίζουν να βρίσκονται βυθισμένες από τα νερά του Πηνειού και ο κάμπος σε πολλά σημεία να θυμίζει μια απέραντη λίμνη.


Σε επιφυλακή βρίσκεται και η δημοτική αρχή Λάρισας.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), Θεόδωρος Καφφές, η στάθμη του νερού βρίσκεται στα 4,60 μέτρα, ενώ το όριο ασφαλείας είναι τα 5 μέτρα.

Ο κ. Καφφές είπε επίσης πως η αρμόδια υπηρεσία του δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε κάθε περίπτωση, ενώ τόνισε ότι η στάθμη του νερού έχει προς το παρόν σταθεροποιηθεί.


Απέραντη λίμνη ο κάμπος από τον ξεχειλισμένο Πηνειό

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί σήμερα της Παρασκευής στην περιοχή Δασοχώρι – Φαλάνη – Γυρτώνη – Αμπελώνα  καθώς ο Πηνειός υπερχείλισε λόγω της κακοκαιρίας, και πλέον η στάθμη του ανεβαίνει πολύ γρήγορα, όπως μας ενημέρωσαν από το “ΚΡΗΝΗ LIVE” ο Πηνειός συνεχίζει να κατεβάζει μεγάλες ποσότητες νερού. Στο Δήμο Φαρκαδόνας που αποτελεί πάντα το πρώτο "θύμα" του Πηνειού, ηδη εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό και όσο θα περνά η ώρα το νερό ίσως να πλημμυρίσει χιλιάδες εκτάσεις.


Στην περιοχή του Μαυρόλιθου και Αμπελώνα, πολλά χωράφια έχουν ήδη πλημμυρίσει όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ενώ ώρα με την ώρα η στάθμη ανεβαίνει με γρήγορο ρυθμό.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ για Τρίτη και Τετάρτη

Σημειώνεται πως συνεχίζεται η βροχόπτωση στα ορεινά των Τρικάλων και οι χιονοπτωσεις σε περιοχές πάνω από τα 400 μέτρα.


ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ 6 ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΈΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 27 - 28/2


ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΩΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
Πηγή : ΕΜΥ - ΚΡΗΝΗ ΝΕΑ



  1. Μάθετε τα νέα του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής από το http://asteriosstelios.blogspot.gr/?m=1
  2. Εγγραφείτε στο κανάλι μου Asterios Stelios στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο https://www.youtube.com/user/asterios210
  3. Ακολουθήστε με Twitter @Asterios Stelios https://twitter.com/AsteriosStelios?s=09
  4. Ακολουθήστε με και στο Instagram https://instagram.com/download/?r=1337407125
  5. Ακολουθήστε με στο Google+ https://plus.google.com/104437141023444815063
  6. Κάντε κοινοποίηση - share αν σας άρεσε το άρθρο.
  7. Κάντε αίτημα φιλίας και ακολουθήσετε μεστο Facebook. https://www.facebook.com/asterios210.stelios
  8. Στείλτε email στο asterios210@gmail. com.
  9. Σχολιάστε ελεύθερα, κάτω από το άρθρο, πάντα όμως χωρίς υβριστικές - χυδαίες εκφράσεις... αυτά τα σχόλια θα διαγράφονται.
  10. Κατά την αναπαραγωγή ενός άρθρου, φωτογραφιών ή βίντεο είναι υποχρεωτική η αναφορά της πηγής προέλευσης.
  11. Το παρόν μπλογκ αποτελεί προσωπικό ιστότοπο και δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον. Είναι μια καταγραφή των δραστηριοτήτων, παραδόσεων, ηθών και εθίμων του Δαμασίου καθώς και της καθημερινότητάς του με την προσωπική μου μάτια, άποψη και γνώση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τυχαία συνάντηση με αναμνήσεις 27 χρονων

Μια συνάντηση από τα παλιά, που θα ζήλευε ακόμα και η Αγγελική Νικολούλη, είχαμε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Κήποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο πολύπαθο Δαμάσι ( βιντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 σε πλάγια βουνού δυτικά του Δαμασίου που καίει θαμνώδη βλάστηση.

Πήρε... πολυεργαλείο στην επίθεση ο Δαμασιακός

 Ο Δαμασιακός άρχισε τον "χορό" των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών με την απόκτηση του Ανδρέα Χατζηλιόντα και συνεχίζει το "χτίσιμο" της ομάδας ετσι ώστε να έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, ετσι ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο νεο πρωτάθλημα.